Lipina bude bojovat na půdě rozjetého Znojma

Po odloženém utkání se Válcovny utkají již v pátek 3. listopadu na půdě Znojma. To se aktuálně pyšní jednou z nejlepších forem v soutěži. Momentálně se nachází na 5. místě se 23 body, zatímco Lipina je na 10. příčce s 19 body. Výkop utkání je v 14:30 hodin.

Trenér Robert Pištěk: Soupeř má velkou fazónu. My jsme měli pauzu díky odloženému zápasu s Blanskem, takže byl čas pořádně potrénovat a dobít baterky. Soupeře máme nakoukaného, takže teď je to jen o tom, abychom informace zužitkovali.


Pět utkání bez porážky

Znojmo se po výhře 2:1 nad Třincem představilo na půdě Frýdlantu. Samotný duel začal vyrovnanou podívanou. O první vzruch se postarala 12. minuta, kdy Blahuta poslal brankáři Thimelovi malou domů. Frýdlantský gólman ale špatně přebral míč a nabil tak jasnou tutovku hostujícímu kanonýrovi De Almeidovi. Brazilský sniper, který má na svém kontě již 11 třetiligových branek, nakonec nedokázal míč poslat do opuštěné brány BFK. O chvíli později stálo při domácích znovu štěstí, když Abreu pálil pouze do tyče a s dorážkou De Alemida si Thimel poradil.

V 16. minutě zahráli hosté před vlastním vápnem rukou a Frýdlant tak dostal příležitost v podobě standardní situace. S Varadiho trestňákem si brankář Škugor následně poradil. Ve 24. minutě hlavičkoval po Carneirově centru Abdellaoui hlavou nad. O minutu později vybojoval svým důrazem míč Hajnoš, svůj únik ale zakončil křižnou ranou vedle hostující branky.

Ve 29. minutě měli domácí obrovskou příležitost na otevření skóre. Kedroň krásně kolmicí uvolnil Byrtuse a ten v úniku pálil pouze do noh brankáře Škugora. A tak udeřilo na druhé straně. Prudký centr Kilibardy si v pádu srazil Jarmil Blahuta k pravé tyči, čistý vlastenec – 0:1. O osm minut později bylo pro Frýdlant ještě hůř a znovu v tom měl prsty rodák ze srbské Prištiny. Kilibarda z levé strany povedeným centrem našel v pádu hlavičkujícího Carlose De Almeidu a na ukazateli skóre se změnil stav na 0:2.

Foto: FB 1.SC Znojmo FK

„Byl to takový náš klasický zápas, kdy dvakrát inkasujeme už během prvního poločasu. Navíc jsme si znovu dali vlastní gól, v letošní sezoně je to čtvrtý. S tím jsem se v kariéře ještě nesetkal. Musím ale říct, že jsme dnes narazili opravdu na kvalitního soupeře. Škoda, že svou šanci Byrtus neproměnil. Tam jsme mohli jít do vedení. Následně nám vlastní branka přistřihla křídla, pak jsme inkasovali ještě jednou,“ mrzelo domácího kouče Martina Šrámka.

Druhá půle už byla na góly skoupá, diváci se vlastně žádné branky už nedočkali. Šance ale byly, a to na obou stranách. Po hodině pláchnul po levé straně Kilibarda, svou pravačku ale nesrovnal při zakončení do toho správného úhlu, míč šel vedle. Deset minut před koncem zápasu mohl snížit střídající Svatonský, který zakončoval na zadní tyči, balón ale ideálně netrefil. Vzápětí tvrdě pálil Teplý po narážečce s Hajnošem, gólman Škugor jeho pumelici vyrážel na rohový kop. Znojmo si následně už svůj dvoubrankový náskok pohlídalo. 

„Kluky i tak chválím, snažili se do poslední vteřiny. U nás je to taková stejná písnička. Jakmile se soupeř dostane do vedení, tak v tak vysoké soutěži to je už těžké obracet. Nehráli jsme ale nějak špatně, jen jsme nezvládli zápas vzadu. Jsme tam lehce zranitelní. Navíc jsme v posledních třech zápasech inkasovali v první půli sedmkrát, to se pak na sebevědomí tech mladých kluků promítne,“ řekl Šrámek, který už střádá plány na následující utkání. „Teď nás čeká klíčový zápas podzimu, kdy hrajeme v Brodu. Tam tu sérii porážek musíme zlomit,“ přeje si frýdlantský kouč.

„Hráči velmi dobře dodržují herní plán, včetně kontroly držení míče. Výsledek byl s ohledem na množství vytvořených příležitostí ještě k soupeři milosrdný, ale nejdůležitější byly tři body. Rád bych využil této příležitosti a řekl našim fanouškům, že vaše přítomnost a podpora příští pátek je pro tým nezbytná,“ nechal se po utkání slyšet naopak znojemský kouč Rui Miguel Félix Amorim Reis.

1. BFK Frýdlant n. O. - 1.SC Znojmo FK 0:2 (0:2)

Branky: 30. Blahuta (vla.), 38. De Almeida

Sestava ZNO: Škugor – Carneiro, Rocha, Ivanović, Trajković – Neto De Sousa, De Vasconcelos – Abreu (81. Lukčo), Abdellaoui (73. Grgič), Kilibarda (62. Pálfi) – De Almeida


V Hranicích rozhodl pokutový kop

Frýdek-Místek se měl minulou sobotu utkat s Blanskem. Zápas byl ovšem přeložen díky podmáčenému terénu. Náhradní termín utkání je 8. listopadu od 14:00. Naposled se tak Válcovny představily v Hranicích. Do utkání vstoupili lépe domácí. Ti se totiž už ve třetí minutě ujali vedení po brance Adama Dohnálka, ke kterému se šťastně odrazil míč po rohovém kopu a bezprostřední blízkosti prostřelil Lasáka.

Po půl hodině hry šly Hranice již do dvoubrankového vedení. Po rychlém přechodu přišel centr Červenky do pokutového území, kde o tyč zakončil hlavou David Koláček. „Příčina naší prohry byl prosraný první poločas a to jsem slušný. Soupeř hrál z hlubokého bloku na brejky a my si s tím nevěděli rady,“ okomentoval první půli Robert Pištěk.

Foto: Ivan Němeček

Úvod druhé části Lipina zachytila hned zpočátku. Ve 47. minutě si Vavřík neporadil s míčem uvnitř vápna, čehož využil Teodor Janjuš, který zakončil přes brankáře Tomečku. Frýdeckomístečtí pokračovali v nátlaku a o sedm minut posléze bylo srovnáno. Přímý kop si totiž vzal na starost Patrik Rubý a fantasticky jej poslal ke vzdálenější tyči. „Do druhého poločasu jsme nastoupili úplně v jiném rozpoložení. Pohyb, kvalita na míči a bylo z toho srovnání,“ řekl Pištěk. Následně se hra opět vyrovnala a v 85. minutě získaly Hranice pokutový kop po ruce hostujícího obránce.

Penaltu si vzal na starost Jakub Rolinc, který zakončil precizně k levé tyči a zajistil tak domácím tři body. „Po druhé brance jsme od hry upustili a bylo zle. Jedeme bez bodu. Obrovská škoda,“ dodal trenér Válcoven.

SK Hranice - FK Frýdek-Místek 3:2 (2:0)

Branky: 3. Dohnálek, 35. Koláček, 85. Rolinc (pk) - 47. Janjuš, 54. Rubý

Sestava FM: Lasák - Neumann, Coufal, Massaniec (82. Bialek), Velner (K), Obuch, Gorčica, Janjuš (82. Halda), Rubý, Hykel, Střelec (73. Martiník)