Na Stovky zavítá Blansko

V sobotu 24. září přivítá Frýdek-Místek soupeře z Blanska. Poslední dva vzájemné zápasy nabídly celkově dvanáct branek. V posledním utkání zvítězila Lipina na Stovkách poměrem 4:2. Aktuálně se Válcovny nachází na 12. místě, zatímco Blansko na 16. pozici. Výkop zápasu je v 15:00 hodin.

Blansko pětkrát v řadě prohrálo

Blansko se po 8. kolech Moravskoslezské fotbalové ligy nachází na 16. místě se 4 body a skóre 5:18. Aktuálně má celek z jihomoravského kraje pět proher v řadě, což trenéra Petra Vašíčka jistě netěší. Po těsné prohře 0:1 v Novém Městě na Moravě se hráči Blanska utkali v domácím prostředí před 120 diváky s Hranicemi.

Trenéři ani v tomto duelu nemohli počítat s kompletním kádrem. K dispozici stále není Jaroš, Thon plní reprezentační povinnosti a oproti minulému týdnu vypadl i Kamenský. Do sestavy se naopak vrátil Blažík, který minule absentoval kvůli drobnému zranění, a šanci na pravém kraji zálohy dostal od začátku Rajčinec. Nejvýraznější změna se však uskutečnila mezi třemi tyčemi. Dosavadní jedničku Marka Kalinu nahradil Petr Nešetřil, který nastoupil k prvnímu utkání v sezóně.

zdroj: FB FK Blansko

Hosté vstoupili do utkání jako uragán a ihned po rozehrávce se dostali k nebezpečnému zakončení. Rolinc si ve vápně pohrál s Chylou a jeho nepříjemný pokus musel likvidovat Nešetřil. Následně se hra odehrávala mezi oběma šestnáctkami, oba týmy měli k dispozici několik standardních situací, žádná však nevedla k většímu ohrožení branky. Ve 24. minutě poprvé zahrozili domácí. Po centru Rajčince se dostal k hlavičce z malého vápna Tulajdan, toho ovšem vychytal Tomečka. O pět minut později zkoušel z dvaceti metrů štěstí Kapur, střela však mířila vedle levé tyče. Ve 36. minutě se poprvé měnilo skóre. Filip Holman z rohového kopu přesně našel hlavu Tomáše Feika, který rozvlnil síť a ukončil tak dlouhé blanenské čekání na vstřelený gól, jenž trvalo přes 440 minut.

O chvíli později se Feik dostal ke střele z hranice pokutového území, jeho pokus ovšem ke smůle domácích zamířil pouze doprostřed branky. V poslední minutě prvního poločasu mohlo být srovnáno. Na centr z přímého kopu si naskočil kapitán Kundrátek, jehož nebezpečnou hlavičku fantastickým zákrokem vyrazil Nešetřil na roh. Do kabin tedy odcházeli spokojenější domácí fotbalisté.

Krátce po změně stran trefil Tomečka při odkopu svého spoluhráče. Nechybělo mnoho a Tulajdan mohl uklízet míč do prázdné branky, na chvíli však zaváhal a u míče byl jako první hostující brankář. Poté již hosté začali ovládat hřiště a domácí tým zcela vypadl z role. V 54. minutě se do centru ze strany položil Hapal a Nešetřil opět podržel svůj tým. Následná série rohových kopů ještě branku nepřinesla. V 60. minutě se už ale hosté dočkali. Po obléhání domácí branky propadl míč až na nikým nekrytého Radima Kundrátka, který hlavou trefil odkrytou část branky a vyrovnal.

zdroj: FB FK Blansko

O pět minut později napřáhl ze střední vzdálenosti Smrčka, povedená střela ovšem skončila těsně nad břevnem. V 67. minutě střílel z hranice šestnáctky Dittmer a jeho povedenou střelu vyrazil Nešetřil na roh. Následně si stejný hráč osamocený naskočil na centr z rohového kopu a hlavou nedal Nešetřilovi šanci. Krátce nato mohli hosté utkání nadobro rozhodnout, Paka ale ve vyložené šanci vychytal výborný Nešetřil.

Domácí fotbalisté se nemohli dostat do hry, hosté kralovali v osobních soubojích a nepouštěli Blansko z jeho obranné poloviny. V 82. minutě Nešetřil zlikvidoval nájezd útočníka Hapala a držel svůj tým ve hře. Žádnou šanci si už ale blanenští vypracovat nedokázali a v 5. nastavené minutě pečetil výhru Hranic David Heřmánek. Blansko tedy na domácím hřišti prohrálo 1:3 a už pět kol čeká na bodový zisk. ,,Nemyslím si, že bychom odpadli kondičně, spíš je to už psychická záležitost. Začali jsme se bát o výsledek a Hranicím stačil důraz, na který jsme hráče upozorňovali," hodnotil utkání blanenský kouč. (zdroj: fkblansko.cz)

Nejlepší střelec: Karel Jaroš, 2 góly

Trenér: Petr Vašíček

FK Blansko - SK Hranice 1:3 (1:0)

Branky: 36. Feik - 60. Kundrát, 68. Dittmer, 90+5. Heřmánek

Sestava Blanska: Nešetřil - Chyla, Blažík (78. Černý), Smrčka (C), Feik - Dano, Holman (71. Zúbek) - Rajčinec (85. Psota), Kapur (71. Abdellaoui), Crhan (71. Alassane) - Tulajdan

Lipina po vyřazení Opavy padla v Uherském Brodu

Po senzačním vyřazení druholigové Opavy z poháru chtěli svěřenci Roberta Pištěka bodovat v Uherském Brodě. Do utkání ale Frýdeckomístečtí vstoupili velmi špatně a v sedmnácté minutě prohrávali o dvě branky. Ve druhé půli sice dokázal snížit Jan Martiník, ale další branku už Lipina nevstřelila. Válcovny tak podlehly Uherskému Brodu 1:2.

Report utkání s Uherským Brodem zde.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Našich prvních dvacet minut nám prohrálo zápas. Absolutně laxní vstup do utkání stál tři body. Den otevřených dveří v defenzívě. Od dvacáté minuty jsme byli aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem. Vytvořili jsme si i řadu šancí a minimálně bod jsme si mohli odvézt. Šance jsme ale nevyužili. Jedinou branku vstřelil Martiník. Naše výkony jsou jako den a noc. Pokud je nedokážeme stabilizovat, nemůžeme hrát nahoře. Tento týden byl extrémně náročný. Musíme se dát fyzicky do kupy a zvládnout následující domácí zápas s Blanskem."

Nejlepší střelec: Marián Kovařík, 4 góly

Trenér: Robert Pištěk

ČSK Uherský Brod - FK Frýdek-Místek 2:1 (2:0)

Branky: 9. Leskovjan, 17. Tkadlec - 50. Martiník

Sestava Frýdku-Místku: Gergela – Nevřela (85. Dadak), Blejchař, Massaniec, Velner (K), Burgo, Kostka (46. Martiník), Konečný, Kovařík, Hykel (82. Kirschner), Rubý