Příchody a odchody | jaro 2022/23

Za dva týdny začíná jarní část Moravskoslezské fotbalové ligy, a proto je čas prozradit nejen nové fotbalisty v lipinském dresu, ale také hráče, kteří již na Stovkách působit nebudou. Bystří fanoušci již zaznamenali staronové či zcela nové tváře v přípravných utkáních, ale až nyní je jasné, koho si trenér Robert Pištěk v mužstvu ponechal.

Příchody jaro 2022/23

Radek Coufal

Toto jméno je pro dlouholeté fanoušky frýdeckomísteckého fotbalu jistě dobře známé. Dvaatřicetiletý stoper totiž na Stovkách působil od března roku 2013 do konce sezóny 2015. Zúčastnil se tak postupu do druhé nejvyšší soutěže a celkem odehrál v dresu Lipiny osmadvacet zápasů. V roce 2011 odehrál přátelské utkání v dresu českých lvíčat do 20 let proti Slovensku. Naposled působil v Polance nad Odrou, jenž se v divizi F nachází na deváté místě. Radek přichází na půlroční hostování s opcí. „Ve Frýdku-Místku jsem hrál ze současného kádru pouze s Tomášem Hykelem. Znám se ještě s Michalem Velnerem. Ostatní jsem osobně neznal. Jsou to všichni mladí kluci,“ řekl po příchodu do kádru Lipiny.

Radek Coufal

Timofej Barkov

Jednadvacetiletý útočník Timofej má s Frýdkem-Místkem dlouholetou spojitost. Nejprve přišel jako mládežnický hráč na hostování z Vítkovic v březnu 2015 a působil zde do konce sezóny 2016 převážně v kategorii U14. Následně přestoupil do Baníku Ostrava a znovu přišel do frýdeckomísteckého klubu na hostování před sezónou 2021/22. Ta se mu nakonec velmi vydařila a s počtem devíti vstřelených branek se po Mariánu Kovaříkovi stal druhým nejlepším střelcem Válcoven. V první polovině letošní sezóny zaznamenal v dresu rezervy Baníku Ostrava sedm vstřelených branek. Do Frýdku-Místku tentokrát přichází na půlroční hostování.

Filip Šponer a Timofej Barkov

Pavel Střelec

Pětadvacetiletý hrotový útočník fotbalově vyrůstal v Kopřivnici. V sezóně 2015/16 odešel na hostování do Nového Jičína, kde poprvé okusil divizní zápasy. Svými výkony zaujal Frenštát pod Radhoštěm, kde v březnu 2017 přestoupil a hrál krajský přebor. Před sezónou 2018/19 přestoupil do Bílovce, se kterým o dva roky později postoupil do divize a v týmu hrával například s Václavem Mozolem. Soutěž si podmanil a v sezóně 2021/22 nastřílel celkem dvanáct branek. Na podzim letošní sezóny se v dresu Bílovce prosadil pětkrát. Na Stovky přichází na půlroční hostování s opcí.

Jan Nevřela a Pavel Střelec

Teodor Janjuš

Tento jednadvacetiletý hráč působí na pozici pravého křídla. Teodor strávil svůj dosavadní fotbalový život pouze v Opavě, kde se přes všechny mládežnické kategorie vypracoval až do A-týmu, ve kterém se setkal například s odchovancem frýdeckomísteckého fotbalu Samuelem Šigutem. 16. prosince 2020 si připsal debut v české nejvyšší soutěži, kdy Opava hrála na půdě Liberce. V letošním ročníku nastoupil za A-tým Opavy ve druhé nejvyšší soutěži do pěti zápasů. V dresu Frýdku-Místku odehrál dvě přípravná utkání. „Přínos pro tým, ukázal a projevil kvalitu na míči s velice dobrou hrou 1 na 1,“ řekl o Teodorovi po utkání s Polankou trenér Robert Pištěk. Do Frýdku-Místku přichází na půlroční hostování.

Teodor Janjuš


Odchody

Marián Kovařík - ukončení smlouvy

Tomáš Kirschner - konec hostování

Matteo Burgo - konec hostování

Martin Vlachovský - konec hostování

Lukáš Dadak - konec hostování


Sestava Frýdku-Místku | jaro 2022/23

Brankáři: Michael Gergela, Jiří Prokel

Obránci: Michal Velner, Jakub Massaniec, Jakub Blejchař, Jan Nevřela, Radek Coufal

Záložníci: Patrik Rubý, Pavel Zupko, Jan Martiník, Tomáš Hykel, Marek Kostka, Dominik Konečný, Filip Šponer, Teodor Janjuš

Útočníci: Pavel Střelec, Timofej Barkov, Tomáš Kohut, Denis Němec