Do Stovek zavítá exligový Hradec

Vizitka našeho sobotního soupeře. Do Stovek přijedou královehradečtí Votroci.

Fotogalerie

Valcíři v sobotu odpoledne přivítají na svém hřišti FC Hradec Králové. Po dvou týdnech se tedy opět utkáme s týmem, který ještě na jaře hrál nejvyšší fotbalovou soutěž. S Hradcem, na rozdíl od Příbrami, máme však již v novodobé historii odehrána čtyři utkání. A vzájemná bilance je vyrovnaná 2-0-2, když oba týmy si udržují neporazitelnost na vlastních hřištích, a poměr branek je 5:6. V sezóně 2013/14 jsme nejdříve podlehli v Hradci 0:3, abychom jej pak na Stovkách porazili 3:1 a v sezóně 2015/16 jsme opět porážka v Hradci 0:1 a doma pak vítězství 2:1. Střelci našich branek v těchto zápasech byli Jan Žídek 2x, Jan Staško, Lukáš Stratil a Petr Hošek.

Hradec Králové se nachází v průběžné tabulce FNL na 9. místě se ziskem 15 bodů a skóre 14:12 za čtyři výhry, tři remízy a dvě porážky. Toto umístění určitě neodpovídá ambicím klubu z východních Čech. Mají však ještě k dobru odložené utkání 10. kola s Olympií Praha. Z posledních dvou zápasů, které hradečtí odehráli, získali jeden bod za remízu 1:1 ve Varnsdorfu a v utkání dvou loňských prvoligistů podlehli doma Příbrami 0:2. Nejlepším střelcem Hradce, ale i celé FNL, je Jan Pázler s devíti góly.

Valcíři dále hledají formu. Po prohře v Příbrami 1:2, kdy jsme od třetí minuty vedli gólem Biolka. Vedení jsme však neudrželi a odjeli zpět s prázdnou. Podobný průběh pak mělo dohrávané utkání s Olympií Praha ve Stovkách. Brankou Kovaříka, který konečně protrhl střeleckou smůlu v lipinském dresu, jsme od deváté minuty vedli, ale hostům se podařilo do poločasu vyrovnat a v 89. minutě dokonce otočili vývoj utkání a odvezli si všechny body do Prahy. Lipině tak patří stále 14. příčka se šesti body za jedno vítězství, tři remízy a šest porážek a pasivním skóre 7:15. Našimi nejlepšími střelci jsou dvougóloví Michal Švrček a Matěj Biolek.

Věříme, že si Valcíři v tomto utkání udrží neporazitelnost od Hradce Králové na domácí půdě a tři body tentokrát zůstanou ve Stovkách! Lipina, do toho!

MFK Frýdek-Místek – FC Hradec Králové, 11. kolo FNL, sobota 14. října 2017 v 15.00 hodin, stadion Stovky

Rozhodčí: Rejžek – Koval, Fišer

Delegát: Tasch

Ještě jednou upozorňujeme všechny fanoušky lipinské kopané, že sobotní utkání s FC Hradec Králové začíná oproti původnímu plánu již v 15 hodin!

Těšíme se na vás!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B