Lipina na Bazalech

Lipina se na podzim představí naposled a to na ostravských Bazalech proti prvnímu týmu tabulky rezervě Baníku Ostrava. Válcovny se nacházejí na 8. místě. Výkop utkání je v pátek 17. listopadu od 13:30.

Trenér Robert Pištěk: Poslední tanec podzimní části. Díky repre pauze očekávám, že soupeř posílí o hráče z áčka. Tím pádem je pro nás motivace ještě vyšší. Těšíme se."


Překvapení ve Frýdlantu

Těžký a hrbolatý terén na hřišti pod Lysou horou kombinačnímu fotbalu Baníkovců moc nesvědčil. A když v 10. minutě veterán Adam Varadi z pokutového kopu otevřel skóre, měl to papírový favorit ještě horší. Domácí se podmínkám přizpůsobili lépe, hráli jednoduše a v 38. minutě už vedli 2:0, když se po standardní situaci z dorážky volejem pod břevno trefil Jarmil Blahuta. Baník v první půli z územní převahy vytěžil maximálně hlavičku Miškoviće, která v nastavení první půle skončila kousek vedle tyče.

Do druhé půle kouč Dvorník udělal dvě změny, ofenzívu posílil Bittou a Elekanou a Baník hned od začátku zatlačil soupeře do těžké defenzívy. Poměrně snadno hlavně po pravé straně pronikal až do vápna, ale finální provedení vázlo. Jamiu z malého vápna po akci Málka přestřelil, Elekana z podobné situace mířil zase vedle a po rychlém kontru v 63. minutě Jamiu bombou orazítkoval břevno frýdlantské brány.

Foto: 1bfk.cz

Hosté v závěru vsadili vše na ofenzívu a posledních patnáct minut měli drtivý tlak. Domácí už jen odkopávali míče, ale gól ne a ne přijít. Říha hlavičkoval těsně vedle, a až v 82. minutě se Baník konečně prosadil: Thimel vyrazil ránu z šestnáctky k Matyášu Bittovi, který na malém vápně po zemi pohotově dorazil míč do sítě.

Bitta už o minutu později po centru zleva hlavičkoval znovu, ale Thimel jeho zakončení k tyči chytil. Další centr si v 85. minutě našel Elekana, který pro změnu hlavou zase přestřelil. A poslední šanci měl v 88. minutě Samuel, jehož ránu z velkého vápna pod břevno Thimel vyškrábl nad. Baník tak ve Frýdlantu překvapivě padl 1:2.

Foto: 1bfk.cz

Josef Dvorník (FC Baník Ostrava B): „Hrálo se na těžkém terénu, a i když podmínky byly stejné pro oba, tak naší kombinační hře uškodil více než domácím, kteří spoléhali pouze na standardky. Ty bohužel utkání rozhodly. Soupeř dal gól po naší zbytečné penaltě a druhý gól trefil odražený balon nechytatelně pod břevno. První poločas se nám nevyvedl, byli jsme pohybově horší než soupeř, nereagovali jsme na odražené míče. Nedostávali jsem se do finální fáze. Druhý poločas jsme to trošku přeskupili a hráli na dva útočníky, Bitta i Elekana vnesli větší život do toho zápasu. Bylo to ku prospěchu věci, dostávali jsme se častěji do zakončení, ale všechno nám šlo mimo bránu nebo pochytal brankář. Škoda, že jsme dali kontaktní gól až deset minut před koncem. Ač se mužstvo snažilo, touha po vítězství byla u domácího týmu větší. Tento zápas bych řadil do kategorie nepovedených."

Martin Šrámek (1.BFK Frýdlant n. O.): Určitě jsme šťastní, že jsme vyhráli. Hlavně po tom zápase v Brodu, kde se nám utkání vůbec nepovedlo. Je to takový paradox, kdy prohrajete s předposledním a o týden později porazíte prvního. Je to někdy zvláštní, ale o to zase krásnější. Co se týče zápasu, tak musím říct, že jsme hlavně v první půli podali odvážný výkon. Dali jsme dvě branky a měli ještě jednu obrovskou šanci, kterou jsme neproměnili. Baník jsme do žádné vážnější příležitosti nepustili a tam byl ten základ toho vítězství. Po dlouhé době kluci zvládli první poločas, což jim pak dodalo více sil a elánu do toho boje. Druhý poločas už z naší strany nebyl směrem dopředu tak kvalitní. Bylo to ale pochopitelné, jelikož síly ubývaly. Byl tam i strach z vítězství, o výsledek, i když jsme vedli o dva góly. Kluci trošku zalezli. Pak jsme museli střídat nuceně Varadiho, což bylo velké oslabení, protože hrál výborně. Vlastně i Honza Svatonský, který rovněž střídal. Oba náš tým v prvním poločase drželi. Mladí kluci přinesli do naší hry energii, ale ty zkušenosti přeci jen v některých situacích chyběly. Podržel nás i brankář, který tam měl spoustu zákroků a s vypětím všech sil jsme to ubránili. Děkujeme rovněž za velkou podporu fanouškům, kteří nás za tím vítězstvím hnali až do samého konce"

1. BFK Frýdlant n. O. - FC Baník Ostrava B 2:1 (2:0)

Branky: 10. Varadi (pk), 38. Blahuta – 82. Bitta

Sestava FCB: Struhař – Krupička, Měkota (68. Samuel), Říha, Šehić – Holaň, Mišković (46. Bitta), Drozd (46. Elekana) – Málek (81. Bewene), Jamiu, Šudák


Remízu zachránil Massaniec

V 15. kole se Frýdek-Místek představil na domácí půdě naposled v tomto kalendářním roce. Do utkání vstoupila Lipina velmi aktivně. Už v páté minutě přišel nečekaný centr Gorčicy, který překvapil brankáře Somberga a odrazil se od horní tyče zpět do hry. Nátlak Válcoven pokračoval. O minutu později Gorčica fantasticky prostrčil balón skrz obranu na sbíhajícího Hykela, ale jeho zakončení ve velké příležitosti skončilo pouze nad bránou Uherského Brodu. Ve 14. minutě sice Frýdek-Místek vstřelil branku, ale ta nebyla uznána pro jednoznačný ofsajd domácího hráče.

Posléze se ovšem dění na těžkém terénu vyrovnalo. Uherský Brod si ale nemohl vytvořit žádnou větší příležitost, neboť dva pokusy na bránu zlikvidoval bez problémů Lasák. V nastavení první půle ovšem hosté získali rohový kop, který prodloužil na zadní tyč Obadal a tam následně zakončil k levé tyči Miroslav Leskovjan - 0:1. Lipinští tak před odchodem do šatny zažili pořádně studenou sprchu.

Také na začátku druhé půle se svěřenci Roberta Pištěka snažili o vstřelení rychlé branky, ale tentokrát si už žádnou velkou šanci nevytvořili. I nadále sice měli Frýdeckomístečtí míč častěji u nohou, ovšem těžký terén a odvrácené centry nepřinášely ovoce.

Ke konci utkání nátlak domácích narůstal. V 85. minutě se Massaniec ještě zastřeloval, když jeho hlavička po centru z levé strany těsně minula pravou tyč. O dvě minuty posléze skončil centr Rubého na kopačce Janjuše, který z první našel Jakuba Massaniece a ten hlavičkou o horní tyč srovnal stav utkání - 1:1. V úplném závěru se Válcovny tlačily za plným počtem bodů, ale hosté vyválčili alespoň bod.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Zápas jsme rozjeli ve skvělém tempu, kdy jsme byli pro branku soupeře několikrát nebezpeční a jednoznačně jsme diktovali hru. Jednou jsme trefili břevno poté jsme zaváhali ve velké šanci. Od nějaké pětadvacáté minuty jsme ale začali hrát tzv. profesůru. Tempo opadlo, začali jsme ztrácet míče a v případech, kdy jsme se dostali k brance soupeře jsme místo střelby, volili nesmyslná řešení situací. V nastavení nás za to soupeř potrestal, kdy udeřil z rohového kopu. Druhý poločas upřímně moc o fotbale nebyl, hřiště připomínalo dostihovou dráhu, takže to bylo o vůli a síle. Nemohli jsme se do soupeře dostat, stav utkání a plochy mu vyhovoval. Nakonec jsme bod vydřeli zásluhou Kuby Massaniece, který zužitkoval vrácený volej Janjuše. Kdybych před zápasem viděl výsledek, jednoznačně bych řekl, že to je ztráta, ale po vývoji zápasu musíme ten bodík vzít. Bohužel.“

FK Frýdek-Místek - ČSK Uherský Brod 1:1 (0:1)

Branky: 87. Massaniec - 45+3. Leskovjan

Sestava FM: Lasák – Neumann (64. Halda), Coufal (K), Bialek, Massaniec – Obuch, Gorčica – Hykel (46. Střelec), Rubý, Martiník (64. Němec) – Janjuš


Baník Frýdku dvakrát nadělil

2. 10. 2022, 9. kolo MSFL

V neděli dopoledne se Válcovny utkaly na Bazalech s béčkem Baníku Ostrava. Do zápasu Frýdeckomístečtí vstoupili solidně a v 18. minutě šli do vedení po proměněné penaltě Kovaříka. Těsně před přestávkou se ale o srovnání postaral Říha. Ve druhé půli už skórovali pouze domácí, konkrétně Fulnek a následně si vstřelil vlastní branku Massaniec. Lipina tak prohrála 1:3 a odjela zpět bez bodů.

Milan Chalupa (FC Baník Ostrava B): „Na body jsme se dnes nadřeli. Zápas jsme si však těžký udělali především sami. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli dříve. Soupeř se dostal po vlastně jediné vážnější situaci a odpískané penaltě do vedení, pak se zakopal na vlastní polovině a bránil. My jsme se dostávali do zajímavých šancí především z křídelních prostorů, ale naše produktivita byla bídná. Nakonec se nám ještě do poločasu podařilo srovnat skóre a v druhé půli jsme obrat dokonali. Vítězství je naprosto zasloužené."

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Stála před námi těžká zkouška B-týmu Baníku Ostrava doplněný o hráče z áčka. Ve výsledku musím říct, že tento soupeř byl dnes jednoznačně nad naše síly. Měli jsme velice slibnou dvacetiminutovku, ve které se nám podařilo skórovat po proměněné penaltě Kovaříkem. Soupeř byl aktivní především po naší levé straně, kde chodilo velké množství centrů do naší šestnáctky, které jsme ovšem byli schopni uhrát. Bohužel minutu před poločasem přišel rychle rozehraný roh a bylo srovnáno. Tohle beru jako zlomový okamžik celého utkání. Druhou půli jsme opět rozjeli velmi slušně, ale postupem času se znovu projevila kvalita soupeře. Ten nakonec rozhodl po dvou akcích po straně hřiště. Odjíždíme tak bez bodů."

FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

Branky: 44. Říha, 67. Fulnek, 76. Massaniec (vla.) – 18. Kovařík (pk)

Sestava FCB: Hrubý – Juroška, Jaroň P. (73. Zálešák), Holaň, Drozd (83. Jaroň M.), Fulnek, Říha (C), Smékal (83. Emmanuel), Pojezný, Buchta (73. Sotorník), Barkov (46. Charles)

Sestava FM: Gergela – Nevřela (46. Zupko), Blejchař, Massaniec, Velner (C), Konečný, Martiník (68. Kostka), Vlachovský, Kovařík (86. Kirschner), Hykel, Rubý (86. Dadak)


29. 4. 2023, 26. kolo MSFL

Ve 26. kole MSFL bylo na Stovkách k vidění miniderby mezi Frýdkem-Místkem a béčkem Baníku. Hosté se už v jedenácté minutě ujali vedení díky šťastné střele Chukwudiho. Druhá branka padla až v 69. minutě z kopačky Marka Jaroně. Střeleckou listinu uzavřel v 83. minutě Denis Látal. Ostravská rezerva zvítězila 3:0.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek):Bez výmluv musíme uznat soupeřovu kvalitu a to nejen základní sestavy, ale především nastupujících hráčů, kteří byli alfou a omegou druhého poločasu. Myslím, že jsme nezačali vůbec špatně. První poločas jsme byli velmi nebezpeční hlavně po pravé straně a vytvořili jsme si tři dobré příležitosti, bohužel jsme gól nedali. Soupeř nás potrestal z brejku nešťastným gólem po teči. Druhý poločas měl Baník výrazně navrch a kontroloval hru. Co mě mrzí, že opět dostaneme gól po nesmyslu, kdy hráč může hrát jednoduchý míč a místo toho je protiútok a gól. Potom už bylo těžké děj zvrátit. Chci, aby hráči dali hlavu nahoru a připravili se na další zápas.“

Milan Chalupa (FC Baník Ostrava B): „Zasloužené vítězství. Pomohli jsme si poměrně brzkým gólem, pak jsme zvládli dvě ošemetné situace a následně jsme šli jednoznačně za vítězstvím. Měli jsme mnoho dalších gólových situací, vítězství mohlo a mělo být vyšší. Střídání kluků z áčka bylo plánované po dohodě s trenérem A-týmu. Gratulace klukům do šatny, měli jsme tam nějaké premiéry - Miki Kubný premiéra v MSFL a hned s nulou, Patrik Halda premiérově v základu a Denis Látal první gól. Paráda.“

FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 0:3 (0:1)

Branky: 11. Chukwudi, 69. Jaroň M., 83. Látal

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Blejchař, Massaniec, Nevřela (82. Kostka) – Obuch, Hykel (67. Konečný) – Janjuš, Rubý, Barkov (52. Martiník) – Střelec

Sestava FCB: Kubný - Zálešák (87. Měkota), Říha (K), Svozil (62. Elekana), Halda (46. Krupička) - Chukwudi (80. Látal), Holaň, Stoklásek, Drozd, Jaroň M. - Smékal (46. Provazník)

Lisanslı bir bahis sitesi, genellikle oyunlarını düzenli olarak denetlenen bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetler. Bu denetimler, oyunların rastgeleliğini ve adilliğini sağlamak için yapılır. Ayrıca, lisanslı bir bahis siteleri, oyuncuların kişisel ve finansal bilgilerini güvenli bir şekilde saklamak ve işlem yapmak için gerekli güvenlik önlemlerini almak