FC Sellier&Bellot Vlašim - FK Frýdek-Místek 3:1

Na úvod jarní sezony jsme zajížděli do daleké Vlašimi. S Blanickými rytíři jsme nakonec prohráli 3:1.
17.kolo (4.3.2017) | Kollárova
FC Sellier&Bellot Vlašim - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

Vstup do jara podle představ tedy nevyšel. Po úvodní rozťukávané se v první šanci ocitl v 10. minutě domácí Hadaščok. Jeho zakončení naštěstí mířilo doprostřed branky, kde stál pozorný brankář Mihálek. O dalších deset minut později se již vlašimští fotbalisté dočkali. Na polovině hřiště obrali hosty o míč a po pohledné kombinaci otevřel Janda skóre zápasu - 1:0. Domácí poté pokračovali v aktivitě a Kučera mohl svým pokusem z úhlu překvapit všechny přítomné. Míči však scházela přesnost.

Ve 34. minutě odehráli Valcíři míč na roh, což byla šance pro Vlašim. Centrovaný balon pak propadl ve vápně k nohám domácích hráčů, kteří až na třetí pokus dostali míč do branky a šťastným střelcem byl nakonec Vojtěch Hadaščok - 2:0. Vlašim byla na koni a pokoušela se i o třetí branku. Blízko byl Reiter, jehož rána mířila přímo do šibenice, ale Mihálek dokázal vytáhnout fantastický zákrok. Před odchodem do kabin se probudili hosté, kteří dokázali podržet míč na polovině Vlašimi, ale k ohrožení branky to nevedlo.

Do druhé poloviny utkání Frýdečtí nastoupili již se dvěma změnami v sestavě, když střídání před poločasem doplnilo ještě jedno těsně po přestávce. Možná právě to pomohlo a v 57. minutě se po rohovém kopu mohli hosté radovat po přesném zásahu Ševčíka. Frýdečtí vycítili šanci a na hřišti se strhl boj o každý míč, což sebou přineslo i řadu faulů. Za domácí to odnesl Rudolf Reiter a za hosty Slaninka. Domácí poslali do akce místo zraněného Reitera novice Ivana Hrebeniuka, který deset minut před koncem utkání prokázal pohotovost, když dokázal do sítě uklidit odražený míč a vnesl na domácí kopačky tolik potřebný klid.

V samotném závěru utkání měl na kopačkách čtvrtý gól domácích barev Pavel Vyhnal, ale ten úspěšný nebyl. Vlašim tak nakonec v jarní premiéře podala spolehlivý výkon, který vynesl týmu Martina Haška výhru 3:1.

FC SELLIER & BELLOT VLAŠIM - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 3:1 (2:0)

Branky: 20. Janda, 34. Hadaščok, 80. Hrebeniuk – 57. Ševčík. ŽK: Kučera, Tusjak - Ilko. Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Pfeifer. Diváci: 703.

Vlašim: Nguyen – Wiesner, J. Štochl, Piško, Tusjak – Reiter (70. Hrebeniuk), Janda, Kulhánek, Kučera – Jeslínek (83. Vyhnal), Hadaščok (87. Jíra). Trenér: Martin Hašek.

Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Slaninka (71. Termanowski), Spasojević (46. Vyskočil), Šichor, Nworah (40. Byrtus) - Šumský - Ševčík. Trenér: Miroslav Nemec.

Ohlasy trenérů


Miroslav Nemec (trenér Frýdku-Místku): Měli jsme absolutně špatný vstup do zápasu. První poločas byl z naší strany doslova katastrofální. Po prostřídání se změnil náš herní systém na 4-4-2. Dostali jsme se na dvacet třicet minut do zápasu. Měli jsme i nějaké šance, ale v podstatě soupeř nás trestal za každou chybu, kterou jsme udělali. Dnes jsme si určitě vyhrát nezasloužili. Hlavně za hru v prvním poločase. Špatně jsme dostupovali, byli jsme málo agresivní. Nemám slov na naší hru.