FK Blansko - FK Frýdek-Místek 2:2

Ve 30. kole se Válcovny představily na hřišti Blanska. Do poločasové přestávky šla Lipina ve vedení po brankách Rubého a Gorčicy. V průběhu druhé půle šli domácí do oslabení, ale i přesto dokázali v samém závěru srovnat na konečných 2:2. Následující týden v sobotu přijede na Stovky Znojmo.
30.kolo (31.5.2024) | Údolní, Blansko
FK Blansko - FK Frýdek-Místek
2:2


Komentář

Úvod utkání byl opatrný a hosté z Frýdku se prezentovali kombinační svižnou hrou, která Blansku dělala z počátku problémy. První vážnější situace přišla v 19. minutě, kdy pomezní mávl ofsajd Frýdku, ale situaci podle sudího předcházela ruka Smrčky, byť kapitán Blanska hlasitě protestoval. Nebezpečnou standardku si postavil Patrik Rubý, který levačkou zatočil nechytatelně míč do pravého horního rohu brány bezmocného Nešetřila - 0:1. Blansku se ale povedlo ve 27. minutě srovnat, kdy nejprve individuálně prošel Gimsay, který pálil nebezpečně do horních pater brány, ale gólman Frýdku Lasák si poradil. 

Z následného rohu Smrčky ale zakončil Filip Kocůrek, který si otevřel střelecký účet ve třetí lize – 1:1. Vedení vydrželo Blansku jen 2 minuty. Chybu blanenské obrany, která otevřela střed hřiště, využil Adam Gorčica a překonal Nešetřila mířenou střelou k levé tyči – 1:2. Blansko se poté více zapojovalo do kombinace a jedna taková vznikla po trase Tulajdan, Jambor, Smrčka. Poslední jmenovaný pak přihrál na hranici vápna Kocůrkovi, který mohl opět srovnat, ale s velkou šancí nenaložil dobře a střela mu vůbec nesedla. To bylo z prvního poločasu prakticky vše a za mírného deště, který se spustil ke konci poločasu, odcházely oba týmy do kabin za stavu 1:2.

Start druhých pětačtyřiceti minut se Blansku povedl a zhruba dvacet minut svíralo Frýdek před jeho vlastní bránou. Domácí si vypracovali několik rohových kopů v řadě, ostřelovali bránu Lasáka, ale frýdecký gólman čaroval a nedovolil změnu stavu. Zákrok odpoledne vytáhl v 54. minutě, kdy si na Chylův centr naběhl Gimsay, ale Lasák na brankové čáře situaci zlikvidoval. V 65. minutě mohlo být pro Blansko hůře, ale Rubý trefil z úhlu břevno. V následné akci ale unikal frýdecký Obuch na Nešetřila a blanenský obránce Blažík zatáhl zezadu za záchrannou brzdu, ale uviděl červený kartonek od sudího Kostelníka a putoval do sprch. 

Blansku tak začala šichta v oslabení, která měla trvat necelou půlhodinu hry. Hra byla vyrovnaná a nakonec Frýdek dostal v 78. minutě míč do brány. Velner se po rohovém kopu radoval z gólu, ale pomezní mával hned ofsajd. Frýdecký kapitán navíc za protesty vyfasoval žlutou kartu. Rozhodnout mohli hosté v 84. minutě, kdy měli dvě šance v rychlém sledu Gorčica a Rubý, ale Nešetřil si poradil. V 88. minutě však přišel poslední gól duelu a dali jej blanenští.

Hosté měli k dispozici roh, ale nic nevymysleli, Rubý přišel o míč a přišel brejk Blanska. Ten táhli Smrčka s Tulajdanem, který předal míč na Studeného. Ten byl zablokovaný, přesto ale míč našel Ondřeje Porče, který levačkou na vzdálenější tyč propálil velmi dobře chytajícího Lasáka a srovnává stav zápasu! – 2:2. V nastavení mohl snový obrat dokonat Novák, ale jeho dobrou palebnou pozici zmařila nepřesná střela.

Ohlasy trenérů


Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Je škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Měli jsme několik šancí přidat další gól, jedna regulérní branka nám nepochopitelně nebyla uznána. I tak jsme to ale mohli takticky zvládnout lépe.“