Mladší žáci se zúčastní Wolfsberg Cupu

Mladší žáci, tedy kategorie U13 a U12 se ve dnech 27. a 28. května zúčastní tradičního mezinárodního fotbalového turnaje Wolfsberg Cup v podhorském rakouském městě Wolfsberg. V pětadvaceti tisícové obci se turnaj pořádá již od roku 1993. O všech aktualitách a výsledcích Vás budeme informovat.

Mladší žáci U12 pod vedením trenérů Martina Rojíčka a Františka Hlavatíka vypraví na turnaj hned dvě mužstva. První část kádru se ve skupině A utká s rakouskými týmy LAC Interem a ASV 13 Wien, českým celkem TJ Sušicemi a doplní je německé mužstvo Prosoc Academy. Druhá část mužstva Frýdku-Místku byla vylosována do skupiny B, kde také poměří síly s rakouskými mužstvy Lac Interem 2 a ASV 13 Wien 2, následně také s německým Fussball-Talente Freihamem a maďarským Dunavarsányi TE. „Celé naše mužstvo se už velmi těší, že bude mít možnost porovnat síly s evropskými celky a společně doufáme, že se v konfrontaci s těmito soupeři neztratíme,“ okomentoval nadcházející turnaj trenér Martin Rojíček.

Také trenéři U13 Petr Vokoun a František Garba vypraví na Folfsberg Cup dvě mužstva. Frýdek-Místek 1 se ve skupině A střetne rakouskými týmy LAC Interem a ASV 13 Wien a německou Prosoc Academy. Druhé mužstvo Válcoven se ve skupině D utkání s německými celky USYS Stuttgart a TSG Reutlingen. Trenér Petr Vokoun dodal: „Turnaj v Rakousku je pro naše kluky odměnou za celoroční poctivou práci a zároveň to bereme jako rozloučení s kategorií mladších žáků.

Obě družstva mladších žáků ještě doplní trenér Jiří Šigut, který během roku působí ve funkci kouče Future týmu. Do Rakouska se vypraví reprezentovat nejen náš fotbalový klub Frýdek-Místek, ale také celé město celkem 45 mladých fotbalistů! Jak si naší mladší žáci povedou s evropskými celky, můžete sledovat zde.

Jsem rád, že mohu přivítat hosty na letošním ročníku Wolfsberg Cupu a popřát všem účastníkům pěkný turnaj. Trvalo to téměř tři roky, než jsme se konečně vrátili na mezinárodní fotbalovou scénu s Wolfsberg Cupem. V centru historického města se všemi četnými atrakcemi a mírným klimatem je sport v centru pozornosti a my se těšíme na skvělý víkend,“ řekl organizátor turnaje Otto Wegscheider.