Oblíbené Blansko přijede na Stovky

Do konce podzimní části zbývají tři utkání. Frýdek-Místek ve 13. kole uvítá tým z Blanska. Vzájemná bilance hovoří jednoznačně ve prospěch Lipiny, která třikrát v řadě vyhrála. Aktuálně se Válcovny nacházejí na 10. místě s 19 body. Hosté jsou na 14. pozici a na kontě mají o čtyři body méně. Výkop utkání je ve středu 8. listopadu od 14:00 hodin.

Trenér Robert Pištěk: Aktuálně máme za úkol zvládnout oba domácí duely. Pokud navážeme na výkon ve Znojmě a přidáme góly budeme úspěšní. Kluky nezdar v posledním zápase mrzel a chtějí prohru odčinit.


Hodonín odjel s plným počtem

V rámci 14. kola MSFL přivítalo Blansko, výjimečně na Mlýnské ulici z důvodu podmáčeného hřiště na Údolní, celek Hodonína. Do dnešního utkání nastoupila totožná sestava z posledního utkání proti Frýdlantu, ve které blanenští obstáli v poměru 4:1. Trenér Vorlický tak po dlouhé době vyslal do utkání totožnou sestavu ve dvou utkáních za sebou.

Blansko chtělo začít aktivně a už ve 4. minutě mohli mít velkou příležitost v podobě penalty. Tulajdan upadl ve vápně po zákroku jednoho z hostujících hráčů, avšak situaci předcházel ofsajd. O minutu později po banálním souboji zůstal bezvládně ležet na trávníku Jáger a vypadá to, že měl chvíli vyražený dech, naštěstí vše dopadlo dobře a pokračovalo se ve hře. Následně přišla zhruba třicetiminutovka, ve které hrozili hosté a povedlo se jim vstřelit dvě branky. 

Glušach ještě neuspěl, když dokázal obejít Nešetřila, který odvážně vyběhl proti míči, nezakončil ale přesně. Z následné akce zase mířila těsně nad bránu hlavička jednoho z útočníků. V 16. minutě se už ale skóre měnilo a agresivní hra a rychlé napadání přineslo Hodonínu ovoce. Dobrý pas obdržel Martin Holek, který jej zužitkoval na jedničku a hlavou poslal hosty do vedení - 0:1.

Foto: fkblansko.cz

Blanenští reagovali na inkasovanou branku dobře a snažili se rychle vyrovnat stav zápasu. Ve 22. minutě zblokovanou střelu Holmana vyrazil s obtížemi gólman hostí Adamec na rohový kop. Střela se stáčela přesně k levé tyči. Následně mířil Černý opět do rukavic Adamce. Blíže ke gólu měl o sedm minut posléze Manji Gimsay, ale perfektní centr Porče zakončil vedle tyče hodonínské svatyně. O další tři minuty tak přišel znovu trest. 

Efektivita Hodonína byla ukázková. Obrana domácích zapomněla na úplně volného Erika Mlčocha, který hlavičkou do protipohybu Nešetřila zvýšil stav utkání - 0:2. Ve 40. minutě to ještě zkoušel Sedlák, který se dostal tváří v tvář Adamcovi, ale opět nezakončil a Adamec ani nemusel zasahovat. Následně měl příležitost Gimsay, který hledal lépe postaveného Tulajdana, akce ale skončila pro blanenské opět bez efektu.

Ve druhé půli tempo hry opadlo a míč na kopačkách měli spíše domácí fotbalisté, ale paradoxně to byli opět hosté, kteří mohli v 60. minutě rozhodnout. Langer s Jágerem oba orazítkovali v rychlém sledu levou tyč Nešetřilovi brány. V 66. minutě nechali hosté prostor Jarošovi a zakončujícímu Sedlákovi, toho ale skvěle vychytal Adamec.

Největší příležitost utkání měli Blanenští deset minut před koncem. Už to vypadalo, že konečně překonali obranu Hodonína a snižují stav, ale míč se odrazil v nepřehledné situaci od břevna zpět do hry, avšak poletoval na brankové čáře. Pomezní nechal pokračovat ve hře. Konec utkání byl ve znamení domácího brankáře Nešetřila, který v 90. minutě vytáhl dva skvělé zákroky a udržel tak "pouze" dvougólové manko. Více akcí už utkání nenabídlo. Blansko opět zradila koncovka a dvě chyby v obraně, které dnes stály tým výsledek. (zdroj: fkblansko.cz)

FK Blansko - FK Hodonín 0:2 (0:2)

Branky: 16. Holek, 32. Mlčoch

Sestava BLA: Nešetřil – Chyla, Porč, Holman (61. Jambor), Kocůrek (61. Feik), Sedlák, Tulajdan, Černý, Studený (61. Jaroš), Smrčka (K), Gimsay (79. Čejka)


Válcovny Znojmu podlehly v koncovce

Ve 14. kole pátečního odpoledne se Frýdek-Místek představil na půdě rozjetého Znojma. Na začátku utkání přišel centr Rubého na zadní tyč, ale hlavička Massaniece pouze dolétla do připravených rukavic Škugora. O chvíli později musel poprvé zasahovat také Lasák, ale míč s jistotou vyrazil zpět do pole. Ve 28. minutě přišla největší šance domácích v první půli. De Almeida Parede Neto se po centru z rohu protlačil ke hlavičce, ale tu na brankové čáře reflexivně vyrazil válcovenský gólman.

Pět minut před poločasovou přestávkou přišla také velká příležitost Frýdku-Místku. Neumann skvělou přihrávkou do vápna našel zcela volně sbíhajícího Hykela, ale ten sám před brankářem vůbec netrefil míč! První část utkání tak branku nepřinesla.

Foto: zlinskydenik.cz

Do druhé půle vstoupila Lipina velmi aktivně. V 50. minutě mohl po rohovém kopu využít zmatku v pokutovém území Massaniec, ale jeho přízemní pokus orazítkoval tyč! Desetiminutový tlak Válcoven nakonec posléze povolil. V 63. minutě se Neumann napřáhl zpoza šestnáctky, ale znojemský gólman nadvakrát míč zkrotil. Dvacet minut před koncem vytáhl Lasák další skvělý zákrok a to po střele z otočky De Almeida Paredeho Nety.

Fotbal postrádá logiku, což se potvrdilo v 87. minutě. Po jednoznačném tlaku Válcoven ve druhé části zápasu přišel lob Nety za obranu, kde z voleje zakončil přesně k tyči Rodrigo Abreu De Sá Vilela a zajistil tak domácím těsné vítězství 1:0. Znojmo tak pokračuje na vítězné vlně a v průběžné tabulce se dostává na 4. místo. Frýdek-Místek zůstává na 10. pozici.

Foto: zlinskydenik.cz

Rui Miguel Félix Amorim Reis (1.SC Znojmo FK): „Těžký zápas, ale vyhráli jsme a to je nejdůležitější. Teď budeme odpočívat a užívat si, že kluci pilně pracovali.“

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Kluky hned na začátku pochválím, protože náš výkon měl vysoké parametry jak do ofenzivní části tak defenzivní. Bohužel naší obrovskou převahu, hlavně ve druhém poločase jsme nedokázali přetavit v gól. Co se stalo v závěru, kdy opět dostaneme gól po brejku z naší standardky, to nechápu. Nyní je důležité, že hrajeme hned ve středu a můžeme to odčinit.“

1.SC Znojmo FK - FK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branky: 87. Abreu De Sá Vilela

Sestava FM: Lasák – Coufal, Massaniec, Velner (K), Neumann (73.Střelec), Janjuš (84.Halda), Obuch, Bialek, Hykel, Gorčica, Rubý


Frýdek-Místek na Blansko umí

V minulé sezóně se Válcovny utkaly s tímto soupeřem dvakrát. Neinkasovaly ani jednou a získaly maximální počet bodů.

24. 9. 2022, 8. kolo MSFL

V 8. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Válcovny utkaly na Stovkách s šestnáctým Blanskem. O jedinou branku utkání se postaral ve 28. minutě kapitán Michal Velner. Zápas příliš šancí nepřinesl. Jednu velkou příležitost měl v 56. minutě Martiník, ale jeho zakončení při přečíslení skončilo na zákroku gólmana. Frýdek-Místek tak zvítězil 1:0 a připsal si tři povinné body.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Tři body jsme nutně potřebovali. Nemůžu říct, že náš výkon byl dnes výborný, protože diváci i hráči vědí, že tomu tak nebylo. Jsem ovšem rád, že jsme hráli vzadu s nulou. Pokud tedy shrnu dnešní zápas, cíl byl splněn."

FK Frýdek-Místek - FK Blansko 1:0 (1:0)

Branky: 28. Velner

Sestava FM: Gergela – Burgo, Blejchař, Massaniec, Nevřela – Velner (K), Rubý, Martiník (69. Vlachovský) – Hykel (53. Kostka), Kovařík, Konečný (88. Kirschner)

Sestava BLA: Nešetřil – Chyla, Feik, Zúbek, Holman, Kamenský (85. Psota), Černý, Dano (77. Kapur), Rajčinec, Crhan (46. Tulajdan), Smrčka (K)


22. 4. 2023, 25. kolo MSFL

Ve 25. kole MSFL zavítal Frýdek-Místek na půdu Blanska, které na domácím trávníku zvítězilo pět zápasů v řadě. Jedinou branku utkání vstřelil ve 23. minutě Patrik Rubý. Válcovny tak navázaly na poslední zápas s Uherským Brodem a získaly další tři body po výhře 1:0.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Výhra v Blansku potvrzení domácích bodů. Prvně bych chtěl celý tým pochválit za to, jak se k tomu postavil. Kluci nechali na hřišti naprosto vše. První poločas byl pro diváka fantastický. Šance na obě strany a krásný gól Rubého. Myslím si, že jsme v prvním poločase byli lepším týmem a hlavně po stranách se rodily zajímavé akce. Druhý poločas soupeř vystřídal, změnil rozestavení a šlo vidět, že jsme s tím měli dobrých dvacet minut problémy. Blansko nás přehrávalo a sázelo balóny ze stran do pokutového území. Musím pochválit celou obranu včetně gólmana, kteří situace zvládli. Posléze se hra srovnala, vytvořili jsme si i dobré příležitosti, gól už ale nepadl. Vezeme důležité vítězství.“

FK Blansko - FK Frýdek-Místek 0:1 (0:1)

Branky: 23. Rubý

Sestava BLA: Nešetřil – Feik, Holman, Danilual (46. Chyla), Abdelaoui (62. Williams), Tulajdan, Černý (46. Porč), Pecuch, Rajčinec (46. Kapur), Šedivý (46. Jaroš), Smrčka (K)

Sestava FM: Gergela - Velner (K), Coufal (40. Blejchař), Massaniec, Nevřela - Obuch, Hykel, - Janjuš (87. Konečný), Rubý, Barkov (75. Martiník) - Střelec