„Čeká nás těžký soupeř se zkušeným trenérem,“ Robert Pištěk

Ve 23. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Frýdek-Místek představí na půdě Uničova. Vzájemné utkání na podzim skončilo vítězstvím Válcoven 3:1. V průběžné tabulce se nedělní soupeř nachází na sedmé pozici, zatímco Lipina je aktuálně na 11. místě. Výkop zápasu je v neděli 9. dubna v 10:15 hodin.

Robert Pištěk k nedělnímu utkání s Uničovem: Těžký soupeř se zkušeným trenérem. Dvakrát jsme prohospodařili zápasy, kdy jsme chybami ztratili možnost získat body. Potřetí se to nemůže opakovat. Věříme si, že budeme bodovat.


Na podzim tři body pro Válcovny

Do podzimního vzájemného utkání vkročila Lipina fantasticky a už v patnácté minutě se prosadil Patrik Rubý. Krátce po hodině hry uviděl druhou žlutou kartu Martiník a Válcovny šly do oslabení. Toho využil v 73. minutě Krč. Domácí mužstvo se i v menším počtu dostalo zpět do vedení v 77. minutě díky Michalu Velnerovi. O deset minut později definitivně potvrdil výhru Frýdeckomísteckých fantastickým gólem z půlky Patrik Rubý. Lipina vyhrála 3:1. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Opět velmi dramatické utkání. My to teď na podzim asi ani jinak neumíme. První poločas jsme sice vyhráli, ale co si budeme povídat, soupeř byl kvalitnější na míči a měl také více ze hry. Ve druhé půli jsme šli do deseti z důvodu velmi necitlivého vyloučení Martiníka. Následně jsme zaváhali, nepohlídali na zadní tyči Krče a ten srovnal. Pak se ale začala dít věci. Velner zužitkoval odražený míč po rohovém kopu a poslal nás zpět do vedení. Vítězství korunoval přenádhernou střelou z poloviny hřiště Rubý. Myslím, že žádný gólman už proti nám nevyleze za šestnáctku (smích). Chci poděkovat hráčům, kteří to zodpovědně odmakali a fanouškům, kteří nás hnali k výhře."

FK Frýdek-Místek - SK Uničov 3:1 (1:0)

Branky: 15. a 87. Rubý, 77. Velner - 73. Krč

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Massaniec, Blejchař, Nevřela – Zupko, Rubý (89. Kostka), Hykel – Konečný (86. Burgo), Kovařík (90. Kohut), Martiník

Sestava UNI: vapil – Diblík (54. Saňák), Svoboda (54. Bača), Hausknecht (79. Ambrozek), Vichta, Komenda (K) (54. Krč), Vybíral, Kirschbaum, Kamas, Javůrek (75. Sečkář), Koutný

Uničov zvítězil podruhé v řadě

Po domácí výhře 1:0 nad Novým Městem na Moravě zavítali svěřenci Jiřího Balcárka do Hranic. Tam se hosté dostali do vedení ve 23. minutě díky brance Svobody. O pár minut později zvýšil náskok Vichta. V 58. minutě potvrdil tři body Uničovu Komenda. V závěru zápasu pouze korigoval výsledek domácí Koláček.

SK Hranice - SK Uničov 1:3 (0:2)

Branky: 89. Koláček - 23. Svoboda, 35. Vichta, 58. Komenda

Sestava UNI: Uvízl - Diblík (71. Saňák), David, Koutný, Sečkář - Vybíral, Svoboda, Ambrozek (71. Hausknecht), Vichta (79. Javůrek) - Komenda, Krč (82. Kamas)

Frýdeckomístečtí na Hlučín nestačili

V dohrávce 19. kola MSFL se Válcovny utkaly se druhým Hlučínem. Do utkání vstoupili domácí aktivně, ale v jednadvacáté minutě se hosté ujali vedení po brance Ptáčka. O pár minut později přišla individuální chyba, kterou potrestal Smékal. Druhá půle už branku nepřinesla a Hlučín tak získal tři body po výhře 2:0. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Moc nevím jak utkání zhodnotit abych řekl pravdu. Rozhodující chvíle byly naše dvě šílené individuální chyby, kdy první netrefíme míč na přední tyči a soupeř skóruje. Potom vybídneme soupeře do protiútoku, který překoná našeho gólmana a jde do dvoubrankového vedení. Proti takovému týmu jako je Hlučín se tohle skóre dotahuje těžce. Nemyslím si ale že první poločas byl herně nějak špatný, to určitě ne. Do druhé půle jsme udělali změny, včetně rozestavení. Herně nám to pomohlo, drželi jsme se na polovině soupeře. Vytvořili jsme si dobré příležitosti, ale bohužel jsme neskórovali. Momentálně nám chybí finální fáze. Nyní nám nezbývá nic jiného, než plně bodovat v Uničově. Myslím, že kluci jsou z dnešního výsledku špatní, protože oproti podzimu jsme se zvedli a herně jsme jinde, ale musíme to potvrdit také výsledkem. V mužském fotbale se totiž hraje pouze na výsledky, čehož jsme si vědomi a musíme to zlomit.“

FK Frýdek-Místek - FC Hlučín 0:2 (0:2)

Branky: 21. Ptáček, 28. Smékal

Sestava FM: Gergela – Massaniec, Velner (C), Kostka (62. Němec D.), Janjuš, Konečný (79. Barkov), Zupko (70. Střelec), Obuch, Coufal, Hykel, Rubý