Poslední zápas přípravy s Hlubinou

Za necelý týden a půl nám začíná jarní část Moravskoslezské fotbalové ligy, na kterou již netrpělivě čekáme. V generálce se Frýdek-Místek utká na domácím hřišti s divizní Hlubinou. Ta se ve čtvrté nejvyšší soutěži nachází na šestém místě. Zápas se odehraje v sobotu 25. února od 14:00 hod.

Hlubina se utkala s frýdeckomísteckým dorostem

V posledním utkání Hlubina poměřila síly s Frýdkem-Místek, ovšem tím mládežnickým, konkrétně U19. Rozdíl kvality mezi divizním mužským a dorosteneckým fotbalem byl znát. Hlubina si už v první půli vypracovala plno šancí, ze kterých dokázala skórovat dvakrát. Do druhé půle United vstoupila rovněž velmi aktivně. Poslední slovo ale měl domácí hráč David Berek, jenž korigoval výsledek na 1:5. Kompletní report utkání zde.

zdroj: uniehlubina.cz

„Od začátku utkání byl znát velký rozdíl mezi mužským divizním a dorosteneckým ligovým fotbalem. Utkání jsme měli pod kontrolou od první minuty a poločasové vedení 2:0 bylo ještě milostivé. Ve druhé půli jsme skóre navýšili dalšími třemi brankami a domácí pouze korigovali na konečných 1:5,“ řekl u utkání trenér Hlubiny Zdeněk Skotnica. „Dnešní utkání se nám vůbec nepovedlo. Neuvěřitelné množství ztrát znehodnotilo zápas a soupeři jsme se odevzdali. Někteří si musí uvědomit, že nemají místo v sestavě jisté. Jsme dnešním výkonem hodně zklamáni,“ zhodnotil zápas trenér U19 Roman Vojvodík.

FK Frýdek-Místek U19 - TJ Unie Hlubina 1:5 (0:2)

Branky: 66. Berek - 22. Kalay, 42. Foniok, 53. Petrík, 58. Krčmařík, 63. Bobčík

Sestava FM U19: Pracuch - Cudzik, Ševčík, Vykopal, Rek - Křížek - Berek, Šponer, Kohut, Maléř - Hlosta. Střídali: Bartek, Žáček, Maksymchuk, Tomeček D.

Sestava Hlubiny: Hatoň (46. Otoupalík) - Tomek, Dawid, Krčmařík, Frébort (46. Kunštatský) - Drastich (46. Klíma), Petrík (46. Knedla) - Šamara, Sasko, Foniok - Kalay (46. Bobčík)

Lipina předvedla s Baníkem Ostrava bojovný výkon

V předposledním zápase zimní přípravy se Válcovny vydaly do nedaleké Hlubiny, kde se postavily prvoligovému Baníku Ostrava. Přes velmi srdnatý výkon a nastřelenou tyč Patrikem Rubým nakonec Frýdek-Místek inkasoval v 78. minutě z pokutového kopu Petra Jaroně a prohrál 0:1. Kompletní report utkání zde.

zdroj: fcb.cz

„Chtěli jsme vytížit hráče, kteří v mistrovských utkáních neměli takovou minutáž, to splnilo účel. Pořád nás trápí koncovka, v první půli jsme měli tři nebo čtyři vyložené šance, které jsme nedali," řekl k zápasu trenér Ostravy Pavel Hapal. Dnes musím celý tým jednoznačně pochválit, i přesto že jsme nakonec prohráli, tak pro nás je to výhra. Prvních pětadvacet minut Baník na balónu dominoval a vytvořil si jednu velkou šanci, kterou lapil Gergela. Poté se začala hra postupně srovnávat a i my jsme si připravili řadu standardních situací a nastřelili jsme tyč. Druhý poločas Baník prostřídal a šlo vidět, že přišla čerstvá krev a my od sedmdesáté minuty začali ztrácet míče na svých kopačkách. Perfektně ale fungovala defenzivní práce celého týmu. Baník si nevytvářel vyložené šance. Zlomila nás až penalta v 78. minutě," okomentoval utkání trenér Válcoven Robert Pištěk.

FC Baník Ostrava - FK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branky: 78. Jaroň P. (pk)

Sestava FCB: 1. pol.: Hrubý - Sanneh, Bitri, Stoklásek, Šehić - Boula, Šín - Chukwudi, Kuzmanović, Jaroň P. - Tijani. 2. pol.: Letáček - Sanneh, Bitri (63. Měkota), Říha, Fleišman, Boula, Provazník, Buchta, Miškovič, Jaroň P., Smékal

Sestava FM: Gergela - Velner, Coufal, Massaniec, Kostka - Rubý, Hykel (89. Šponer) - Kohut (68. Nevřela), Martiník (78. Němec D.), Janjuš - Střelec (60. Zupko)