Michael Gergela strážil nulu

Frýdek-Místek

V Sobotu zajížděli Valcíři na hřiště Uherského Brodu. 

Svatyni Lipiny podruhé v jarní části hájil Michael Gergela, Michael Gergelakterý plnohodnotně zastoupil zraněného Pepu Květoně. Svého úkolu se Michael zhostil opět výborně a za svá záda míč nepustil a dosáhl své první nuly mezi tyčemi za Lipinu. K tomu se v závěru utkání, ve kterém byli Valcíři, zejména v prvním poločase, lepším týmem, blýskl dvěma důležitými a parádními zákroky. 

Díky marodce s týmem vycestovali také dorostenci. Post náhradního gólmana přijal Folta Jakub. Do pole byli připraveni zasáhnout Nevola Vojtěch a Maléř Ondřej, který také v 90´střídal.  

Do zápasu se po delším zranění zapojil od 2. poločasu Byrtus Šimon a své role na pro něj netradičním postu levého obránce se zhostil dobře. 

A co se dělo na hřišti. Od prvních minut se Lipina snažila o útočný fotbal. Svého soupeře ve středu pole přehrávala a zdálo se, že vstřelení branky bude otázkou času. Domácím se vůbec nedařila kombinace a rodící se příležitosti hostí odvraceli odkopy do středu hřiště. V 17. minutě zahrával nepřímý volný kop Patrik Rubý. Jeho povedenou přízemní střelu k pravé tyči však domácí brankář vyrazil na rohový kop. Z něj mohla padnout další branka, když centrovaný míč propadl až na kopačku Mariana Kovaříka. Ten se však míč místo střely z první snažil zpracovat, což se mu úplně nepodařilo a od střey ho odstavil obranný odkop bránícího hráče. Další roh do vápna sice bezprostředně šanci nepřinesl, míč byl však odhlavičkován domácím hráčem na kopačku našeho Zupka, ten přiklepl míč na naše obránce, Ti pěkně přenesli hru na druhou stranu přihrávkou volnému Konečnému. Dominik míč chytře nakopl do vápna, na který si nabíhal Blejchař. Před jeho zmocněním došlo k pádu a podle prvního verdiktu hlavního sudího nedovoleným způsobem. Hlavní arbitr situaci viděl na pokutový kop, který bezprostředně odpískal. Před jeho exekucí se však ke slovu přihlásil pomezní rozhodčí, jež situaci viděl patrně lépe a po krátké poradě byl pokutový kop odvolán. Přesto Valcíři stále usilovali o vstřelení vedoucí branky, ale pozorně bránící domácí je k vyloženým šancím nepouštěli. V 60 minutě Marián Kovařík převzal delší aut do vápna a při obehrávání bránícího hráče spadl. Hlavní sudí ale penaltu neodpískal, ba naopak, za patrně velkou vůli upadnout vyfasoval Kovařík žlutou kartu. 

Vůle Valcířů vyhrát neopadala, ale když už překonali obranu domácích, pomohla jim tyč, kterou v 67 minutě "trefil" Lukáš Raab. V 70 minutě domácím opět pomohla konstrukce branky, tentokrát to ale bylo břevno po střele Rubyho Patrika. S přibývajícím koncem utkání domácí vsadili na vytažení své obrany. To se jim málem vyplatilo a nečekaná aktivní hra domácích v závěru málem stála Valcíře bod. Naštěstí byl Michael Gergela proti a dvěma parádními zákroky svůj tým podržel. 

Z Brodu tedy Lipina veze bod, který tým bere.   

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B