Lipina chce potvrdit tři body doma

V 11. kole MSFL se Válcovny utkají na domácím trávníku proti nováčkovi z Bohunic. Tatran se aktuálně nachází na předposlední 17. pozici s devíti body. Frýdek-Místek je aktuálně osmý s 16 body. Výkop utkání je v sobotu 14. října od 15:00 na Stovkách.

Trenér Robert Pištěk: V Brně jsme uhráli důležité vítězství, ale když ho doma nepotvrdíme, tak ztrácí svůj význam. Proto chceme zvítězit i doma. Bohunice hrají dobrý fotbal, ale zatím se na nich projevuje taková ta nováčkovská daň. Soutěž je strašně vyrovnaná a nás opět nečeká nic jednoduchého, nikdo se neporazí sám."


Bohunice počtvrté v řadě padly

Po těsných prohrách 0:1 s Uherským Brodem, rezervou Baníku a Třincem přivítal Tatran na své půdě Frýdlant. Domácí začali utkání dvěma standardními situacemi, které si hosté pohlídali. V 5. minutě naopak zahrozil Frýdlant. Kuba Teplý se dostal s míčem za obranu soupeře a po jeho zpětné přihrávce pálil levačkou nad Kedroň. O další vzruch se postaral v 17. minutě domácí Machálek, který po centru z levé strany mířil hlavou nad Prepslovu bránu. O tři minuty později se hlavou naopak neprosadil po Svatonského standardce Pejša.

Ve 29. minutě se skóre utkání měnilo poprvé. Domácí Doubravský zahrával od střídaček standardní situaci, k odraženému míči se následně dostal Radim Ševčík, který jej napálil přesně k pravé tyči hostující branky – 1:0. Srovnat se Frýdlantu podařilo krátce před přestávkou. Hladík pronikl až do vápna soupeře, kde mu včasným výběhem zabránil v zakončení brankář Kunický. Míč se následně dostal k Davidu Kedroňovi, který potvrdil, že je nejlepším podzimním střelcem hostů – 1:1.

Foto: 1bfk.cz

Stejně, jako se Frýdlantu vydařil závěr poločasu, tak stejně mu vyšel i úvod toho druhého. Už po deseti vteřinách hry fauloval domácí kapitán Král Kedroně a hosté tak dostali možnost zahrávat standardní situaci. K zahrání této situace se postavil Svatonský a po jeho nadýchaném centru se hlavou prosadil Jakub Teplý – 1:2. Ve 49. minutě bylo ještě veseleji, když prudký centr od Adama Varadiho prošel až k zadní tyči – 1:3. Míč možná lehce tečoval hlavou Škorik, branka byla každopádně sudím připsána zkušenému zadákovi.

Definitivní rozhodnutí pak přišlo po hodině hry. Domácí Doubravský nevybíravým zákrokem poslal k zemi Škorika a nabídl tak další standardku. Svatonský domluveným signálem našel sbíhajícího Adama Varadiho, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:4. V 67. minutě pak ještě našel střídající Šmerda volného Ševčíka a ten zblízka pálil pouze do brankáře Prepsla.

„Dnes jsme vsadili na zkušenost, vyhráli jsme, navíc jsme vstřelili čtyři branky, takže jsme určitě spokojeni,“ začal s hodnocením zápasu trenér 1.BFK Martin Šrámek. „Byl to však těžký zápas, jak se říká, hrálo se o pomyslných šest bodů. Jsme rádi, že jsme utkání takto zvládli a podle mě je výhra zcela zasloužená. Domácí jsme k velkým šancím nepouštěli, i ten gól vlastně padl po standardce, kdy se to tam různě po odráželo a ten jejich hráčů to prostě v běhu trefil. Pak jsme naštěstí ke konci poločasu srovnali, což klukům určitě dodalo sebedůvěru,“ řekl Šrámek. Toho potěšil úvod druhého dějství, ve kterém jsme zadělali na výhru. „Tak ten začátek byl z naší strany skvostný. Vlastně jsme skórovali hned z první akce a o chvíli později tam ještě zapadl centr Varyho. Škoda jen, že jsme pak střídajícími hráči nepřidali další branky, ale naštěstí nás to tak mrzet nemuselo,“ dodal kouč 1.BFK. (zdroj: 1bfk.cz)

TJ Tatran Bohunice - 1. BFK Frýdlant n. O. 1:4 (1:1)

Branky: 29. Ševčík – 49. a 60. Varadi, 46. Teplý, 44. Kedroň

Sestava BOH: Kunický – Trtek (63. Šmerda), Bednář, Suchý, Král – Němec, Doubravský, Kokorský (63. Burčík), Souček – Ševčík, Machálek (79. Koreň)


Z Brna za tři!

Diváci neviděli příliš pohledný fotbal, byl to zápas plný soubojů s minimem šancí. Typický zápas, kdo dá první tutovku, vyhraje. Domácí tým měl ve druhém poločase první tutovku, kdy po krásném úniku Zikla do vápna a po jeho zpětné přihrávce přestřelil na hranici penalty prázdnou branku Vantuch. Hostům se zanedlouho vedlo líp, když se po nenápadném protiútoku prosadil na zadní tyči Tomáš Hykel - 0:1.

Start Brno se snažil o vyrovnání, ale moc šancí si nevytvořili. V závěru utkán hráli Brněnští vabank, hosté z rychlého protiútoku navýšili vedení, když se prosadil Patrik Rubý - 0:2. Vzápětí korigoval výsledek na konečných 2:1 ve prospěch Frýdku-Místku Petr Duda, který se nejlépe zorientoval po souboji s hostujícím brankářem a skóroval do prázdné branky. (zdroj: startbrno.cz)

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes si asi divák na své nepřišel. Těžký terén oběma týmům omezoval kombinaci. První poločas jsme začali velmi solidně a byli jsme lepším týmem. Po nějaké dvacáté minutě jsme se dostali pod tlak svými chybami a soupeř byl upřímně lepší až do konce poločasu. V kabině jsme museli trošku kluky probudit a do druhé půle jsme vstoupili daleko organizovaněji a přecházeli jsme do protiútoků. Dva jsme využili, když se trefili Rubý a Hykel. Škoda gólu v závěru, kdy Jirka Prokel neudržel míč v rukou. Každopádně jej dnes musím pochválit, podal velmi dobrý výkon.“

TJ Start Brno - FK Frýdek-Místek 1:2 (0:0)

Branky: 90+3. Duda - 62. Hykel, 90+2. Rubý

Sestava FM: Prokel – Neumann, Coufal, Massaniec, Velner (K) – Obuch (85. Bialek), Rubý – Janjuš (90+1. Halda), Gorčica, Hykel – Střelec (82. Martiník)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B