Lipina zavítá do Kroměříže

V předposledním kole podzimní části se Frýdek-Místek představí na půdě lídra tabulky. Kroměříž se totiž s počtem 36 bodů nachází na samém čele. Válcovny jsou aktuálně na desátém místě. Naposled si svěřenci Roberta Pištěka odvezli z půdy Slavie tři body za výhru 2:0 po dvou brankách Patrika Rubého. Úvodní výkop je v sobotu 12. listopadu ve 13:30 hod.

Kroměříž hrála v Hranicích bez branek

V první listopadový víkend nastoupili Hanáci u nováčka MSFL v Hranicích na Moravě. Domácí hráli jednoduchý a důrazný fotbal a k zakončení se dostali jako první, když ve 12 minutě musel Lebánek krotit střelu Dittmera. Také další situace Hranic byla nebezpečná, když centrovaný míč nadzvedl hlavou Kundrát, ale mířil vedle zadní tyče a mio dosah nabíhajících spoluhráčů. Několik dalších pokusů domácích svůj cíl nenašlo. Hanáci měli slibnou příležitost po půlhodině hry, ale hlavičku Chwaszcze v pohodě chytil Spurný. Těsně před pauzou pak pálil Jambor těsně vedle.

Druhý poločas byl oboustranně o poznání svižnější a na hřišti bylo také více vzruchu. V 50. minutě vysunul Cupák kolmicí za obranu Červenku, ale ten si na samostatný únik netroufl a unáhlenou střelou branku netrefil. O dvě minuty později pálil z úhlu domácí Dittmer a jeho prudká střela olízla břevno. Prakticky z protiútoku zatáhl míč podél brankové čáry Cupák, ale finální centr se mu svezl a prudký míč letící malým vápnem nikoho z hráčů nenašel. Hra se přelévala na obě strany a v 56. minutě se hosté po kombinační akci dostali až do vápna, ale střela šla těsně mimo. 

V 83. minutě potáhl míč obránce Vyhlíd a dostal se i ke střele z 25 metrů, ale ta mířila do jistého a připraveného Spurného. Do největší šance zápasu se v 85. minutě dostali domácí. Dlouhý míč se snesl za hostující zadáky, kde si jej zabíhající Hapa posunul podél vyběhnutého brankáře Lebánka do vápna, ale jeho zakončení v pádu trefilo jen tyč prázdné brány Hanáků. (zdroj: hanackaslavia.cz)

SK Hranice - SK HS Kroměříž 0:0

Sestava Kroměříže: Lebánek – Machálek M., Zavadil, Tiahlo, Vyhlíd - Cupák, Matoušek - Jambor (70. Plecitý), Houser (70. Sedlák), Červenka (60. Machálek T.) - Chwaszcz (90. Surynek)

Válcovny od Rosic obdržely lekci

Lipina chtěla pokračovat tříbodovým ziskem z posledního zápasu na půdě Vítkovic. Do utkání se Slovanem ovšem nevstoupila dobře a ve 28. minutě poslal hosty do vedení Fila. Ani ve druhé části utkání toho ze strany Frýdku-Místku nebylo příliš k vidění. Po gólech Dobrovodského, Nováka a Kulíka tak Rosice zaslouženě zvítězily vysoce 4:0. Celý report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Rosice dnes byly nad naše síly. Měly velkou kvalitu a sílu na míči. Delší dobu spolu hrají zkušení hráči a šlo to vidět. Neztráceli míče na rozdíl od nás, kteří jsme naprosto nesmyslně přicházeli o balóny, ať to bylo na polovině hřiště nebo před šestnáctkou soupeře. Neměli jsme klid na míči a nabízeli jsme Rosicím přechody směrem dopředu, kterých využili. Do druhé půle jsme šli s tím, že tento výsledek chceme zvrátit, ale následně přijde situace, kterou máme vyřešit na pravé straně 3 na 2, ovšem tu úplně nesmyslně zkazíme a dostaneme druhý gól."

Kvalitní Rosice nás následně nepustily k nějakému dramatickému zvratu, i když jsme drželi míč více u nohou, vypracovali jsme si minimálně dvě šance, ale ty jsme bohužel neproměnili. Na konci utkání jsme dostali zbytečné dvě branky, kdy už jsme měli obranu otevřenou a Slovan toho dokázal využít. Prohra 0:4 je zcela neomluvitelná. Řada hráčů a především těch zkušených by si měla sáhnout do svědomí, protože jejich výkony jsou velmi podprůměrné a bohužel na tom aktuálně nemůžeme stavět. Byl bych opravdu rád, aby se všichni vzpamatovali, protože nás nyní čeká další těžký soupeř, kterým je Kroměříž.“

FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice 0:4 (0:1)

Branky: 28. Fila, 48. Dobrovodský, 84. Novák, 89. Kulík

Sestava F-M: Gergela – Blejchař, Massaniec, Velner (K), Konečný, Zupko (61. Kohut), Vlachovský, Martiník (65. Kostka), Kovařík, Hykel (79. Dadak), Rubý

Posledních 5 vzájemných zápasů

23. 4. 2022 | MSFL | Kroměříž - Frýdek-Místek 0:2 (69. a 72. Rubý)

18. 9. 2021 | MSFL | Frýdek-Místek - Kroměříž 2:4 (2. Blejchař, 20. Raab - 24. Houser, 73. Votava, 89. Hapal, 90+1. Matoušek)

9. 9. 2020 | MSFL | Frýdek-Místek - Kroměříž 1:2 (53. Teplý (pk) - 72. a 86. (pk) Kovář)

4. 9. 2019 | MSFL | Kroměříž - Frýdek-Místek 4:2 (13., 25. a 35. Silný, 83. Jeleček - 53. Ožvolda, 61. Višič)

15. 3. 2019 | MSFL | Kroměříž - Frýdek-Místek 0:1 (44. Vašíček)