FK Frýdek-Místek - TJ Start Brno 1:0

Ve 27. kole přivítaly Stovky Start Brno. 287 diváků vidělo jedinou branku, o kterou se postaral kapitán Michal Velner. Stejně jako na podzim tak Lipina brala tři body. V příštím utkání zavítají Frýdeckomístečtí do Bohunic.
27.kolo (11.5.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Start Brno
1:0


Komentář

Válcovny chtěly od úvodu utkání navázat na podzimní vzájemné střetnutí, které skončilo ve prospěch Lipiny. Už ve 12. minutě mohl skórovat po centru Velnera Tomáš Kohut, ale jeho hlavička skončila těsně vedle brány. Ve 24. minutě už se Frýdeckomístečtí radovali. Rohový kop Rubého letěl na kapitána Michala Velnera, který si zpracoval míč směrem do vápna a posléze propálil vše co mu stálo v cestě - 1:0. O chvíli později mohl právě Rubý zvýšit náskok domácích, ale jeho zakončení zneškodnil Jícha.

Frýdek-Místek pokračoval v solidním výkonu. Ve 34. minutě tvrdá rána Rubého zpoza šestnáctky mířila kousek nad levý horní roh. Hosté si v první půli nevytvořili takřka žádnou šanci, za to Lipina mohla získat daleko větší náskok. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro Válcovny.

Druhá půle už tak atraktivní nebyla. Frýdeckomístecká obrana za celé utkání nepustila Start do jediné šance. V samém závěru mohl pojistit tři body Ogbu, ale jeho rána z pravé části vápna na přední tyč skončila na skvělém zákroku brněnského gólmana. V nastavení se ještě mohl zapsat mezi střelce utkání Gorčica, ale na míč před bránou soupeře nedosáhl. Frýdek-Místek tak zaslouženě zvítězil 1:0.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Dnes jsme mohli zápas rozhodnout v prvních třiceti minutách. Bohužel jsme neproměnili tři obrovské šance a nepřidali pojišťovací branku, ale takový je fotbal. Druhý poločas jsme už bohužel hlídali výsledek. Brno jsme ale za celý zápas nepustili do jediné šance a za to tým chválím. Potřebovali jsme vítězství k definitivní záchraně a to jsme zvládli. Můžeme nyní začít pracovat s výhledem do nové sezóny. Děkuji fanouškům za podporu.“