Derby s Frýdlantem nad Ostravicí

Frýdeckomístecký okres už očekává sobotní třaskavý duel Válcoven a Frýdlantu nad Ostravicí. Pro oba celky jsou to ke konci sezóny nesmírně důležité body. Vzájemný zápas na podzim branku nenabídl. Přijeďte podpořit Lipinu do Frýdlantu v sobotu 6. května od 16:30.

Videopozvánka frýdeckomísteckých hráčů zde.


Asistent Marek Smrčka: Čeká nás derby s Frýdlantem. Pikantní duel, jelikož spoustu kluků co hraje ve Frýdlantu, působilo historicky také v Lipině, takže je to určitě peprný souboj a chceme odčinit podzimní ztrátu na Stovkách, kdy jsme remizovali. Věřím, že návštěvnost bude odpovídající takovému utkání a uvidíme atraktivní fotbal.

Trenér Frýdlantu Martin Šrámek: Na zápas se těšíme, bude to svátek fotbalu. Stejně, jako tomu bylo ve Frýdku, tak věřím, že tomu bude i teď. Když jsme s nimi hráli naposledy doma pohár, přišlo přes tisíc diváků, doufám, že ta podobná cifra dorazí i nyní. Utkání je prestižní, navíc i oni nejsou ještě zachráněni. Nikdo teď nevíme, kolik nakonec bude ze třetí ligy padat týmů. Bude to určitě vyhecovaný zápas, správné derby. Dvakrát jsme s nimi hráli bez branek, tak snad se těch gólů diváci už konečně dočkají a věřím, že to budeme my, kteří tu branku dají. Těším se na velkou návštěvu.


Derby bez branek

Na očekávaný zápas okresního derby v 10. kole Moravskoslezské fotbalové ligy mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí přilákalo do Stovek 712 diváků. Už ve čtvrté minutě se krátce radoval z branky Kovařík, ale jeho gól nebyl uznán díky ofsajdu. Posléze si své šanci v první půli vytvořil také soupeř, ale Velička ani Literák se neprosadili. Druhá část zápasu nabídla spíše velký boj, než atraktivní fotbal. K vidění tak byla střela Škoríka z dálky, snaha o zakončení Vlachovského a pár minut před koncem střela Veličky doprostřed brány. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Mužstvo, které se po dnešním utkání usmívá je určitě Frýdlant, protože až tak často se body ze Stovek nevozí. My bereme remízu jako ztrátu. Byli jsme na soupeře připraveni, věděli jsme, že budeme muset tvořit, což je samozřejmě vždy těžší než bořit. Bohužel nám ve finální fázi chyběla kreativita. Co se týče nějakých přechodů po stranách, to se nám dařilo, ale jak říkám, ve finální fázi nám chyběl pohyb, nápad a ve velké míře také kvalita. Jediné pozivitum je to, že jsme neinkasovali gól, ale v tomhle zápase je to prostě málo. Dnešek tedy beru jako ztrátu a nyní ty body musíme nahnat jinde a to nejlépe hned v následujícím utkání v Hodoníně."

Martin Šrámek (1. BFK Frýdlant n. O.): Už jsem to říkal několikrát, my jsme rádi za každý získaný bod, takže i tenhle samozřejmě bereme. Dnes to bylo pro nás jednodušší, jelikož jsme nemuseli nikde cestovat čtyři hodiny v autobuse. Frýdek máme, jak se říká, tady za barákem. Přišlo hodně lidí, byla dobrá atmosféra, jen tomu utkání chyběly góly. Ale jako trenér jsem rád, že jsme podruhé za sebou dokázali vzadu udržet nulu. Bohužel v prvním poločase nám chyběl asi centimetr, kdy jsme dali tyčku a pak míč poskakoval po lajně. Petr Literák říkal, že mu to jen šmrnclo kopačku, že by potřeboval delší špunt a dotlačil by to tam. Jak jsem ale řekl, bod bereme. Na utkání jsme se všichni těšili a neprohráli jsme tady, jsme spokojeni."

FK Frýdek-Místek - 1. BFK Frýdlant n. O. 0:0

Sestava FM: Gergela – Massaniec, Blejchař, Dadak – Hykel, Zupko, Velner (K), Nevřela (69. Kostka) – Konečný (63. Martiník), Kovařík, Vlachovský

Sestava FNO: Prepsl (K) – Švrček, Literák, Šafner (81. Kulhánek), Škorik, Varadi (81. Kučera), Hajnoš, Hladík (88. Indra), Velička, Juříček, Svatonský (69. Staněk)


Pozitivní bilance s Hranicemi pokračuje

Frýdlant se s Hranicemi za posledních sedm let utkal hned osmkrát a ani jednou neprohrál. Vstup do utkání se červenožlutým vydařil skvěle. Ve 12. minutě našel Varadi povedeným centrem hlavu Veličky a ten svým devátým gólem sezony otevřel skóre utkání – 0:1. „Ten začátek byl z naší strany perfektní, dali jsme gól, pak měli spoustu rohů a standardek. Bohužel jsme nedokázali přidat druhý gól,“ řekl k průběhu prvního dějství trenér 1.BFK Martin Šrámek. Ten pak musel v poločasové pauze udělat jedno střídání, kdy Varadiho na hřišti nahradil Svatonský. „To byla pro nás obrovská škoda, jelikož v prvním poločase jim tam Vary s Bohdanem zle zatápěli. Bohužel si ale Adam hned na začátku utkání při střele natáhnul vazy a půli tak dohrál se sebezapřením,“ mrzela nucená změna frýdlantského kouče.

Druhá půle se už odehrála pod taktovkou domácího celku. Hranice srovnaly v 68. minutě, kdy Rolinc proměnil pokutový kop, který byl nařízen za ruku obránce Dedka. Frýdlantský zadák navíc od hlavního sudího uviděl ještě červenou kartu, takže hosté zbytek zápasu dohrávali v oslabení. „Byla to taková střela, která Dedkovi skočila od nohy do ruky. Rozhodčí pískl, s tím jsme nic udělat nemohli. Ani netuším, jaký je vlastně ten dnešní výklad pravidel, v tomhle se už málokdo vyzná. Ale pro mě je to šílené, zvláště, když si někdo ruku nastřelí sám. Nu co už, bylo písknuto, i když pak ta karta! Nejprve dal Vaškovi sudí žlutou, pak to změnil zase na červenou. Domácí srovnali a my se pak dostali pod velký tlak,“ uznal Šrámek.

zdroj: 1bfk.cz.

I přes vyloučení si Frýdlant vytvořil ještě dvě dobré příležitosti. Nejprve v 83. minutě, kdy se po autu Hajnoše nestačil s míčem vytočit Svatonský, pak v osmé minutě nastavení, kdy Veličkův střelecký pokus vyrazil gólman Tomečka. „Téhle šance bylo opravdu škoda. To by byl pro nás zlatý gól,“ smál se po utkání kouč Frýdlantu. „Bod? Ale jo, ten bereme. Hráli jsme se soupeřem, který je na tom stejně jako my. Měli jsme to dobře rozehrané, ale penalta nám to zhatila. Je to škoda. Domácí byli v první půli takoví opaření, my hráli dobře. Jak jsem už řekl, byla škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Po změně stran jsme se zase modlili my, abychom druhou branku neinkasovali my,“ dodal Šrámek. (zdroj: 1bfk.cz)

SK Hranice - 1. BFK Frýdlant n. O. 1:1 (0:1)

Branky: 69. Rolinc (pk) - 12. Velička

Sestava FNOPolach – Literák, Švrček, Dedek, Hajnoš (93. Milar) – Kedroň (79. Marek), Šafner (89. Kulhánek), Juříček, Hajnoš – Varadi (46. Svatonský), Velička


Mladá dravost z Baníku zvítězila

Ve 26. kole MSFL bylo na Stovkách k vidění miniderby mezi Frýdkem-Místkem a béčkem Baníku. Hosté se už v jedenácté minutě ujali vedení díky šťastné střele Chukwudiho. Druhá branka padla až v 69. minutě z kopačky Marka Jaroně. Střeleckou listinu uzavřel v 83. minutě Denis Látal. Ostravská rezerva zvítězila 3:0. Report utkání zde.

FK F-M - FC Baník Ostrava B

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): Bez výmluv musíme uznat soupeřovu kvalitu a to nejen základní sestavy, ale především nastupujících hráčů, kteří byli alfou a omegou druhého poločasu. Myslím, že jsme nezačali vůbec špatně. První poločas jsme byli velmi nebezpeční hlavně po pravé straně a vytvořili jsme si tři dobré příležitosti, bohužel jsme gól nedali. Soupeř nás potrestal z brejku nešťastným gólem po teči. Druhý poločas měl Baník výrazně navrch a kontroloval hru. Co mě mrzí, že opět dostaneme gól po nesmyslu, kdy hráč může hrát jednoduchý míč a místo toho je protiútok a gól. Potom už bylo těžké děj zvrátit. Chci, aby hráči dali hlavu nahoru a připravili se na další zápas.“

FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 0:3 (0:1)

Branky: 11. Chukwudi, 69. Jaroň M., 83. Látal

Sestava FMGergela – Velner (K), Blejchař, Massaniec, Nevřela (82. Kostka) – Obuch, Hykel (67. Konečný) – Janjuš, Rubý, Barkov (52. Martiník) – Střelec

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek