FK Pohronie - FK Frýdek-Místek 2:0

Valcíři v dalším přípravném utkání nestačili na osmý celek druholigové soutěže FK Pohronie - Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa.
(17.2.2017) | Povážská Bystrica
FK Pohronie - FK Frýdek-Místek
2:0


Komentář

Podruhé během zimní přípravy se fotbalisté Frýdku-Místku vrátili na umělou trávu do Povážské Bystrice. Tentokráte tam jejich soupeřem byl slovenský druholigový celek FK Pohronie.

Valcíři se během zimní přípravy výsledkově příliš neprosazují. I tentokráte se z výhry nakonec radoval soupeř, který se do vedení dostal sedm minut před přestávkou. V době, kdy se k zakončení dostal Blahút, ležel v předbrankovém prostoru zraněný obránce Michal Švrček. "Míša musel následně i střídat, ale vymlouvat se na to nechceme. V té chvíli nám sice v určitém prostoru hráč chyběl, ale ještě před tímto gólem si soupeř vypracoval dvě velmi dobré příležitosti k zakončení," řekl asistent frýdecko-místeckého trenéra Peter Venglarčík.

Frýdečtí trenéři dali od úvodní minut prostor hráčům, se kterými nejspíš budou počítat v úvodu druholigové sezony. "Chtěli jsme dnes šedesáti minutami dát herní prostor klukům, kteří by mohli být základní kostrou týmu pro první mistrovské utkání," naznačil Venglarčík. Náskok soupeře se naši muži snažili po změně stran smazat, jenže v době našeho největšího náporu přišla chyba v defenzívě a Gregáň rozhodl o výhře Pohronie 2:0 (k zápasu se s asistentem frýdecko-místeckého trenéra vrátíme ještě o víkendu).

Před Valcíři nyní stojí již jen generálka, kterou svěřenci trenéra Miroslava Nemce odehrají v domácím prostředí s třetiligovým nováčkem z Petřkovic. Vzhledem k počasí se utkání opět odehraje na umělé trávě ve Stovkách, a to v sobotu 25. února od 10 hodin.

FK POHRONIE - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:0 (1:0)

Branky: 38. Blahút, 85. Gregáň.

Frýdek-Místek: Prepsl (46. Mihalek) - Ilko (73. Fertaĺ), Literák, Klabník (58. Hamšík), Švrček (38. Šmehyl) - Byrtus (73. Slaninka), Šichor (73. Termanowski), Spasojevič (58. Berežný), Nworah (62. Šafner) - Vyskočil (46. Ševčík), Kingambo (63. Mugove). Trenér: Miroslav Nemec.