ČSK Uherský Brod - FK Frýdek-Místek 2:1

Po senzačním vyřazení druholigové Opavy z poháru chtěli svěřenci Roberta Pištěka bodovat v Uherském Brodě. Do utkání ale Frýdeckomístečtí vstoupili velmi špatně a v sedmnácté minutě prohrávali o dvě branky. Ve druhé půli sice dokázal snížit Jan Martiník, ale další branku už Lipina nevstřelila. Válcovny tak podlehly Uherském Brodu 1:2.
7.kolo (17.9.2022) | Orelský
ČSK Uherský Brod - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Úvodní minuty měli Frýdeckomístečtí míč více na noze a v šesté minutě pálil z dálky Tomáš Hykel, ovšem jeho skákavý pokus letěl vedle brány Jakuba Somberga. O tři minuty později se Robin Josefík dostal na levé straně přes dva hráče a poslal míč do vápna, který se odrazil od Davida Sedláčka, jenž stál na hranici ofsajdu k Miroslavu Leskovjanovi a ten zakončil do protipohybu brankáře k levé tyči - 1:0. V 15. minutě se o rohový kop postaral Dominik Konečný, ale následné zakončení hlavou Marka Kostky letělo nad svatyni Uherského Brodu.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

O dvě minuty později si David Venený sběhl na rohový kop, který domácí rozehráli nakrátko a posléze poslal centr na zadní tyč Josefíkovi, jenž akrobatickou přihrávkou ze vzduchu posunul míč na zcela volného Adama Tkadlece, který zakončil hlavou z bezprostřední blízkosti do prázdné svatyně Frýdku-Místku - 2:0. Následně Lipina začala posílat nebezpečné centry do vápna soupeře, ze kterých si ale nevypracovala střeleckou příležitost.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

Po půl hodině utkání si Lipina vypracovala první velkou příležitost. Hykel poslal z pravé strany další nebezpečný centr, po kterém se brankář Somberg srazil se svým obráncem a Kostka mohl rozvlnit síť, ovšem jeho pokus trefil ležícího Tkadlece. Ve 32. minutě centroval z pravé strany Konečný přesně na hlavu Patrika Rubého, ale jeho zakončení letělo těsně vedle pravé tyče. První poločas a především začátek se tak Válcovnám nepodařil a do šaten šly za nepříznivého stavu 0:2.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

Do druhé půle ovšem vstoupila Lipina fantasticky, neboť v 50. minutě se k odkopnutému míči mimo vápno dostal Rubý a okamžitou přihrávkou našel uvnitř šestnáctky Jana Martiníka, který si pohrál s obráncem a následně vypálil tvrdě pod břevno - 2:1. O pět minut později mohl mýt Martiník hrdinou, ale jeho přízemní střelu zpoza vápna vyrazil gólman Somberg. V 58. minutě se Leskovjan dopustil katastrofální chyby při rozehrávce a Frýdeckomístečtí se ocitli v přečíslení na hranici šestnáctky, ovšem Marián Kovařík to vzal na sebe a svatyni Brodu přestřelil.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

Druhá část zápasu se hrála převážně na domácí svatyni, ale brankář Somberg s jistotou chytal centry Konečného, Rubého či Martiníka. V 69. minutě při rychlém protiútoku poslal míč z pravé strany do vápna Hykel, ale Kovařík na něj těsně nedosáhl. O minutu později chtěl Frýdek-Místek opět sehrát signál z rohového kopu na Velnera, ale tentokrát pokus kapitána zblokoval soupeř. V 73. minutě získal roh také Uherský Brod a následně se do odraženého míče opřel Ondřej Strachoň, ovšem bránu Gergely přestřelil.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

Ke konci utkání Lipina soustředila své síly směrem dopředu a nechávala tak otevřená zadní vrátka, čehož mohl v 77. minutě při protiútoku a po přihrávce Josefíka Strachoň ovšem jeho pokus letěl opět nad svatyni Frýdku-Místku. O minutu později domácí fanoušci vypustily dýmovnice, přes které pár minut nešlo dění na hrací ploše příliš vidět. Konec utkání se hrál nahoru dolů a v 90. minutě se snažil najít Konečný před bránou sbíhajícího Dadaka, ovšem toho v souboji nenechal zakončit domácí obránce.

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Našich prvních dvacet minut nám prohrálo zápas. Absolutně laxní vstup do utkání stál tři body. Den otevřených dveří v defenzívě. Od dvacáté minuty jsme byli aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem. Vytvořili jsme si i řadu šancí a minimálně bod jsme si mohli odvézt. Šance jsme ale nevyužili. Jedinou branku vstřelil Martiník. Naše výkony jsou jako den a noc. Pokud je nedokážeme stabilizovat, nemůžeme hrát nahoře. Tento týden byl extrémně náročný. Musíme se dát fyzicky do kupy a zvládnout následující domácí zápas s Blanskem."