Nové tváře | kádr Lipiny pro jarní část

Za pár dní přivítáme v prvním mistrovském utkání roku 2024 Frýdlant nad Ostravicí, a proto je čas si představit posily a ohlédnout se za přípravou Frýdku-Místku. Do Válcoven přichází útočník Matyáš Bitta, obránce Karel Michlík, brankář Miroslav Přibyl a ofenzivní hráč Anwar Imider. Z hostování se vrací útočník Tomáš Kohut a záložník Pavel Zupko.

Jaké jsou dojmy po zimní přípravě?Asistent Marek Smrčka

Přípravu hodnotím kladně, tým se popasoval s podmínkami, které jsou typické pro zimní přípravu a taky se tvrdším podkladem umělé trávy u nás na Stovkách, velice dobře. Jsem rád, že ačkoliv jsme hráče vystavili náročnému procesu, tak se příprava obešla bez větších zdravotních problému a věřím, že připraveni jsou hráči velice dobře. Myslím, že jak herně, tak běžecky, nám to příprava ukázala. Ačkoliv výsledkově jsme ji neprojeli jako nůž máslem, tak jsme věděli, jakým jdeme směrem, v jaké fázi přípravy jsme, a ačkoliv to klišé nemám rád, protože tým je nastavený vyhrát každé utkání, tak v určitých fázích tohoto období je výsledek druhořadý.

Generálka se vydařila velmi dobře...

Poslední dva zápasy nám ukázaly, že tým má sílu, jsme velice rádi, že se nám podařilo tým doplnit o hráče, které jsme si vytipovali a se soupiskou pro jarní část jsme spokojeni. Už vyhlížíme první mistrovské utkání, po dlouhé přípravě se každý těší a jsem rád, že je to utkání s Frýdlantem, protože s tímto soupeřem je to vždycky náročné po mentální stránce a právě tam se ukáže, zda si v týmu opravdu vše sedlo, jak mělo. Těšíme se také po celé zimě na naše fanoušky a doufám, že výkony týmu na jaře přivedou do ochozů víc diváků, než tomu bylo na podzim a budou dělat radost fanouškům, kteří nás podporují celý ročník, těm z kabiny vzkazujeme ENEM DYM,“ řekl asistent trenéra Marek Smrčka.

Příchozí hráči

Matyáš Bitta

Na devatenáctiletého útočníka Matyáše Bittu se nyní bude upírat pozornost válcovenských příznivců. Matyáš přichází na půlroční hostování z Baníku Ostrava, kde v podzimní části sezóny odehrál za B-tým 132 minut a vstřelil jednu branku proti Frýdlantu n. O. Jeho schopnost střílet góly potvrdil také v generálce dvěma zásahy proti Hranicím.

Karel Michlík

Rovněž devatenáctiletý hráč Karel Michlík přichází na roční hostování z Baníku Ostrava. Jedná se o levého obránce, který podzimní část strávil v divizních Vítkovicích, kde nastoupil na 805 minut a dvakrát se prosadil.

Miroslav Přibyl

Na půlroční hostování z divizního Havířova přichází šestadvacetiletý brankář Miroslav Přibyl. V první polovině sezóny nastoupil do sedmi utkání A-týmu.

Anwar Imider

Další posilou je devatenáctiletý ofenzivní hráč Anwar Imider. Ten byl po vydařeném podzimu v ligovém dorostu Frýdku-Místku přeřazen do A-týmu. V celostátní lize si připsal 787 minut.

Návrat z hostování

Devatenáctiletý útočník Tomáš Kohut strávil podzimní část v dresu divizní Polanky a během 800 minut vstřelil čtyři branky. Dalším navrátilcem je třicetiletý záložník Pavel Zupko. Ten odehrál polovinu sezóny v divizním Vratimově a během 1184 minut vstřelil jednu branku.

Odchody

Jan Nevřela, Patrik Halda a Jiří Prokel se vrátili do svých mateřských klubů. Filip Šponer odešel na půlroční hostování do divizních Řepišť. Pavel Střelec stráví půlroku ve Frenštátě pod Radhoštěm. V přípravě Válcoven se objevili také dva korejští hráči. Jun-hyeong Kim po vydařených přípravných zápasech odešel do Opavy. Lee Hanju utrpěl zranění a vrátil se zpět do své rodné země.

Kádr na jarní část 2023/24

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B