Mladší žáci si zahráli v Praze

O víkendu absolvovaly týmy U13 a U12 herní soustředění v Praze, kde se postupně střetly s pražskými celky Bohemians, Slavia, Dukla a také s plzeňskou Viktorií.

Zimní přípravu si o uplynulém víkendu zpestřily oba naše týmy mladších žáků. Ty se vydaly na třídenní pobyt do Prahy, kde odehrály čtyři velmi kvalitní přípravná střetnutí. V sobotním odpoledni si naši mládežníci svůj pobyt navíc vyplnili i návštěvou extraligového střetnutí v házené mužů mezi domácí Duklou Praha a týmem SKP Frýdek-Místek. V neděli zase kluci měli možnost vidět na vlastní oči trénink české reprezentační U19 pod vedením trenérů Jana Suchopárka, Radka Bejbla a Michala Horňáka.

Mladší žáci U12

O víkendu jsme měli velmi pilno, co se týče přípravných utkáních. Odehráli jsme čtyři velmi kvalitní zápasy během tří dnů a jsme za to velmi rádi. Zápasy jsme rozložili na všechny hráče, ale i tak to byla velká porce minut naložená na chlapce, to ovšem k zimnímu přípravnemu období patří.

Naše výsledky:
Bohemians 1905 - MFK FM U12 5:3 (3:0, 1:0, 1:3, 0:0)
První utkáni hrané na 4 x 25 minut jsme začali hodně ustrašeně a domácí toho využili více než dobře. Ve druhé polovině jsme už chtěli více, ale obrátit utkání se nám již nepodařilo. Branky v tomto zápase dali: D. Němec, Míček a Hlosta.
SK Slavia Praha - MFK FM U12 8:2 (2:1, 2:1, 4:0)
Další zápas, který se hrál 3 x 30 minut, jsme zase naopak nezvládli jeho koncovku. V ní jsme dostali v posledních třech minutách tři branky. V tomto utkání vstřelili góly Míček a Hlosta.
FC Dukla Praha - MFK FM U12 5:9 (0:6)
V prvním nedělním zápase jsme chtěli na domáci borce vletět a dokázat, že i my máme co ukázat kolegům z Prahy. O branky se podělili: D. Němec 2, P. Němec 2, Kunčík, Cudzik, Šimíček, Pavlica a Stalmach.
FC Viktoria Plzeň - MFK FM U12 3:2 (3:0)
Poslední celek, který na nás na soustředění čekal, byla plzeňská Viktorka. A musíme říct, že toto uktáni jsme už dohrávali na morál. I tak nám určitě dalo hodně. Střelci v tomto zápase byli Pavlica a Pastucha.

Sestava FM U12: Mařík, Řeha - Kunčík, Konečný, Šimíček, D. Němec, Míček, Krejčí, Hlosta, Pavlica, Švrček, Stalmach, Rašovský, Cudzik, Jedlička, Pastucha, Kraus, Kuboš. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.

Celkem tedy kvalitních 310 minut na hřišti a jsme přesvědčeni, že nám dají tyto zápasy hodně. Musíme ale sportovně přiznat, že těchto zápasů musíme hrát co nejvíce, abychom se posunuli dopředu. Moc jsme se si tento víkend užili nejen sportovně, ale i kolektivním pojetím, kdy k tomu přispěl se svým uměním i řidič p. Mucha, za což mu patří dík.


Mladší žáci U13

V loňském roce jsme porovnali své fotbalové umění na herním soustředění v Českém Dubu. Tam jsme se postupně střetli s Mladou Boleslaví, Jabloncem a Libercem. Tentokráte jsme s hráči zamířili do Prahy, kde je čekali úplně jiní, ale zase daleko těžší soupeři.

Bohemians 1905 - mladší žáci U13 5:0 (3:0) - (hrálo se 11 na 11)
Sestava FM: Dvořák - Žáček (36. A. Kowalczyk), Pešek, Bartek (55. Poloch), Závada (43. Rek) - Koutný (36. Šponer), Kaňák (36. F. Kowalczyk), Maloň (58. Maléř), Maléř (50. P. Němec) - M. Málek (62. Maloň), Štětinský (36. Barčák).
SK Slavia Praha - mladší žáci U13 5:1 (3:1) - branka FM: M. Málek (hrálo se 11 na 11)
Sestava FM: Hrubý - A. Kowalczyk (51. Šponer), Pešek, Maloň, Závada (39. Štětinský) - Šponer (42. Koutný), Kaňák (53. M. Málek), Maléř, Barčák (38. Bartek) - Koutný (35. F. Kowalczyk), M. Málek (45. Barčák).

Zápasy proti Bohemce a Slavii jsme sehráli na velké hřiště. Pro naše kluky to byla úplná premiéra, takže se v obou zápasech na hřišti spíš hledali. Na domácích naopak bylo poznat, že hru na větším prostoru mají zvládnutou přeci jen lépe. V obou utkáních měli kluci dobrý vstup, leč své šance proměnit nedokázali a naopak svými individuálními chybami nabídli soupeřům ve skóre odskočit. Oba zápasy s kvalitními soupeři nám ukázaly, v čem se musíme zlepšit a kde oproti týmům z Čech zaostáváme.

FK Dukla Praha - mladší žáci U13 7:5 (4:3) - branky FM: Barčák 2, Rek, Maléř, M. Málek
Sestava FM: Hrubý, Dvořák - A. Kowalczyk, Pešek, Závada, Koutný, Maloň, Maléř, M. Málek, Štětinský, Bartek, Rek, Barčák, Kaňák, Šponer, F. Kowalczyk, Poloch.
FC Viktoria Plzeň - mladší žáci U13 2:3 (0:2) - branky FM: Kaňák 2, M. Málek
Sestava FM: Hrubý, Dvořák - Žáček, Pešek, A. Kowalczyk, Šponer, Kaňák, Maléř, Koutný, Štětinský, F. Kowalczyk, Maloň, Barčák, M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček, Robert Schedling a Ján Balko.

Třetí den byl ve znamení největší porce zápasů, kdy jsme nastoupili na Julisce proti domácí Dukle a hned po tomto střetnutí ještě proti plzeňské Viktorii. Tato střetnutí se naopak hrála v klasickém rozestavení pro kategorii mladších žáků (7+1). Utkání proti Dukle klukům vůbec nevyšlo. Než se stačili probudit, prohrávali po 44 vteřinách 2:0 a po dalších dvou minutách dokonce už 4:0. Ještě do poločasu se nám sice podařilo snížit po pěkných akcích na rozdíl jediné branky, ale Pražané se zaskočit nenechali. Byli živější, my už začínali, jak se říká, šlapat vodu. V duelu s Plzní jsme to byli naopak my, kteří soupeře dokonale zaskočili. Po gólech Kaňáka s Málkem jsme v 8. minutě vedli rozdílem dvou gólů. Po změně stran už byla aktivnější Plzeň, pro naše kluky to byly minuty, kdy si šahali až na dno svých sil. Díky lepší produktivitě v zakončení jsme nakonec zápas vyhráli 3:2.