Do Frýdku zavítá vedoucí Kroměříž

V posledním domácím zápase sezóny se utkáme s první Kroměříží. Ta svádí těžký boj o postup do druhé nejvyšší soutěže s Hlučínem. Utkání na podzim skončilo těsnou výhrou soupeře. Aktuálně se Lipina nachází na 11. místě a drží šestizápasovou neporazitelnost. Utkání se odehraje v sobotu 10. června od 17:30.

Trenér Robert Pištěk: V sobotu nás doma čeká lídr soutěže, takže máme o motivaci postaráno. Celý tréninkový týden probíhal v bojovném duchu, takže věřím, že boj o postupovou příčku Kroměříži značně znepříjemníme. Zároveň je tento duel poslední domácí zápas sezóny, takže se budeme chtít s fanoušky rozloučit dobrým výkonem.


Těsné vítězství Kroměříže

V jarní části minulé sezóny Frýdeckomístečtí dokázali svého soupeře z Kroměříže porazit. A i tentokrát Lipina vstoupila do utkání velmi dobře. Jan Martiník dostal přihrávku od Patrika Rubého na hranici vápna a fantastickou střelou k pravé tyči poslal hosty v desáté minutě do vedení - 0:1. Odpověď Slavie ovšem přišla nedlouho poté. Útočná akce vedená po pravé straně skončila u nohy Dana Jambora, který skvělým centrem našel na zadní tyči Michala Cupáka a ten hlavou překonal Michaela Gergelu - 1:1.

Podívejte se: Kroměříž zdolala Frýdek 3:2 a uhájila vedoucí pozici před  Hlučínem - Kroměřížský deník

Frýdek-Místek si dokázal vytvořit další příležitosti, ale branku vstřelit nedokázal. To se ovšem povedlo Hanákům ve 39. minutě. Tomáš Jeleček si sklepl míč do vápna a z pravé strany posunul míč proti noze sbíhajícímu Adamu Houserovi, jenž zakončil do protipohybu lipinského brankáře k pravé tyči - 2:1. Hostující defenzíva se nedokázala vzpamatovat z obdržené branky a před poločasovou přestávkou obdržela další gól. Michal Cupák si na hranici šestnáctky navedl balón na pravou nohu a vystřelil přesně k tyči - 3:1.

Podívejte se: Kroměříž zdolala Frýdek 3:2 a uhájila vedoucí pozici před  Hlučínem - Kroměřížský deník

Vstup do druhé půle se Válcovnám podařil. Martin Vlachovský totiž využil zaváhání obránce Petra Zavadila, který si špatně zpracoval míč, následně si frýdeckomístecký hráč obešel brankáře a zakončil do prázdné svatyně - 3:2. Posléze to byl ovšem především domácí celek, který se snažil přidat další branku. Čtyři minuty před koncem byl navíc vyloučen právě Vlachovský, který tak v domácím utkání s Velkým Meziříčím bude chybět. Frýdek-Místek prohrál v Kroměříži 2:3.

Bronislav Červenka (SK HS Kroměříž): „Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli za tři body. Klukům musím za výkon poděkovat. Je na nich vidět, že sezona je dlouhá, po náročném podzimu toho mají už dost. Samozřejmě na to se nevymlouváme, protože všechny mančafty to mají stejné, ale s Frýdkem to pro nás bylo hodně složité. Soupeř nehrál vůbec špatně. Chodil do rychlých protiútoků, měl tam i pár nebezpečných situací. Začátek nebyl z naší strany příliš dobrý, nechali jsme soupeře dvakrát nebo třikrát nebezpečně vystřelit a dostali z toho jeden gól. Dvacet minut jsme hráli pomalu, nebylo to vůbec ono. Chyběl nám pohyb, agresivita. Byli jsme pozdě u druhých míčů, kdežto soupeř byl technicky i rychlostně velmi dobrý a dostával se i do nebezpečných situací. V druhé části první půle jsme začali hrát, byli dominantnější na míči, z převahy jsme vytěžili i branky. Po hostujícím snížení jsme bylo po celý zbytek druhé půle utkání nervózní. Sice nějaké zajímavé příležitosti byly na obou stranách, kdy míč několikrát prolétl šestnáctkou, nakonec už nikdo gól nedal.“

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Když vezmu v potaz průběh dnešního zápasu tak se můžeme bavit o ztraceném bodu. Měli jsme perfektní nástup, který jsme zužitkovali gólem Martiníka. Vytvořili jsme si i další příležitosti, ale bohužel gól nepadl. Od třicáté minuty jsme najeli trošku do starých not a začali jsme kupit ztráty míčů a už jsme neměli odražené balóny. Z toho pramenily dva góly na konci prvního poločasu. Do druhého půle jsme šli s tím, že cítíme možnost ještě stav zvrátit. Zdramatizovat utkání se nám povedlo gólem Vlachovského. Na více jsme se nezmohli a tak jedeme z Kroměříže bez bodu. Když to shrnu, tak musím říct, že usínat s pachutí dnes nebudu. Naše energie a celkový výkon bylo 100 a 1 oproti minulému utkání. Na tom musíme stavět.“

SK HS Kroměříž - FK Frýdek-Místek 3:2 (3:1)

Branky: 18. a 41. Cupák, 39. Houser - 10. Martiník, 53. Vlachovský

Sestava KRO: Lebánek - Zavadil, Tiahlo, Cupák, Houser (90+3. Machálek), Matoušek (K), Červenka (64. Plecitý), Jeleček, Vyhlíd, Chwaszcz (84. Mlčoch), Jambor (64. Machálek)

Sestava FM: Gergela - Hykel, Massaniec, Dadak, Kostka - Velner (K), Zupko, Martiník (79. Kovařík) - Konečný (72. Burgo), Rubý, Vlachovský


Slavia nadělila Hranicím bůro

Po dvou venkovních zápasech se Hanáci přesunuli na stadion Jožky Silného aby doma proti Hranicím potvrdili předchozí plnobodové zisky. Soupeř od začátku zvolil defenzivní taktiku se kterou se Hanáci popasovali velmi dobře. Od začátku hráli aktivní kombinační fotbal plný pohybu a nápadů. Do první šance se v 7. minutě dostal Gonçalves, jehož pohotovou střelu na přední tyči vyrazil Spurný. Ve 12. minutě ukázkově získal míč Cupák, rychle vysunul Housera, který běžel sám na branku ale po postrčení obráncem ztratil koordinaci a také míč. 

Nicméně v 17. minutě přišla krásná kombinace a po přesném centru Jelečka se nabíhající Cupák hlavou nemýlil. Ve 40.minutě pronikal Cupák středem hřiště kde ho zezadu ostře fauloval Vymětalík, který mohl být za žlutou kartu ještě rád. Do situace kdy domácí diskutovali o možné červené kartě přiběhl útočník Lukáš Hapal a za prudké sražení protihráče v přerušené hře byl vyloučen. Tím přidělal ještě více starostí svému týmu a pořádně rozlobil trenéra Matějku. 

Hanáci oslabeného soupeře ještě více přitlačili a ve 42. minutě odvracely Hranice dvakrát míč poskakující před brankovou čarou. Poté hlavičkoval nad osamocený Zavadil. Těsně před odchodem k poločasové přestávce podnikli Hanáci rychlý útok po ose Jambor, Cupák a Jeleček, kdy posledně jmenovaný svůj náběh zakončil přesnou krížnou střelou k tyči. Hosté se k vážnějšímu ohrožení brány dostali za chvili na to, kdy po dlouhém centru hlavičkoval Kuchař, ale přímo do místa kde stál domácí brankář Dostál.

Také po přestávce domácí na hřišti dominovali. V 51. minutě přišla ztráta hostů na vlastní polovině a po rychlé kombinaci si míč za hranicí vápna připravil Jeleček a svoji vybroušenou levačkou mířil opět přesně k tyči. Po další pěkné akci se ocitl sám před Spurným kanonýr Chwaszcz, ale hostující brankář jeho šanci vyrazil na roh. V 59. minutě zachoval Houser klid a nadhled ve vápně, nacentroval na zadní tyč kde se Chwaszcz nemýlil a přidal čtvrtou branku Hanáků. 

V 61. minutě přešel Jambor zleva až přes 4 protihráče do středu k vápnu, ale jeho střelu Spurný chytil. Tradičně ihned po vystřídání se mohl gólově prosadit Dočkal, ale v tutovce mířil nad bránu. Také další střídající hráč Mlčoch se mohl zapsat mezi střelce, ale jeho únik a zakončení z boku Spurný vyrazil. V další šanci se ocitl v 77.minutě Dočkal, ale dával vedle. O chvíli později si míč na dvaceti metrech před brankou nachystal Votava, jehož prudkou střelu vyrazil Spurný jen před sebe, kde dorazil dobíhající Surynek do sítě. (zdroj: hanackaslavia.cz)

SK HS Kroměříž - SK Hranice 5:0 (2:0)

Branky: 45. a 51. Jeleček, 17. Cupák, 59. Chwaszcz, 81. Surynek

Sestava KRO: Dostál - Matoušek, Zavadil, Tiahlo (67. Mlčoch), Vyhlíd (70. Votava) - Cupák, Gonçalves (62. Machálek T.) - Jambor, Houser (62. Dočkal), Jeleček - Chwaszcz (67. Surynek)

Z Rosic s bodem

Ve čtvrté minutě se před hostující šestnáctkou šikovně uvolnil Koláčný, jeho technická střela ale branku minula. Mnohem nebezpečněji vypadala střela Selingera po centru Matuly o dvě minuty posléze, i ta se však mezi tři tyče nevešla. Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě, kdy Rubý z hranice velkého vápna vysoko přestřelil.

Ve 14. minutě se po centru z pravé strany dostal do zakončení opět Rubý a Drobek s vypětím všech sil vyrazil jeho střelu na roh. Zbytek prvního poločasu početné divácké kulise výraznější šanci nenabídl, za zmínku snad stojí pouze tvrdá střela Rubého ze 45. minuty, kterou ovšem Drobek kryl.

Krátce po změně stran zahrál v pokutovém území rukou Kotásek a nařízenou penaltu Tomáš Hykel s notnou dávkou štěstí proměnil – 0:1. Opaření domácí mohli dvě minuty na to inkasovat podruhé, Drobek však Janjuše vychytal. V 58. minutě zakončil pěknou kombinační akci rosických Koláčný střelou těsně vedle levé tyče. Tři minuty posléze zkoušel z úhlu štěstí Dobrovodský, jeho pokus skončil i díky teči vedle.

V 66. minutě přihrál v šestnáctce Matula přes hlavu Jiřímu Koláčnému, ten si míč zpracoval a následně prostřelil Gergelu – 1:1. O tři minuty posléze byl za nevybíravé řeči rozhodčímu vyloučen frýdeckomístecký kapitán Michal Velner. V 73. minutě pálil na druhé nebezpečně Kostka, branku však o několik metrů přestřelil. Po chvíli se po rohovém kopu Koláčného ocitl sám před Gergelou Novák, jeho hlavička skončila nad břevnem.

Ve velké šanci se Novák ocitl znovu v 86. minutě, kdy Praksův pěkný centr zakončil hlavou do Gergely. Hostující brankář se činil i v 92. minutě, kdy se před ním po centru Koláčného ocitl Praks, ani on ho však překonat nedokázal. Snaha domácích strhnout vítězství na svoji stranu je nakonec mohla stát bodový zisk, když se v poslední minutě nastavení zjevil sám před Drobkem Janjuš, i tentokrát ale golmán Slovanu mini souboj vyhrál a zápas tak skončil spravedlivou remízou 1:1. (zdroj: fc-rosice.cz)

FC Slovan Rosice - FK Frýdek-Místek 1:1 (0:0)

Branky: 45. a 51. Jeleček, 17. Cupák, 59. Chwaszcz, 81. Surynek

Sestava ROS: Drobek – Zezula, Kulík, Praks, Buchta, Koláčný, Selinger (K), Dobrovodský (78. Mutina), Kotásek, Novotný (52. Novák), Matula

Sestava FM: Gergela – Blejchař, Massaniec, Velner (K), Kostka, Janjuš, Obuch, Střelec (89. Barkov), Martiník, Hykel (56. Zupko, 73. Němec), Rubý

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dneska se rozhodně nemáme za co stydět. Z Rosic se body příliš nevozí, ale my jsme ho domů přivezli. Ve finále mohly být i tři, ale my jsme své šance ve druhé půli nevyužili. Soupeř měl také dvě příležitosti, ale ty vychytal velmi dobře Gergela. V celkovém hodnocení maximálně odpracovaný zápas. Herně jsme se vyrovnali týmu, který za mě patří ke špičce třetí ligy svou vyspělostí a herní kvalitou. Kluky jsem dnes pochválil, pokud bychom takový výkon předváděli pokaždé, tak jsme úplně jinde, než se nyní pohybujeme. Mrzí mě ale vyloučení Velnera, od kterého to byl nesmysl. Na druhou stranu, zápas byl od sudího absolutně nezvládnutý na obě strany, takže jsem čekal, že se něco takového může stát a bohužel ho nyní budeme nějaký čas postrádat. Jako kapitán by si to ovšem neměl dovolit.“

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek