V domácím prostředí musíme zvítězit, Pištěk

Po nevydařeném anglickém týdnu se Válcovny budou snažit získat tři body doma proti Uherskému Brodu. Podzimní vzájemné utkání skončilo těsnou výhrou soupeře. Úvodní výkop 24. kola MSFL je v sobotu 15. dubna od 16:00 hodin.

Robert Pištěk k sobotnímu utkání s Uherským Brodem: Pro obě mužstva zápas o šest bodů. Tři prohry v jednom týdnu jsme si analyzovali. Kluci vědí o co se hraje a co bylo příčinou nezdaru. V domácím prostředí musíme zvítězit a nabrat zdravé sebevědomí do dalších bojů.


Začátek utkání rozhodl

Po senzačním vyřazení druholigové Opavy z poháru chtěli svěřenci Roberta Pištěka bodovat v rámci 7. kola také Uherském Brodě. Do utkání ale Frýdeckomístečtí vstoupili velmi špatně, neboť už v deváté minutě otevřel skóre Leskovjan a o pár chvil později přidal druhou branku Tkadlec. V 50. minutě sice snížil Martiník, ale Lipina srovnávací gól nevstřelila a v Uherském Brodě prohrála 1:2. Report utkání zde.

zdroj: FB ČSK Uherský Brod

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Našich prvních dvacet minut nám prohrálo zápas. Absolutně laxní vstup do utkání stál tři body. Den otevřených dveří v defenzívě. Od dvacáté minuty jsme byli aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem. Vytvořili jsme si i řadu šancí a minimálně bod jsme si mohli odvézt. Šance jsme ale nevyužili. Jedinou branku vstřelil Martiník. Naše výkony jsou jako den a noc. Pokud je nedokážeme stabilizovat, nemůžeme hrát nahoře. Tento týden byl extrémně náročný."

ČSK Uherský Brod - FK Frýdek-Místek 2:1 (2:0)

Branky: 9. Leskovjan, 17. Tkadlec - 50. Martiník

Sestava ČSK: Somberg – Tkadlec, Lorenc, Venený, Strachoň (89. Masař), Josefík (K), Michalec M., Michalec J. (66. Švrček), Leskovjan (66. Gettler), Nevařil, Sedláček (46. Šmatelka)

Sestava FM: Gergela – Nevřela (85. Dadak), Blejchař, Massaniec, Velner (K), Burgo, Kostka (46. Martiník), Konečný, Kovařík, Hykel (82. Kirschner), Rubý

Brod na jaře bez výhry

Uherský Brod se v tabulce nachází na 13. místě s počtem 24 bodů a skóre 26:34. Po velmi cenné remíze 1:1 s Hlučínem, kterou minutu před koncem zachránil Strachoň se Brod utkal v domácím prostředí s Hranicemi. Hosté ale páteční sváteční předehrávku 23. kola rozhodli slepenými brankami Hapala a Markoviče ve druhém poločase po dohraných standardních situacích. Za domácí hlavou snižoval střídající Mančík. Alespoň na bod už ale Broďané v dramatickém finiši nedosáhli.

ČSK Uherský Brod : SK Hranice 1:2 (0:0)

zdroj: cskub.cz

Pokud nebudeme zvládat minisouboje při standardních situacích a nevyvarujeme se individuálních chyb, nikam se nepohneme. Pokud se to bude opakovat, nebudeme vyhrávat a nemůžeme pomýšlet na úspěch. A je jedno, zda na hřišti makáme, plníme úkoly. Chyby a nedůslednost nás srážejí. Je to o zodpovědnosti každého hráče. Nejsou to systémové, ale individuální chyby. Bohužel klíčové souboje nezvládli ti nejzkušenější, na kterých by to mělo stát. Přitom výšku v pokutovém území mámeVšichni cítíme, že situace není úplně dobrá, ale zatím není důvod propadat panice. Před námi je spousta zápasů, včetně dvou dohrávek, ale na druhé straně víme, že nám to nesmí ujet, ať to nehoníme na konci sezony, kdy už může být pozdě,“ vyjádřil se kouč Uherského Brodu Lukáš Pazdera. (zdroj: cskub.cz)

ČSK Uherský Brod - SK Hranice 1:2 (0:0)

Branky: 79. Mančík – 67. Hapal, 72. Markovič

Sestava ČSK: Nemrava - Flasar, Lorenc, Tkadlec, M. Michalec (52. Mančík) – Švrček, Venený, Leskovjan (85. V. Straňák), Obdržálek (72. Šmatelka), Strachoň - J. Michalec (72. Valenta)

V Uničově těsná prohra

Ve 23. kole MSFL se Frýdek-Místek vydal do Uničova zopakovat podzimní vítězství na Stovkách. V první půli padla jedna branka z kopačky Aleše Krče. Ve druhé části zápasu se sice povedlo srovnat Barkovovi, ale před koncem zápasu Nevřela smolně tečoval střelu Vichty, která skončila ve frýdeckomístecké svatyni. Válcovny prohrály v Uničově 1:2. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Opět nás doběhl anglický týden. Soupeř měl rozhodně více ze hry, ale tento zápas jsme mohli určitě dotáhnout k bodovému zisku. No to bychom ale nemohli dostávat góly jaké dostáváme, protože to je na televarieté. Nerozumím, nechápu. V poslední třetině zápasu došlo ke zlepšení naší hry, vyrovnali jsme po krásné akci mezi Rubým a Barkovem, ale stejně body nezískáme, protože dostaneme gól z dvaceti metrů po teči našeho hráče. Musíme si to vyhodnotit. S některými hráči budeme mít osobní pohovory, protože individuální výkony jsou absolutně nedostačující.“

SK Uničov - FK Frýdek-Místek 2:1 (1:0)

Branky: 19. Krč, 81. Vichta - 62. Barkov

Sestava FM: Gergela - Velner (K), Coufal, Massaniec - Janjuš, Hykel, Obuch, Nevřela - Konečný (85. Střelec), Rubý, Barkov (76. Němec D.)