FK Frýdek-Místek - Tj Tatran Bohunice 3:0

This text will be replaced
V 11. kole MSFL se Válcovny představily na domácí půdě s nováčkem z Bohunic. První branku mohlo 238 diváků vidět ve 39. minutě, kdy se prosadil Teodor Janjuš. V 68. minutě uklidnil domácí proměněnou penaltou Tomáš Hykel. V závěru ještě stvrdil plný počet bodů Pavel Střelec. Frýdek-Místek zvítězil 3:0 a v tabulce se nachází na 7. místě se ztrátou dvou bodů na druhou rezervu Karviné. Příští týden vyrazí fotbalisté do Hranic.
11.kolo (14.10.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - Tj Tatran Bohunice
3:0


Komentář

Frýdek-Místek chtěl navázat na venkovní zápas se Startem Brno, ze kterého získal plný počet bodů. Úvod utkání byl z obou stran lehce nervózní. Coufal vyděsil domácí diváky sklepnutím centru doprostřed branky, kde se ovšem gólman Lasák nenacházel. Míč ovšem neletěl příliš rychle a válcovenský gólman se k němu stihl přesunout. Okolo 18. minuty získali domácí tři rohové kopy v řadě. Jediná šance přišla z kopačky Rubého, kterou Formánek zlikvidoval.

Ve 35. minutě si Lipina vytvořila tlak, ale nůžky Střelce vytáhl nad horní tyč hostující gólman. O čtyři minuty později už Bohunice kapitulovaly. Král trestuhodně přišel o míč při rozehrávce, kterou ukořistil Hykel. Ten balón posunul Rubému, který ještě vylepšil pozici Teodoru Janjušovi, jenž měl z bezprostřední blízkosti takřka snadnou práci - 1:0. Po první půli tak Frýdeckomístečtí vedli o jedinou branku.

Vstup do druhé části byl ze strany domácích horší. Už ve 46. minutě totiž přišel centr Němce před bránu, kde se ke hlavičce dostal Bednář, ale Lasák předvedl důležitý zákrok. Bohunice se postupem času dostávali blíže k frýdeckomístecké svatyni. V 68. minutě si hostující obránce neporadil v souboji 1na1 s Janjušem, který se dostal až před brankáře Formánka, jenž jej zfauloval. Následující pokutový kop si vzal na starost Tomáš Hykel. Ten precizním zakončením do pravé části pod víko nedal gólmanu šanci a připsal si třetí branku v posledních třech zápasech - 2:0.

Uklidňující branka dodala Válcovnám klid a sebevědomí. Hned vzápětí totiž po centru Hykela pálil Gorčica, ale Formánek jeho pokus vytáhl mimo. V 85. minutě si Burčík navedl míč na pomezní šestnáctky, ale tvrdá přízemní rána skončila vedle. O minutu později Obuch procedil míč obranou na Pavla Střelce, který chladnokrevně zakončil k levé tyči - 3:0.

Ohlasy trenérů

Marek Smrčka (FK Frýdek-Místek): „Dnešní zápas bych hodnotil pozitivně a to v tom ohledu, že máme tři body. Čekali jsme takový průběh utkání. Mysleli jsme si ale, že Bohunice budou více na míči, protože mají kvalitní hráče směrem dopředu, namátkou Šmerda, Machálek, Krška. První půle byla z jejich strany pasivnější, což nás opět svádělo k nesmyslným ztrátám. Bohunice si vytvořily nějaké protiútoky, ale v obraně jsme to organizačně zvládli. Náš nástup do druhé půle byl letos už poněkolikáté špatný, takže k tomu si určitě něco musíme říct. Uklidnila nás penalta, protože se Bohunice pomalu tlačily za vyrovnáním. Po odskočení na dvě branky už bylo utkání v naší režii. Poté jsme přidali třetí branku a vytvořili jsme si ještě další akce směrem dopředu, které mohly skončit gólem. Směrem do budoucna se musíme vyvarovat výpadkům v určitých fázích hry, jestliže chceme hrát o špičku ligy, kde se i díky dnešním třem bodům stále držíme. Příští týden máme Hranice a budeme se tam rvát o plný počet bodů.“



Fotogalerie

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B