FK Frýdek-Místek - FK SK Polanka nad Odrou 0:0

V další fázi zimní přípravy se Válcovny utkaly s divizní Polankou nad Odrou. V doslova mrazivém počasí si pár desítek věrných fanoušků našlo cestu na stadion. I přes velké šance ale nakonec žádná branka k vidění nebyla. Příští středu odehraje Frýdek-Místek další náhradní přátelské utkání a to na půdě Havířova.
(8.2.2023) | UMT Stovky
FK Frýdek-Místek - FK SK Polanka nad Odrou
0:0


Komentář

Do zápasu vstoupila daleko aktivněji Polanka nad Odrou a už ve čtvrté minutě se za brankářem Jiřím Prokelem rozeznělo břevno po pumelici Petra Hluchého. Tlak divizního celku pokračoval, ale zakončení Martina Musila z levé strany vyrazil frýdeckomístecký brankář. Také následující roh nabídl několik zakončení hostů, ovšem ty byly zblokované. Lipina přežila nebezpečnou desetiminutovku a následně se už dostala do zápasu.

V 19. minutě Timofej Barkov posunul míč Janu Nevřelovi, který našel uvnitř vápna Teodora Janjuše, ale jeho zakončení pod břevno famózně vyrazil gólman Jakub Švrčina, jenž v helmě připomíná Petra Čecha. Trenér Robert Pištěk se vyjádřil také ke startu právě zkoušejícího Janjuše: „Přínos pro tým, ukázal a projevil kvalitu na míči s velice dobrou hrou 1 na 1.“ O pár minut později Velner našel centrem na zadní tyči Barkova, ale jeho hlavička byla zblokována. Posléze se prodral po rohu ke hlavičce také Radek Coufal, ale přestřelil bránu.

Před poločasovou přestávkou ukázal Patrik Rubý svůj um v podobě fantastických přihrávek za obranu, ale Barkov obrovskou příležitost nedokázal proměnit, neboť trefil gólmana Švrčinu. Po chvíli se Barkov znovu dostal do zakončení, ale jeho pokus k levé tyči chytil brankář. První půle tak i přes několik šancí branku nepřinesla.

Ve druhé půli se hrálo převážně na jednu bránu, kterou byla ta hostující. V 52. minutě našel Dominik Konečný z levé strany Patrika Rubého, ale jeho pokus v obrovské šanci zblokovala defenzíva Polanky. O minutu později byl uvnitř pokutového území zfaulován Janjuš a následovala penalta. Tu si vzal na starost Patrik Rubý, ale jeho zakončení k pravé tyči vyrazil brankář Švrčina. Po hodině hry se v příležitosti ocitl Lukáš Dadak, ale ani jeho hlavička neskončila v bráně, nýbrž nad břevnem.


Poslední půl hodinka hry nabídla několik dalších vyložených šancí. Nejprve pálil vedle Martiník a také Konečný. V 76. minutě se po centru Konečného ocitl v šanci Janjuš, ale rovněž přestřelil svatyni Polanky. V 83. minutě byl znovu uprostřed dění Konečný, jenž naservíroval míč na zlatém podnosu Pavlu Střelcovi, ale ten z hranice malého vápna také poslal míč nad bránu Švrčiny. O dvě minuty později se Střelec dostal znovu do zakončení po centru Nevřely, ale tentokrát trefil pouze tyč! 

V samotném závěru se ještě Patrik Rubý prezentoval přímým kopem, který trefil zeď a do odraženého míče se opřel Blejchař, ovšem balón znovu skončil vedle zakleté svatyně hostů. Válcovny tak neproměnily své šance a přípravné utkání s divizním celkem skončilo bez branek.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes jsme nechali vyniknout hostujícího gólmana Švrčinu. Kromě prvních deseti minut, kdy jsme se probouzeli a nechali jsme Polanku jít do třech závarů, jsme na hřišti jednoznačně dominovali. Vytvořili jsme si řadu šancí a závarů, které jsme neproměnili a nevyřešili včetně neproměněné penalty. Dnes jsme mohli hrát celý den a gól by asi nepadl. Co se týče přístupu, tak klukům nemůžu nic vytknout. Celé utkání bylo o prvním gólu a ten nepadl. Každopádně prvních deset minut pro nás musí být zvednutý varovný prst, včetně řady neproměněných šancí.“