Šest bývalých mládežníků bylo povoláno do reprezentace

Další potvrzení skvělé práce našich mládežnických trenérů, která není často doceněná, ale právě oni se starají o rozvoj budoucích profesionálních hráčů a reprezentantů. V tomto článku přinášíme šest mládežnických hráčů, jenž se vyvíjeli ve frýdeckomísteckém celku a nyní byli ve svých klubech nominováni do reprezentace jednotlivých kategorií.

Michal Fukala

Dvaadvacetiletý Michal Fukala byl nedávno viděn na vlastní oči přímo na Stovkách, neboť se svým týmem Slovanem Liberec zavítal do Frýdku-Místku v rámci 3. kola MOL Cupu. Utkání se mu na úkor Válcoven velmi vydařilo. V nejvyšší české soutěži tento krajní bek nastoupil už do 66 zápasů. Díky jeho skvělým výkonům jej trenér Jan Suchopárek povolal do reprezentace U-21, kterou čeká 18. listopadu přátelské utkání s Portugalskem a o čtyři dny později s Norskem. Rozhovor s Michalem Fukalou po pohárovém utkání s Lipinou zde.

Samuel Šigut

Dvacetiletý Samuel Šigut aktuálně působí ve druholigové Opavě, kde se stal základním kamenem ofenzivní části zálohy. Na svém kontě má ve 2. lize už 39 startů, během kterých si přispal pět vstřelených branek. Hlavní trenér Aleš Křeček jej povolal do reprezentace U-20, jenž se už v přípravném utkání utkala s Německem (2:2 - Šigut odehrál 64. minut). 21. listopadu čeká českou dvacítku Itálie.

Martin Hrubý

Okolo osmnáctiletého brankáře Martina Hrubého se toho v našem kraji poslední dobou hodně namluvilo. Aktuálně se totiž stal druhým brankářem Baníku Ostrava a kryje tak záda zkušenému Janu Laštůvkovi. Na start v nejvyšší soutěži zatím stále čeká. V bráně A-týmu se kromě přípravného zápasu vyskytl také ve 3. kole MOL Cupu na půdě Velvarů, kde vychytal nulu (výsl. 2:0). Trenér Radek Bejbl jej nominoval do reprezentace U-19. Tu čeká 18. a 21. listopadu přípravný zápas s Dánskem. Krátký rozhovor Martina Hrubého pro sport.cz zde.

Martin Hrubý (@Hrubasekk) / Twitter

Matěj Mikulenka

Další osmnáctiletý hráč Matěj Mikulenka působí v akademii Sigmy Olomouc. Hraje především 1. dorosteneckou ligu, o kterou mimo jiné nyní bojuje také náš nejstarší dorost. Pět startů si ovšem připsal za B-tým Sigmy ve Fortuna národní lize. Hlavní trenér české reprezentace U-19 Radek Bejbl jej nominoval také.

Daniel Šmiga

A poslední osmnáctiletý hráč, jenž oblékal dres s modrou šerpou je Daniel Šmiga. Ten si v nejvyšší soutěži připsal šest startů. První čtyři ovšem nasbíral v Baníku Ostrava. Následně přišel celkem sledovaný přestup na české scéně. Šmiga se upsal Slavii Praha. Zbylé dva starty si připsal právě v dresu sešívaných. Mimo to ale v B-týmu Slavie zasáhl také do 14 utkání Fortuna národní ligy, kde vstřelil čtyři branky. Rovněž byl nominován trenérem Radkem Bejblem do reprezentace U-19.

Michal Málek

Sedmnáctiletý útočník Michal Málek působil do roku 2019 v mládeži Frýdku-Místku a především v posledních dvou sezónách se stal oporou starších žáků, neboť vstřelil přes čtyřicet branek. Momentálně působí v Baníku Ostrava U-19, kde si v 1. dorostenecké lize připsal dva góly. Trenér David Holoubek jej nominoval do reprezentace U-18.