FK Frýdek-Místek - TJ Petřvald na Moravě 6:1

Lipina odehrála své první přípravné utkání na jarní část sezóny a to s Petřvaldem na Moravě. Trenér Robert Pištěk poslal do první půle mladou ofenzívu, která neproměnila několik šancí a vzápětí ji za to soupeř potrestal. Do poločasové přestávky šel Frýdek-Místek ovšem ve vedení zásluhou nových tváří Dominika Kuči a Pavla Střelce. Ve druhé půli nastoupili zkušenější hráči a na hrací ploše, konkrétně umělé trávě, to bylo znát. O dva góly se postaral dorostenec Denis Němec. Podruhé se do střelecké listiny zapsal také Kuča a jeden gól vsítil Jan Martiník. Další zápas čeká Frýdeckomístecké opět na domácím trávníku a to v sobotu proti béčku Górniku Zabrze.
(18.1.2023) | UMT Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Petřvald na Moravě
6:1


Komentář

Úvod zápasu byl ze strany Válcoven velmi aktivní. Už ve čtvrté minutě se po Chylkově úniku dostal do zakončení Pavel Střelec, ale z malého vápna přestřelil svatyni Petřvaldu. O pár minut později pálil zpoza šestnáctky nad bránu soupeře také Filip Šponer. Další možnost měl znovu Střelec, ale ani tentokrát nezkorigoval svůj pokus mezi tři tyče. V 18. minutě našel Šponer fantastickou přihrávkou skrz obranou svého kolegu z dorostu Denise Němce, jenž si poradil s gólmanem, ale jeho zakončení zblokoval poslední obránce.

Neproměněné šance potrestal soupeř ve 31. minutě. Po křížném pasu na pravou stranu vápna přišla zblokovaná střela, posléze se k míči dostal Jan Ciesarík a umístil balón za záda Jiřího Prokela - 0:1. Mladistvá ofenzíva domácích pokračovala v náporu a o pět minut později se dočkala srovnání. Dominik Kuča si připravil míč uvnitř vápna a obstřelil gólmana k levé tyči - 1:1.

Ve 41. minutě se Frýdek-Místek dostal do vedení. Šponer oslovil svým pasem Chýlka, jenž dostal centr dovnitř pokutového území, kde se míč poodrážel a svým důrazem jej dostal za brankovou čáru Pavel Střelec - 2:1. Těsně před poločasovou přestávkou se Rostislav Chýlek ocitl ve stoprocentní šanci díky rychle rozehrané standardní situaci, ale brankáře Petřvaldu na Moravě neprostřelil. Lipina šla do poločasové přestávky ve vedení 2:1.

Do druhé půle nastoupilo sedm čerstvých hráčů, kteří přinesli na trávník větší zkušenost a souhru. Na začátku poločasu se Tomáš Kohut protlačil za obránce, ale gólmana nepřekonal. V 53. minutě Kohut našel volného Timofeje Barkova, kterému střela z voleje nesedla, míč se ale odrazil znovu k mladého útočníkovi, jenž ani napodruhé neprostřelil brankáře.

Po dvou minutách se Barkov ocitl v totožné situaci, ale znovu netrefil míč ideálně. Balón se ovšem odrazil k Dominiku Kučovi, jenž chladnokrevně zakončil k levé tyči - 3:1. V 65. minutě si Barkov zasekl míč před obráncem, ale jeho pokus trefil vlastního spoluhráče. O dvě minuty posléze se Jan Martiník dostal k zakončení zpoza vápna a umístil balón přesně k tyči - 4:1.

Skoro celý druhý poločas byla k vidění hra na jednu bránu. V 69. minutě se Válcovny dostaly do přečíslení 4 na 1 a po přihrávce Barkova se prosadil také Denis Němec - 5:1. Posléze se Kostka či Blejchař dostali k dalším možnostem, které ale úspěšné nebyly. V 83. minutě se Dadak dostal k centru z pravé strany a Denis Němec zakončil úspěšně k pravé tyči - 6:1.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Sehráli jsme první přátelské utkání proti celku Petřvaldu na Moravě. Kladl jsem důraz na to, aby naše hra měla tempo po celou dobu utkání. Chtěli jsme presovat, represovat, což se hlavně v prvním poločase dařilo. Ve druhé půli měla hra dobrou intenzitu, ale v některých situacích jsme byli naivní. Kluci tak úkol splnili. Za co je určitě nepochválím jsou neproměněné šance, protože výsledek mohl být daleko vyšší. Bohužel jsme některé situace řešili příliš zbrkle a občas laxně. Mrzí mě i zbytečné ztráty a to především ve středu hrací plochy, které musíme eliminovat. Beru samozřejmě v potaz to, že se jednalo o první přípravný zápas.“



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B