Předkolo MOL Cupu v Bílovci

Sezóna je tady! Po čtyřech přípravných zápasech čeká Válcovny první ostrý test ve formě předkola MOL Cupu. Již minulý víkend se rozhodlo, že soupeřem bude Bílovec, který zdolal Petřvald na Moravě 4:2. Výkop utkání je v sobotu 29. července od 17:00 hodin.

Trenér Robert Pištěk: V poháru nás čeká divizní soupeř Bílovec, který jsme měli možnost vidět osobně v předkole proti Petřvaldu. Za mě jde o kvalitní celek ve kterém figuruje řada hráčů s minulostí ve vyšších soutěžích. Nečeká nás nic lehkého.


Otočka ve druhé půli

Náš soupeř v poháru Fotbalový klub Bílovec se v 1. předkole představil na půdě Petřvaldu na Moravě. Za domácí tým nastoupili naši dva bývalí hráči Marián Kovařík, Tomáš Vengřinek a Jan Ciesarík. V dresu Bílovce se představil Václav Mozol. Vstup do utkání se lépe povedl Petřvaldu, který se v 15. minutě ujal vedení právě díky brance Tomáše Vengřinka. Více se toho v první půli nestalo a domácí mužstvo vedlo 1:0.

zdroj: FB FK Petřvald na Moravě

Do druhé půle udělal trenér Bílovce Jan Woznica dvě změny a ty se vyplatily. Hned v první minutě druhé části se totiž prosadil střídající Jan Jelen. V 72. minutě otočil vývoj zápasu Leoš Gajdošík a o tři minuty později zvýšil vedení o dvě branky Martin Limanovský. Petřvald sice vzápětí snížil díky gólu Tomáše Bernatského, ale definitivní výhru a postup Bílovce zpečetil v nastavení zápasu z pokutového kopu a svou druhou branku Jan Jelen. Bílovec tak vyhrál 4:2.

FK Petřvald na Moravě - FK Bílovec 2:4 (0:1)

Branky: 15. Vengřinek, 78. Bernatský - 46. a 91. (pk) Jelen, 72. Gajdošík, 75. Limanovský

Sestava PNM: Ognjanov - Dujsík, Kouřil (89. Ďatko), Vengřinek, Macíček, Taraba, Vrzal (74. Bernatský), Buryan, Ciesarík, Kovařík (K), Leixner

Sestava BIL: Minařík - Koschatzký, Podraza, Tomášek, Dluhoš (65. Melecký), Gajdošík (82. Dresler), Limanovský (K), Mozol (46. Seidler), Heiník, Dostál (46. Jelen), Krayzel


Vítězná generálka

V generálce na nadcházející sezónu se Válcovny utkaly s divizním Havířovem. Ten se dostal v první půli do vedení po penaltovém kopu, který proměnil Wojnar. Ještě do poločasu ale Lipina otočila vývoj utkání díky brankám Haldy a Neumanna. Druhá část utkání už byla pod taktovkou Frýdeckomísteckých, kdy se podruhé trefil Neumann a jednu trefu přidal Martiník. Válcovny tak zvítězily 4:1.

zdroj: FB MFK Havířov

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Hrál se velmi slušný fotbal v tempu, což jako finále té fyzicky nejtěžší části přípravy beru jako pozitivní. V začátku jsme se trošku hledali, protože soupeř hrál na tři stopery a to vždy chvíli zabere, než se tomu druhý tým přizpůsobí. Inkasovali jsme po třech na sebe navazujících chybách, které vedly k penaltě. Poté jsme začali diktovat tempo my a více méně jsme byli více na míči a to až do konce zápasu. V prvním poločase se trefil Halda, kdy výborně zavřel zadní tyč. Druhou naší trefu přidal Neumann právě po centru Haldy. Ve druhé části jsme ještě přidali dvě trefy. Skóroval opět Neumann a poté Martiník. Teď už najíždíme na standardní tréninkový program a budeme se soustředit na víkendový pohár.“

MFK Havířov - FK Frýdek-Místek 1:4 (1:2)

Branky: Wojnar (pk) - 2x Neumann, Halda, Martiník

Sestava FM: Lasák - Neumann, Coufal, Massaniec, Nevřela - Hykel, Zupko - Janjuš, Martiník, Halda - Kohut

Střídali: Prokel, Blejchař, Velner, Šponer