1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek 2:2

27. kolo MSFL nabídlo bitvu Frýdlantu a Frýdku-Místku. 592 diváků vidělo úvodní branku už ve 14. minutě, kdy poslal Lipinu do vedení Blejchař. Začátek druhé půle se domácím povedl skvěle, neboť se hned po úvodu prosadil Škorik. V 70. minutě sice vrátil vedení na stranu Válcoven Rubý, ale o pár minut později rozhodl o remíze výstavním kouskem z přímého kopu Hajnoš.
27.kolo (6.5.2023) | Frýdlant n. O.
1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek
2:2


Komentář

Derby nakonec ani v odvetě nemělo vítěze. Blíže k výhře měli hosté z Frýdku-Místku, kteří v zápase dvakrát vedli. Bojovnost však zdobila především domácí 1. BFK. Na Valcíře bylo zvědavo šest stovek diváků, kteří si v sobotním odpoledni určitě přišli na své. Do vedení se dostali hosté již ve 14. minutě hry, kdy Obuch z rohového kopu našel hlavičkujícího Jakuba Blejchaře a ten trefil přesně pravý kout frýdlantské branky – 0:1. Po půlhodině hry měl domácí celek slibnou příležitost k vyrovnání, když Velička posunul míč na Hajnoše, ten ale zamířil těsně kolem pravé tyče gólmana Gergely.

zdroj: 1bfk.cz

Domácímu trenérovi Šrámkovi vyšlo dokonale poločasové střídání. Škorik nebyl na hřišti sotva ani minutu a jeho zásluhou bylo srovnáno. Literákův aut prodloužil hlavou hostující Nevřela, následně došlo k faulu Střelce na Švrčka, sudí Proske správně ponechal výhodu, jelikož míč se odrazil k úplně volnému Ondřeji Škorikovi a ten už neměl problém poslat balon do opuštěné části frýdecko-místecké brány – 1:1.

zdroj: 1bfk.cz

Obrat ve skóre mohl nastat v 54. minutě, kdy se z čista jasna objevil před gólmanem Gergelou osamocený Švrček. Domácí obránce zamířil levačkou pouze do ruky hostujícího brankáře, následná dorážka Veličky byla sice gólová, ale také ofsajdová. O osm minut později mohli domácí příznivci vyvolávat jméno Ondry Prepsla, který nohou vyrazil gólovou ránu Janjuše na rohový kop. Narůstající tlak hostů přeci jen skončil brankou. V 70. minutě Frýdlant ponechal příliš volného prostoru Patriku Rubému, který svou silnější levačkou propálil Prepsla v bráně – 1:2.

zdroj: 1bfk.cz

Valcíři tak podruhé v tomto zápase vedli jednobrankovým rozdílem. Bojovnost domácích ovšem nepolevovala a v 79. minutě přišlo další srovnání stavu. Standardní situaci vyřešil Vojtěch Hajnoš tím nejlepším možným způsobem, levačkou totiž poslal míč přes zeď přímo do šibenice Gergelovy branky – 2:2. V závěrečné desetiminutovce chtěly oba celky ještě překlopit tu pověstnou mističku vah na svou stranu. Největší příležitost měl po dlouhém výkopu Prepsla odchovanec Lipiny Velička, ale jeho pokus prosvištěl kolem brány. (zdroj: 1bfk.cz)

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (1. BFK Frýdlant n. O.): „Bod beru, jelikož jsme dvakrát prohrávali. Sice jsme vstřelili druhý gól během krátké chvíle, ale ten padl bohužel z ofsajdu. To byla škoda, jelikož tohle mohla být klíčová situace, kdy jsme mohli během chvilky otočit skóre a jít do vedení. Dnes jsme ale nepodali moc dobrý výkon. Ovlivnila to i ta třetí minuta, kdy šli hosté dost nevybíravě po Varym a ten má velký krvavý šrám na noze. Přitom jejich hráč nedostane ani žlutou kartu, za mě to byla jasná surová hra. Vždyť on má nohu od stehna po lýtko sjetou špunty. Každopádně ale musím kluky pochválit za bojovnost. Dvakrát jsme v zápase prohrávali, nevyvíjelo se to pro nás vůbec dobře.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Myslím, že jsme začali velmi aktivně. Soupeř se trochu hledal, čehož jsme využili a zúžitkovali gólem Blejchaře ze standardní situace. Bohužel nám tento gól, místo toho abychom měli hlavy nahoře, absolutně svázal nohy, nechápu to. Povolili jsme, asi jsme se báli o výsledek, dostali jsme Frýdlant do hry a ten byl vyrovnaným soupeřem. Od čtvrtka jsem všechny upozorňoval, že souper hází z pravé strany dlouhé auty. V první půli jich měl Frýdlant snad deset a hned na začátku druhé části, po naší nedokonalosti, měl soupeř další aut, který propadl a bylo vyrovnáno na 1:1. Špatný vstup s námi zamával a chvíli trvalo, než jsme se z toho otřepali. Následně měl velkou šanci Janjuš, kterou ale neproměnil. Nakonec se nám po krásné akci Konečného, Obucha a Rubého podařilo podruhé skórovat. Poté jsme ale obdrželi gól po standardce, která byla za mě vymyšlená, protože to faul Blejchaře v žádném případě nebyl. Vezeme bod z venku, s hrou rozhodně nejsem spokojený. Nyní se musíme připravit na další utkání s Hodonínem.“


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B