Generálka doma s Hranicemi

V posledním utkání letní přípravy se svěřenci Roberta Pištěka utkají doma s Hranicemi v sobotu od 10:30 hod. Zatím je bilance přípravných zápasů velmi vyrovnaná, neboť Lipina dokázala zvítězit nad rezervou Brna, následně remizovat s Opavou a naposled prohrát s Hlučínem.

Hranice se v následující sezóně stanou dalším soupeřem Lipiny v Moravskoslezské fotbalové lize. Minulý ročník totiž dokázaly zvítězit v Divizi E s počtem 63 bodů a náskokem sedmi bodů na druhý Přerov. Oporou týmu se stal Jakub Rolinc, který nastřílel 14 branek. V letní přípravě má za sebou mužstvo z olomouckého kraje rovněž tři odehrané zápasy.

Nejprve Hranice dokázaly porazit devatenáctku Sigmy Olomouc poměrem 3:1. Ve druhém utkání si připsaly také výhru nad rezervou Slovácka poměrem 2:0. V posledním zápase přišel na řadu divizní Bílovec a byla z toho přestřelka, ze které nakonec vyšel vítězně poměrem 5:3 právě zítřejší soupeř Válcoven.

Může jít o obrázek 6 lidem , stojícím lidem a venkovnímu

zdroj: FB SK Hranice

SK Hranice - FK Bílovec 5:3 (2:2)

Branky: Rak, Hapal, Marek, Tilkeridis, Koláček.

Sestava Hranic:

1. pol.: Tomečka - Vítek F., Vítek A., Kundrát, Bezděk - Pančochář - Rak, Dittmer, Kuchař D., Lasovský - Hapal.

2. pol.: Spurný - Pančochář, Vítek A., Cagaš, Beňa - Helešic, Jasenský, Heřmánek, Koláček - Tilkeridis, Marek.


Válcovny odehrály rovněž už tři přípravná utkání. Už v úvodním tréninkovém týdnu zavítaly na půdu Brna, kde se utkaly s místní rezervou Zbrojovky. „V prvním zápase přípravy jsme zajeli na stadion Srbská, kde nás hostila Zbrojovka Brno B. Celkově se do utkání zapojilo osmnáct hráčů a dva brankáři. Z toho výběru bylo celkem osm nových hráčů. Zápas měl po celou dobu velice slušné tempo a perfektně nám zapadl do kondičního bloku. První půle byla herně velmi vyrovnaná, ale co se týče počtu šancí, byli jsme jednoznačně lepším týmem.

O jediný gól první části se postaral po svém úniku Marián Kovařík. Druhý poločas už se odehrál vyloženě v naší režii. Ve velmi zahuštěné šestnáctce soupeře jsme ale v rozhodujících chvílích postrádali přesnost. Nakonec vybojoval Tomáš Hykel pokutový kop, který si vzal na starost Ondřej Maléř a ten nabídnutou šanci proměnil," okomentoval první zápas přípravy trenér Robert Pištěk.

Může jít o obrázek 2 lidem , people playing football , ball a venkovnímu

Ve druhém utkání přišla na řadu druholigová Opava, která v minulé sezóně sahala po postupu do nejvyšší soutěže, ale nakonec v baráži nestačila na Bohemku z Vršovic. Proti Slezskému se zápas odehrál ve Štěpánkovicích. Po první půli Frýdek-Místek vedl po brance Kirschnera a nebyl daleko k celkové výhře, ovšem tu ke konci utkání odmítl Rapavý. Lipina tak se Slezským remizovala 1:1. „Zápas dvou rozdílných poločasů. První půle byla naprosto vyrovnaná s tím, že Opava těžila převážně z dlouhých křižných míčů a následných závarů, kterých měli rozhodně více než my. Na druhou stranu, když jsme zahrozili my, byly to stoprocentní šance. Z jedné takové jsme dokonce skórovali, když Tomáš Hykel nejprve orazítkoval břevno a následně dorazil míč do sítě Tomáš Kirschner.

Druhý poločas přišlo šest změn v sestavě a je nutné říci, že jsme moc nezachytili tempo utkání, ztráceli jsme míče a dostali jsme sami sebe do permanentního tlaku, který vyústil v gól kdy byl nadvakrát překonán velmi dobře chytající Michael Gergela. Velmi nás štve, že jsme nedokázali udržet výhru. Nadruhou stranu je nutné říci, že tlak Opavy byl ve druhém poločase velký. Každopádně jsme se nastavili na cestu, která vypadá, že by mohla být ta správná," řekl k utkání s Opavou Pištěk.

V posledním zápase se Frýdeckomístečtí představili na Stovkách proti Hlučínu, který přijel s úzkou sestavou, zatímco lipinský stratég opět zkoušel hráče z celého kádru. Začátek zápasu byl výživný z obou stran, ovšem domácí nedokázali proměnit své velké šance, zatímco zkoušený útočník z Bruntálu Marek Šindler se prosadil hned dvakrát. Lipina tak poprvé v přípravě prohrála a to poměrem 0:2. Sestřih utkání najdete zde.

„Dnes se jednalo o poslední zápas, ve kterém se mohli hráči porvat o místo v základní sestavě. Následující utkání s Hranicemi už bude generálka na nadcházející sezónu. Nejsem si jistý jestli to kluci dobře pochopili, protože první poločas nebyl vůbec dobrý. Laciné ztráty a nezodpovědná defenzíva nás dostala do pozice, ve které jsme většinu první půle bránili. Je mi to záhadou, neboť do prvního poločasu nastoupili spíše zkušenější hráči.

Ve druhé části zápasu se ukázalo sedm nových borců a naše hra dostala okamžitě potřebnou energii a byli jsme to my, kteří diktovali tempo zápasu. Bohužel se projevila sterilita vepředu, kdy jsme zbytečně přehrávali situace a pokud nevystřelíš, tak branku nedáš. Z výsledku si ale hlavu nedělám, není v přípravě až tak podstatný. Důležité je, že se nám tak na osmdesát procent vykrystalizovala základní sestava,“ dodal k utkání s Hlučínem Pištěk.

FK Frýdek-Místek - FC Hlučín 0:2 (0:1)

Branky: 31. a 68. Šindler.

Sestava Frýdku-Místku:

1. pol.: Prokel - Burgo, Massaniec, Dadak, Velner - Martiník, Zupko, Rubý - Hykel, Maléř - Kovařík.

2. pol.: Prokel - Burgo, Blejchař, Vykopal, Kostka - Rubý (69. Zupko), Hadji, Kirschner - Hykel (69. Martiník), Nevřela - Kohut.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B