" />

V sobotu nás čeká Vrchovina

Pouze tři dny po těžkém pohárovém utkání, které Válcovny zvládly, přivítá Frýdek-Místek v domácím zápase Vrchovinu. „Čeká nás velmi houževnatý soupeř, který v pauze změnil trenéra a v prvních dvou kolech neprohrál," řekl k soupeři trenér Robert Pištěk. Úvodní výkop je naplánován na sobotu od 16:30 hod.

Vzájemná utkání

28. 5. 2022 | MSFL | Frýdek-Místek - Vrchovina 1:0 (73. Barkov)

23. 10. 2021 | MSFL | Vrchovina - Frýdek-Místek 0:0

5. 10. 2019 | MSFL | Frýdek-Místek - Vrchovina 2:0 (8. Literák, 68. Varadi)

31. 3. 2019 | MSFL | Vrchovina - Frýdek-Místek 0:0

18. 8. 2018 | MSFL | Frýdek-Místek - Vrchovina 4:1 (26. Varadi a 74. Varadi, 67. Strnad, 84. Gomola - 34. Vícha)

Vrchovina hrála s Hranicemi bez branek

Od úvodního hvizdu bylo vidět obrovské nasazení obou týmů. Hrálo se mezi vápny a obrany dominovaly na obou stranách. Domácí kopali hned tři rohy po sobě, ale obránci Hranic vše zlikvidovali. Až po půl hodině se dostal k dobré střele Vacek, ale gólman Spurný byl na místě. Největší vzruch přinesla poslední minuta poločasu, hosté po rohu zakončili a za Šmídu zaskočil na brankové čáře kapitán Batelka. Domácí šli Nečasem okamžitě do tříčlenného přečíslení a zvolil asi horší variantu, Matulka z pravé strany zasáhl jen boční síť brankové kondtrukce.

Foto: FB SFK Nové Město na Moravě

Druhé dějství nezačalo pro domácí vůbec dobře, po osmi minutách fauloval, podle sudího, Marek Svoboda ve vápně hranického útočníka a byla z toho penalta. Domácí gólman Petr Šmída však trefil stranu a exekutora Jakuba Marka vychytal a stal se tak hrdinou zápasu. Byl to určitě rozhodující moment v dalším vývoji zápasu. Čím více se blížil závěr utkání, bylo dění na ploše více vyhrocené. Sudí musel tasit ŽK a přišlo také na ČK pro hosty, když musel předčasně pod sprchy Markovič za hrubý faul na kapitána Batelku. Nakonec si oba týmy připsaly do tabulky po bodu za spravedlivou remízu.

Foto: FB SFK Nové Město na Moravě

Trenér Lukáš Michal se k zápasu vyjádřil následně: „Vypracovali jsme si velké množství standardek a rohových kopů, do malého vápna soupeře lítaly centry, bohužel jsme z nich neskórovali,“ litoval po zápase trenér Lukáš Michal. Nováček MSFL se po úvodu oklepal a začínal být nebezpečnější. „Mezi dvacátou a třicátou minutou jsme vypadli z role. Naštěstí jsme poločas zvládli bez inkasovaného gólu,“ ulevilo se Michalovi.

Foto: FB SFK Nové Město na Moravě

Ten nabádal v přestávce své svěřence k vyšší aktivitě. „Chtěli jsme začít ve vyšším postavení a napadáním donutit soupeře k chybám. Bohužel se snaha minula účinkem,“ přiznal Michal. Nové Město naopak přestálo klinickou smrt. Po smolném střetu sudí Slabý odpískal pokutový kop, brankář Petr Šmída se však vyznamenal a udržel čisté konto. "Přiznávám, že mi spadl kámen ze srdce, díky perfektnímu zákroku našeho brankáře Petra Šmídy."

Foto: FB SFK Nové Město na Moravě

V závěru se ještě připomněl Tomáš Duba, ale ani on neskóroval. Novému Městu nepomohla ani krátká přesilovka, oba celky si tak do tabulky připsaly bod za remízu 0:0. „Chtěli jsme ze zápasu víc, ale soupeř nedal penaltu, bod není špatný,“ řekl Michal. Jeho svěřence čeká v sobotu cesta do Frýdku-Místku. „Po dvou kolech jsme si přáli více než dva body, ale je to lepší než mít nulu. Ve Frýdku-Místku jsme dříve odehráli dobré zápasy a pak doma hostíme Uničov. V obou utkáních hodláme bodovat,“ uzavřel trenér Lukáš Michal. (zdroj: sfkvrchovina.cz)

SFK Vrchovina - SK Hranice 0:0

Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Vacek (90+1. Hlaváč), Hekerle, Nečas (66. Sytař), Svoboda, Batelka (K), Vašek, Duba T., Duba P., Matulka (82. Šmída M.), Novotný

Postavení v tabulce: 13. místo, 2 body, skóre 1:1

Nejlepší střelec: Radek Matulka (1 branka)

Dramatický duel Lipina zvládla

O velmi napínavé utkání se postaraly týmy Kozlovic a Frýdku-Místku v 1. kole MOL Cupu. První půle se svěřencům Roberta Pištěka vůbec nepovedla, neboť divizní celek šel do šaten o poločasové přestávce po brankách Galetky a Kaďorka ve vedení 2:0. Ve druhé půli ovšem dodal sílu Lipině krásným gólem Martiník a v nastavení srovnal střelou z přímého kopu Rubý. V prodloužení už se hrálo pouze na jednu bránu, kterou byla ta domácí. Tři minuty před koncem se prosadil zakončením o tyč Tomáš Hykel a poslal Válcovny do 2. kola.

Varování ovšem Lipina nebrala příliš vážně, protože o minutu později Matteo Burgo svou přihrávkou namazal Adamovi Galetkovi, který si obešel válcovenského brankáře a zakončil do prázdné svatyně - 1:0. Koncentrace svěřenců Roberta Pištěka nebyla ideální, neboť o dvě minuty později se po Strašákově lobu dostal do velké šance Lukáš Kaďorek, jenž přeloboval Gergelu a poslal Kozlovice do dvoubrankového vedení. První poločas se tak Frýdku-Místku na hřišti divizního celku vůbec nepovedl.

Do druhé části přišly dvě změny, když se na trávník podíval Jan Martiník s Tomášem Hykelem a oba dva v následujících minutách sehráli podstatnou úlohu. Začátek druhého poločasu se ovšem vyvíjel podobně jako první část, ale tvrdou ránu Strašáka z přímého kopu vyrazil brankář Gergela. V 54. minutě předvedl Jan Martiník skvělou techniku s míčem u nohy a po zbavení se dvou hráčů vypálil levačkou ze střední vzdálenosti nechytatelně k tyči. Tato branka vlila Lipině krev do žil a o šest minut později se Konečný dostal do dobré příležitosti, ovšem svou střelu poslal nad.

V 63. minutě se Dominik Skopal ocitl ve velmi dobré šanci, ale gólman Gergela se vrhl soupeři pod nohy a chytil balón. O minutu později se Konečný znovu dostal do zakončení, ovšem tentokrát trefil brankovou konstrukci a dnes mu tak nebylo přáno. Frýdek-Místek měl čím dál větší tlak, ale pokus Velnera v 79. minutě po rohovém kopu zastavil před brankovou čárou obránce Kozlovic. Po dvou minutách nastavení mohlo být hotovo, jelikož Kozlovice vstřelily branku, ale ta nakonec neplatila z ofsajdového důvodu.

V 90+4. minutě získali Frýdeckomístečtí poslední šanci na prodloužení tohoto zápasu, jelikož získali přímý kop před šestnáctkou po faulu soupeře. K míči se postavil Patrik Rubý a Michal Velner, prvně jmenovaný to vzal na sebe a udělal velmi dobře, neboť svou střelu umístil k tyči na gólmanovou stranu. Domácí brankář Petr Kadlec zůstal nehybně stát, zatímco fantastičtí fanoušci Válcoven šli společně s hráči slavit vyrovnávací branku. (video branky zde) Následovalo prodloužení.

V první části se dostal do zajímavé příležitosti Marián Kovařík, ale zakončil těsně vedle levé tyče. Ve druhé půli se Frýdek-Místek dostal zpět do tlaku, ale tvrdá rána Rubého ve 110. minutě pouze orazítkovala horní tyč. Především domácí diváci si už přáli pokutové kopy, jelikož tlak Lipiny sílil, ale ve 117. minutě přišla rozhodující branka. Rubý svým centrem našel na pravé straně Tomáše Hykela, který se zbavil Vogla a následně vstřelil postupující gól o levou tyč domácí svatyně. Dramatické utkání, kterému přihlíželo 360 diváků tak Válcovny zvládly a mohou se těšit na los 2. kola MOL Cupu.

Vyždímaný Robert Pištěk se po utkání vyjádřil takto: „Prvně bych chtěl strašně poděkovat fanouškům za perfektní kulisu, kterou dokázali vytvořit také na hřišti soupeře. Je velká škoda, že se zápas nakonec nevysílal v televizi, neboť měl úplně vše. Utkání nás ovšem stálo spoustu sil a naprosto zbytečně. Prvním poločasem jsme si nadělali strašně moc problémů. Věděli a byli jsme připraveni na malé hřiště, které eliminuje kvalitu hry, na to že soupeř má svou kvalitu a umí hrát na domácím trávníku. Bohužel jsme do zápasu vstoupili velmi laxně. První gól jsme soupeři namazali, druhý jsme nezachytili. 

V kabině byl o poločase vítr, ale ve druhé půli jsme byli na place převážně my. Kozlovice sice hrozily z brejků, ale s těmi jsme si dokázali poradit. Následně se parádně trefil Martiník, který hru obrovsky oživil a ke konci nás zachránil z přímého kopu Rubý nádherným přímým kopem. Šli jsme do prodloužení, ve kterém jsme byli na míči už pouze my, zatímco soupeř se soustředil na bránění. První část prodloužení byla v naší režii, ale kromě šance Kovaříka jsme si nic nevytvořili. Ve druhé půli prodloužení jsme byli na balónu stále jen my, Kozlovice už nehrozily ze žádných brejků a ke konci se krásně trefil Tomáš Hykel. Jsem hodně rád za dnešní vítězství, ale jak jsem říkal, stálo nás zbytečně moc sil, a proto je třeba nyní zregenerovat a připravit se na Vrchovinu.“

FK Kozlovice - FK Frýdek-Místek 2:3p (2:0)

Branky: 27. Galetka, 29. Kaďorek – 54. Martiník, 90+4. Rubý, 117. Hykel.

Sestava Frýdku-Místku: Gergela – Burgo (46. Hykel), Massaniec, Dadak, Nevřela (80. Blejchař) – Velner (K), Rubý, Khalifa (80. Kohut) – Konečný (120. Zupko), Kovařík, Kirschner (46. Martiník)

Postavení v tabulce: 5. místo, 4 body, skóre 3:2

Nejlepší střelec: Marián Kovařík (2 branky)