Válcovny čeká těžká zkouška s rezervou Sigmy

Během náročné zimní přípravy se Lipina utká s druholigovým soupeřem! Rezerva Sigmy Olomouc se ve Fotbalové národní lize nachází na 11. místě. Utkání začíná v sobotu 27. ledna od 10:30 hodin v Řepčíně.

Trenér Robert Pištěk před zápasem: V sobotu se v Řepčíně utkáme s jedenáctým týmem tabulky podzimní části FNL. Pro mě je to nejtěžší zápas přípravy a velká zkouška. Budeme chtít soupeře maximálně potrápit."


První výhra v přípravě

Ve třetím utkání zimní přípravy se Válcovny utkaly s divizními Vítkovicemi. Do zápasu zasáhli hned čtyři dorostenci. Utkání měla Lipina ve své režii a ve 37. minutě proměnil pokutový kop Hykel. V 50. minutě se prosadil také Janjuš. Frýdek-Místek tak slaví první vítězství v zimní přípravě a to poměrem 2:0.

V první půli se přelévala hra ze strany na stranu, na míči se víceméně drželi Frýdečtí, kteří mohli více kombinovat a přenášet hru po křídlech, kde se skvělým pohybem prezentoval křídelní záložník Kim, naopak Vítkovičtí vsázeli na rychlé protiútoky, ze kterých si ale větší příležitost nevytvořili, a když se do nějaké dostali, tak se mohl předvést brankář hostů Přibyl, který byl v zápase velmi jistý. Ve 37. minutě zahrál rukou ve vlastním vápně domácí hráč, rozhodčí chvíli otálel, ale nařídil pokutový kop, kterým Tomáš Hykel nepohrdl, a přestože si brankář Pavlík na míč sáhl, tak jej nebyl schopný vyrazit s takovou intenzitou, aby neskončil v bráně - 0:1.

Ta samá příležitost se poté naskytla i domácím, když po faulu opět nařídil rozhodčí penaltu, tak mohli prakticky brzy vyrovnat, ale to by musel hráč domácích se svou šanci jinak naložit, jeho pokus o srovnání brankář Přibyl vychytal, jak se říká „penalta se dá jen špatně kopnout“. Poločas skončil ve prospěch Frýdku, po zápase s Hlubinou, měli znovu Frýdečtí zápas ve svých rukou.

Ve druhé půli pokračoval skvělý výkon brankáře Přibyla, který hned ze začátku poločasu vytěsnil nebezpečnou ránu domácích. Na to, že šlo o přípravné utkání, tak v některých fázích byly některé situace až moc vyhrocené. Po faulu na hostujícího hráče mohl v 50. minutě zahrávat standardní situaci Gorčica, který našel skvěle postaveného Teodora Janjuše na zadní tyči, který už jen doklepával do brány - 0:2. Další velkou šancí se prezentoval křídelní hráč Frýdku, a to Korejec Kim, který orazítkoval vzdálenější tyč. Domácím se bohužel nějak zareagovat nepovedlo, a tudíž si Frýdek s trenérem Pištěkem mohl připsat první výhru v přípravě.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): Dnes musím kluky pochválit bez rozdílu. Velmi slušným výkonem se prezentovali i všichni čtyři dorostenci. Je na čem stavět. Teď nás čeká největší prověrka přípravy a to rezerva Sigmy Olomouc.

MFK Vítkovice - FK Frýdek-Místek 0:2 (0:1)

Branky: 37. Hykel, 50. Janjuš

Sestava FM: 1.pol.: Přibyl - Míček, Coufal, Lee, Massaniec - Obuch, Zupko - Andrijak, Imider, Kim - Hykel

2. pol.: Přibyl - Neumann, Bialek, Lee, Velner - Gorčica, Zupko - Jedlička, Imider, Kim - Janjuš


Béčko Sigmy dvakrát vítězně

I ve druhém utkání zimní přípravy B-tým Sigmy zvítězil. V pátek po poledni si poradil s rezervou Zlína 2:0. Hanáky k výhře nasměroval v první půli Kašpárek, po změně stran přidal pojistku Grečmal.

Proti Zlínu začali Hanáci v bráně s Jakubem Trefilem, v základní sestavě byl i David Kašpárek, který se s B-týmem bude připravovat po celý leden. Úvodní pasáž zápasu se vyznačovala územní převahou Sigmy. Na první šanci se čekalo do 23. minuty a hned byla gólová. Spáčil dobře vybojoval míč, přihrál jej Šípovi, jehož střelu brankář Zlína vyrazil. Akce však pokračovala a dorážející David Kašpárek se nemýlil – 1:0 pro Sigmu.

Po rozehrání zahrozili i Ševci a Trefil v bráně musel likvidovat nebezpečnou střelu z hranice velkého vápna. Aktivní Šíp se do další dobré příležitosti dostal ve 35. minutě, kdy mu ke střele nabil Mikulenka. Rána však byla obráncem sražena na roh. Na druhé straně se o pár momentů později musel činit i Trefil, který vyrážel tvrdou ránu jednoho ze zlínských hráčů.

Krátce po změně stran se do šance dostal Mikulenka, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. Hanáci ve své aktivitě nepolevovali a v 50. minutě se dočkali navýšení skóre. Střela Kašpárka se odrazila k Danielu Grečmalovi, který se z dorážky nemýlil. Sigma pokračovala v tlaku. Po hodině hry pálil z dobré pozice Filip Uriča, ale jeho střela byla sražena na roh. O pár desítek později to hlavou zkusil jeho bratr Adam, který však mířil nepřesně.

Svěřenci trenéra Janotky v úvodu druhé půle drželi míč na kopačkách, Zlínští se málokdy dostali za polovinu. V 62. minutě však zahrozili i oni. Po chybné rozehrávce hanácké defenzivy šel sám na bránu Hamalčík, jeho pokus však skvělým zákrokem zlikvidoval Koutný. Hanáci si také v dalších minutách drželi převahu, šancí však poněkud ubylo. Pět minut před koncem zápasu se ke střele dostal Huňa, na gólmana Zlína však nevyzrál. Sigma B tak zvítězila ve druhém utkání zimní přípravy 2:0 nad Zlínem. (zdroj: sigmafotbal.cz)

Tomáš Janotka (SK Sigma Olomouc B): Vyhráli jsme zase s nulou. Z hlediska defenzivy jsme spokojení, i když pár mezírek tam bylo. Střetly se dva béčkové týmy, mladí kluci. Není jednoduché hrát proti takto dravému týmu. Dokázali jsme se ale postupem času prosadit, ale měli zápas by si zasloužil výhru vyšším rozdílem. Beru ohled na to, že potřebujeme ještě vyladit nějakou součinnost, nebo být důraznější ve vápně. Celkově jsem však spokojen.

SK Sigma Olomouc B - FC Zlín B 2:0 (1:0)

Branky: 23. Kašpárek, 50. Grečmal

Sestava OLB: Trefil – F. Uriča (65. Hadaš), Dohnálek (65. Pavlíček), Vepřek, Cahel (46. Galus) – Fabiánek (65. Cahel), Spáčil (65. Jalovičor) – Michl (46. Grečmal), Mikulenka (65. Huňa), Šíp (46. A. Uriča) – Kašpárek (65. Judas)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B