Příprava Frýdku-Místku začala!

A-tým Frýdku-Místku má za sebou úvodní setkání před novou sezónou. Trenéru Pištěkovi dorazilo na první trénink dvacet hráčů. Fanoušci se mohou tento týden těšit také na první přípravné utkání, které odehraje Lipina na půdě béčka Zbrojovky Brno v sobotu 9. července.

V pondělí 4. 7. zahájil A-tým přípravu na hlavním hřišti stadionu Stovky pod vedením hlavního trenéra Roberta Pištěka a jeho asistenta Marka Smrčky. Trenérem brankářů nadále zůstává také Horymír Kotala a vedoucím mužstva Svatopluk Schäfer. Jediná změna v realizačním týmu nastává na pozici maséra, neboť se do klubu vrací dobře známý Ladislav Krabec. „Prvním tréninkem jsme zahájili letní přípravu na další sezónu. Dnes se sešlo dvacet hráčů s tím, že v rámci tohoto týdne by nás měli doplnit další borci a celkový počet by se měl pohybovat okolo dvaceti dvou hráčů. Následně z tohoto širšího kádru vybereme mančaft pro podzimní část soutěže Moravskoslezské fotbalové ligy," okomentoval úvodní trénink trenér Robert Pištěk.

Následně se lodivod Válcoven vyjádřil také k samotnému průběhu dnešního dne: „Dnes jsme chtěli především poznat nové kluky a vidět je ve hře, takže trénink nebyl kondičního rázu, ale proběhl hlavně hrou. Myslím si, že dnešní první setkání mužstva mělo dobrou energii, což mě mile překvapilo, protože jsem čekal, že kluci na tom budou po volnu trochu hůře, ale viděli jsme, že se připravili velmi dobře a splnili veškeré individuální plány."

Nyní už přijde na řadu kondiční část, ve které budou muset kluci spolykat těžké dávky v rozmezí dvou až tří týdnů, které nám následně pomohou v sezóně, dobijí baterky a posunou nás dopředu, abychom posléze byli konkurenci schopní v podzimní části soutěže," řekl Pištěk.


Změny v kádru

Příchody na přípravu A-týmu

Jiří Prokel, Jan Nevřela, Lukáš Dadak, Štěpán Vykopal, Marek Kostka, Ondřej Maléř, Jakub Vidiševský, Tomáš Kohút

Odchody

Josef Květon, Denis Nieslanik, Dominik Konečný, Šimon Byrtus, Marek Bielan, Bidje Manzia, Tomáš Vengřinek, Jaroslav Juříček, Timofej Barkov


Sestava na úvodním tréninku

Brankáři: Michael Gergela, Jiří Prokel

Obránci: Michal Velner, Jakub Blejchař, Lukáš Neuer, Matteo Burgo, Jakub Massaniec, Jan Nevřela, Lukáš Dadak, Štěpán Vykopal

Záložníci: Tomáš Hykel, Pavel Zupko, Patrik Rubý, Jan Martiník, Marek Kostka, Ondřej Maléř

Útočníci: Marián Kovařík, Lukáš Raab, Jakub Vidiševský, Tomáš Kohút