TJ Start Brno - FK Frýdek-Místek 1:2

V 10. kole se Válcovny představily na půdě nováčka Startu Brno. První poločas nic moc nepřinesl. Ve druhé části se postaral o úvodní branku v 62. minutě Tomáš Hykel. V nastavení potvrdil výhru Patrik Rubý. Posléze se sice ještě za domácí prosadil Duda, ale vzápětí sudí odpískal konec utkání. Lipina si tak odvezla tři body po vítězství 2:1.
10.kolo (7.10.2023) | Loosova
TJ Start Brno - FK Frýdek-Místek
1:2


Komentář

Diváci neviděli příliš pohledný fotbal, byl to zápas plný soubojů s minimem šancí. Typický zápas, kdo dá první tutovku, vyhraje. Domácí tým měl ve druhém poločase první tutovku, kdy po krásném úniku Zikla do vápna a po jeho zpětné přihrávce přestřelil na hranici penalty prázdnou branku Vantuch. Hostům se zanedlouho vedlo líp, když se po nenápadném protiútoku prosadil na zadní tyči Tomáš Hykel - 0:1.

Start Brno se snažil o vyrovnání, ale moc šancí si nevytvořili. V závěru utkán hráli Brněnští vabank, hosté z rychlého protiútoku navýšili vedení, když se prosadil Patrik Rubý - 0:2. Vzápětí korigoval výsledek na konečných 2:1 ve prospěch Frýdku-Místku Petr Duda, který se nejlépe zorientoval po souboji s hostujícím brankářem a skóroval do prázdné branky. (zdroj: startbrno.cz)

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes si asi divák na své nepřišel. Těžký terén oběma týmům omezoval kombinaci. První poločas jsme začali velmi solidně a byli jsme lepším týmem. Po nějaké dvacáté minutě jsme se dostali pod tlak svými chybami a soupeř byl upřímně lepší až do konce poločasu. V kabině jsme museli trošku kluky probudit a do druhé půle jsme vstoupili daleko organizovaněji a přecházeli jsme do protiútoků. Dva jsme využili, když se trefili Rubý a Hykel. Škoda gólu v závěru, kdy Jirka Prokel neudržel míč v rukou. Každopádně jej dnes musím pochválit, podal velmi dobrý výkon.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B