FK Frýdek-Místek - SK Hranice 5:0

Netradičně v neděli se Válcovny utkaly na Stovkách proti Hranicím. Zápas byl plně v režii domácích. Tomáš Hykel zazářil hattrickem, Patrik Rubý přidal další gól a jeden si hosté vstřelili sami. Frýdeckomístečtí tak Hranicím nadělili pověstné bůra. V pátek zavítají Válcovny do Blanska.
29.kolo (26.5.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Hranice
5:0


Komentář

Vstup do utkání se Válcovnám podařil na jedničku. Gorčica ze středu přihrával na rozeběhnutého Tomáše Hykela a ten zakončil po zemi na bránu dříve, než se k němu dostal vybíhající brankář Andres - 1:0. Ve 24. minutě byly Hranice kousek od vyrovnání, ale pohotový Lasák včas vyběhl a díky jeho zákroku nebyl frýdeckomístecká svatyně ohrožena. Nedáš, dostaneš. O tři minuty posléze Michlík udržel míč na kopačkách a vysunul Tomáše Hykela, který se opět nemýlil - 2:0.

Blahopřání k narozeninám Ladislavu Kubalákovi

Před poločasovou přestávkou musel nejprve Lasák vyrazit dalekonosnou střelu soupeře a následná dorážka Rolince šla nad svatyni Lipiny. O chvíli později Hranice zmařily další šanci a Frýdek-Místek šel do šaten za dvoubrankového náskoku. Na Csaplarovu past to tentokrát nevypadalo, protože hned v úvodu druhé půle našel Neumann Gorčicu, ale jeho tutová šance olízla pravou tyč.

V 74. minutě přidal klid na kopačky domácích hostující hráč Radim Kundrát, který si nešťastně srazil přihrávku od rohového praporku - 3:0. O tři minuty poté dostal Patrik Rubý nahrávku na levé straně a jeho tvrdá rána zpoza vápna skončila přesně u tyče - 4:0. Pět minut před koncem ještě přišel faul hranického brankáře uvnitř pokutového území. Exekuce penalty se ujal Tomáš Hykel a svou střelou do pravé části brány zkompletoval hattrick - 5:0.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Kluci předvedli skvělý výkon, který korunoval hattrickem Tomáš Hykel. Toto vítězství chceme věnovat největší legendě klubu Ladislavu Kubalákovi, jenž slaví 80 narozeniny.“