FK Frýdek-Místek - TS Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:4

Tipsport ligu jsme zakončili třetí porážkou, když jsme tentorkáte nestačili na polský druholigový tým z Bielsko-Białe.
(26.1.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TS Podbeskidzie Bielsko-Biała
1:4


Komentář

V krátkém sledu odehráli naši A muži další ze série přípravných utkání. Po úterním velmi kvalitním výkonu na hřišti slovenského ligisty z Podbrezové, jsme se ve čtvrtek rozloučili s letošní účastí v Tipsport lize. Zimní turnaj, který se hrál ve čtyřech skupinách, jsme zakončili vysokou porážkou s polským druholigistou z Bielsko-Białe. "Možná se na hráčích to úterní utkání podepsalo, já se ale v daném momentě neohlížím za vysledky. My si v žádném případě ale nemůžeme dovolit takový výpadek. Nevím, zda je toho na hráče hodně, nechci v tom hledat výmluvy, ale první poločas se mi z naší strany vůbec nelíbil," zlobil se po zápase domácí trenér Miroslav Nemec.

A měl rozhodně k tomu důvod. První poločas byl totiž ze strany Frýdeckých opravdu tristní. Zbytečné chyby v defenzívě, ohrožení soupeřovy branky téměř nulové. Stručné vylíčení první pětačtyřicetiminutovky.

Svěřenci trenéra Jána Kociána se tentokráte ve Stovkách prezentovali úplně jinou hrou, než produkovali v jejich předešlých dvou vystoupeních v Tipsport lize. "Proti domácím jsme trochu pozměnili naší taktiku, kdy jsme chtěli hrát více zezadu a spoléhat se na rychlý přechod našich tří útočníků. Myslím si, že jak Chmiel vpravo, Sierpina vlevo, či Ľubo Kolár vepředu, odehráli vydařený poločas," svěřil se bývalý československý reprezentant na polské lavičce Ján Kocián.

O první změnu skóre se hosté postarali již v 5. minutě zápasu. Chybnou rozehrávku domácích ještě Janota nepostrestal (mířil pouze do tyče), ale po následujícím centru se zblízka prosadil bývalý hráč libereckého Slovanu Ľuboš Kolár. Uběhlo dalších dvacet minut a skóre se měnilo na světelném ukazateli podruhé. I tady Valcířům nejprve pomohla tyč (zakončoval Sierpina), ale míč se odrazil k volnému Sládkovi, který již věděl, co s ním má udělat - 0:2. Tímto nepříznivým stavem pro nás skončila první polovina utkání.

Po změně stran naší hru oživil na levé záloze hrající Peter Nworah. Jeho průniky či centry, ale správného adresáta bohužel nenašly. Udeřilo až v 73. minutě. Střídající Šafner posunul míč na volného Kinkemba a následná jedovka konžského reprezentanta skončila přesně u pravé tyče Madejskeho branky - 1:2. Soupeř ale žádné drama nakonec nepovolil. O šest minut později totiž sudí Mrázek odpískal pokutový kop, který následně proměnil Podgórski - 1:3. Zasloužené vítězství pak hráči z Bielsko-Białe korunovali další brankou, o kterou se dvě minuty před koncem zápasu postaral Lewicki.

"Chtěli jsme všechno mazácky a fotbalově uhrát, to ale v tomto moderním fotbale nejde. Málo jsme soupeře dostupovali, nebyli jsme vůbec agresivní, hráčům zkrátka chyběla šťáva. Zítra ještě potrénujeme a v sobotu si vyčistíme hlavu výstupem na Lysou horu," prozradil víkendový plán Valcířů trenér Nemec. Ten se pak přiznal, že na nejvyšší vrchol Beskyd zamíří vůbec poprvé. "Bude to pro mě premiéra, ale moc se na to těším. Máme výborného horského vůdce Peťu Literáka, takže s ním určitě nezabloudíme," usmál se frýdecko-místecký kouč.

Další přípravné utkání pak Valcíři sehrají ve středu 1. února na umělé trávě v Povážské Bystrici. Jejich soupeřem bude od 13 hodin slovenský tým TJ Lokomotíva Zvolen.

MFK Frýdek-Místek - TS Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:4 (0:2)

Branky: 73. Kinkembo – 5. Kolár, 25. Sládek, 79. Podgórski (pk), 88. Lewicki. Rozhodčí: Mrázek – Vysloužil, Horák. ŽK: Berežný, Šafner – Magiera, Sierpina. Diváci: 50.

Frýdek-Místek: Prpesl – Švrček (67. Šafner), Literák, Klabník, Fertaľ (62. Kinkembo) – Ilko (67. Palatický), Byrtus (62. Mugove), Hamšík (62. Ridel), Termanowski (46. Šichor), Slaninka (46. Nworah) – Vyskočil (46. Đurić). Trenér: Miroslav Nemec.

Bielsko-Biała: Leszczyński (46. Madejski) - Gumny, Piacek, Magiera (70. Gibas), Jaroch (46. Zakrzewski) – Chmiel (70. Gutowski), Janota (55. Podgórski), Hanzel, Sládek (55. Lewicki), Sierpina – Kolár (55. Demjan). Trenér: Ján Kocián.

TIPSPORT LIGA

Sk. A
Bohemians 1905 - Hradec Králové 3:0
1. FK Příbram - FC MAS Táborsko 0:2
1. FK Příbram - Hradec Králové 1:3
FC MAS Táborsko - Bohemians 1905 2:3
Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 5:0
Hradec Králové - FC MAS Táborsko 2:0

Sk. B
FK Jablonec - FK Varnsdorf 2:2
Mladá Boleslav - Slovan Liberec 4:1
Slovan Liberec - FK Varnsdorf 5:2
FK Jablonec - Slovan Liberec 4:0
FK Varnsdorf - Mladá Boleslav 0:3
Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1

Sk. C
FK Pardubice - Zbrojovka Brno 5:0
MFK Skalica - FK Pardubice 1:1
Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo 5:1
Zbrojovka Brno - MFK Skalica 3:3
1. SC Znojmo - FK Pardubice 1:2
MFK Skalica - 1. SC Znojmo 3:0

Sk. D
MFK Vítkovice - FK Poprad 2:4
MFK Vítkovice - TS Bielsko-Biała 4:2
MFK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice 0:2
FK Poprad - TS Bielsko-Biała 2:1
MFK Frýdek-Místek - FK Poprad 1:2
TS Bielsko-Biała - MFK Frýdek-Místek 4:1

Semifinále (hř. Mladá Boleslav)
sobota 28. 1.
Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav (11.00 h)
FK Pardubice - FK Poprad (13.00 h)

O 3. místo (hř. Mladá Boleslav)
neděle 29. 1. (11.00 h)

Finále (hř. Mladá Boleslav)
neděle 29. 1. (13.30 h)

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B