Válcovny odehrají poslední domácí zápas se Znojmem

Ve 31. kole se Frýdek-Místek v letošní sezóně představí na domácím trávníku naposled. Čtvrtému Znojmu má co vracet, protože podzimní zápas skončil v jeho prospěch gólem ke konci utkání. Zápas se odehraje v sobotu 8. června od 17:00.

Znojmo si poradilo s Frýdlantem n. O.

Utkání s cizineckou legií z města nad řekou Dyjí mělo jasného favorita, a tím byl domácí celek. Znojemští na své vítězství zadělali již po sedmnácti minutách hry, kdy po úniku Nzanzy z pravé strany zakončoval nejlepší střelec soutěže De Almeida prakticky do prázdné branky – 1:0. „Hráli jsme skvěle a plně jsme se soustředili. Drželi jsme si vysokou úroveň hry a společně jsme předvedli kvalitní výkon,“ uvedl kouč 1. SC Rui Amorim.

Jihomoravané pak své vedení navýšili po změně stran. V 59. minutě to byl znovu De Almeida, který ve vápně vyhrál hlavičkový souboj s Holcem a poslal tak míč přesně k levé tyči naší brány – 2:0. O pět minut později pak pečetil výhru domácích střídající Gomes, jenž pravačkou trefil přesně levý kout Thimelovy svatyně – 3:0.

„Už jsem to říkal na začátku sezony, v této soutěži se nemůžeme rovnat se všemi celky. Znojmo se svými profesionálními hráči je oproti nám zcela někde jinde. Oni trénují šestkrát sedmkrát týdně. Kluci ale přes tu porážku podali své nadstandardní výkony, hráli jsme na co jsme měli,“ řekl po zápase frýdlantský trenér Radim Wozniak.

1. SC Znojmo - 1. BFK Frýdlant n. O. 3:0 (1:0)

Branky: 17. a 59. Neto, 64. Ferreira

Sestava ZNO: Rodriguez Pfeiffer – Silas (61. Velosa Pereira), Ivanović (K), Carneiro Rodriges (78. Afonso Rodrigues), Neto De Sousa, De Almeida Parede Neto (61. Gomes Ferreira), Abdellaoui, Quinvula Da Silva Pinto, Lukčo (61. Aires Dos Reis), Ferreira Viegas (78. Da Silva Moreira), Nzanza

Sestava FNO: Thimel – Holec, Literák (K), Mikulenka (75. Papík), Kedroň, Šafner, Blahuta, Varadi (75. Stávek), Hajnoš (75. Šustai), Juříček, Svatonský (63. Parma)


Slast v Bohunicích, za nula v Třinci

Úvod utkání byl opatrný a hosté z Frýdku se prezentovali kombinační svižnou hrou, která Blansku dělala z počátku problémy. První vážnější situace přišla v 19. minutě, kdy pomezní mávl ofsajd Frýdku, ale situaci podle sudího předcházela ruka Smrčky, byť kapitán Blanska hlasitě protestoval. Nebezpečnou standardku si postavil Patrik Rubý, který levačkou zatočil nechytatelně míč do pravého horního rohu brány bezmocného Nešetřila - 0:1. Blansku se ale povedlo ve 27. minutě srovnat, kdy nejprve individuálně prošel Gimsay, který pálil nebezpečně do horních pater brány, ale gólman Frýdku Lasák si poradil.

Z následného rohu Smrčky ale zakončil Filip Kocůrek, který si otevřel střelecký účet ve třetí lize – 1:1. Vedení vydrželo Blansku jen dvě minuty. Chybu blanenské obrany, která otevřela střed hřiště, využil Adam Gorčica a překonal Nešetřila mířenou střelou k levé tyči – 1:2. Blansko se poté více zapojovalo do kombinace a jedna taková vznikla po trase Tulajdan, Jambor, Smrčka. Poslední jmenovaný pak přihrál na hranici vápna Kocůrkovi, který mohl opět srovnat, ale s velkou šancí nenaložil dobře a střela mu vůbec nesedla. To bylo z prvního poločasu prakticky vše a za mírného deště, který se spustil ke konci poločasu, odcházely oba týmy do kabin za stavu 1:2.

Start druhých pětačtyřiceti minut se Blansku povedl a zhruba dvacet minut svíralo Frýdek před jeho vlastní bránou. Domácí si vypracovali několik rohových kopů v řadě, ostřelovali bránu Lasáka, ale frýdecký gólman čaroval a nedovolil změnu stavu. Zákrok odpoledne vytáhl v 54. minutě, kdy si na Chylův centr naběhl Gimsay, ale Lasák na brankové čáře situaci zlikvidoval. V 65. minutě mohlo být pro Blansko hůře, ale Rubý trefil z úhlu břevno. V následné akci ale unikal frýdecký Obuch na Nešetřila a blanenský obránce Blažík zatáhl zezadu za záchrannou brzdu, ale uviděl červený kartonek od sudího Kostelníka a putoval do sprch.

Blansku tak začala šichta v oslabení, která měla trvat necelou půlhodinu hry. Hra byla vyrovnaná a nakonec Frýdek dostal v 78. minutě míč do brány. Velner se po rohovém kopu radoval z gólu, ale pomezní mával hned ofsajd. Frýdecký kapitán navíc za protesty vyfasoval žlutou kartu. Rozhodnout mohli hosté v 84. minutě, kdy měli dvě šance v rychlém sledu Gorčica a Rubý, ale Nešetřil si poradil. V 88. minutě však přišel poslední gól duelu a dali jej blanenští.

Hosté měli k dispozici roh, ale nic nevymysleli, Rubý přišel o míč a přišel brejk Blanska. Ten táhli Smrčka s Tulajdanem, který předal míč na Studeného. Ten byl zablokovaný, přesto ale míč našel Ondřeje Porče, který levačkou na vzdálenější tyč propálil velmi dobře chytajícího Lasáka a srovnává stav zápasu – 2:2. V nastavení mohl snový obrat dokonat Novák, ale jeho dobrou palebnou pozici zmařila nepřesná střela.

FK Blansko - FK Frýdek-Místek 2:2 (1:2)

Branky: 27. Kocůrek, 90. Porč - 19. Rubý, 29. Gorčica

Sestava BLA: Nešetřil – Blažík, Porč, Kocůrek (70. Feik), Chyla, Němec (55. Studený), Jambor, Smrčka (K), Gimsay (70. Novák), Černý, Tulajdan

Sestava FM: Lasák – Michlík (77. Zupko), Massaniec, Velner (K), Janjuš (57. Kohut), Obuch, Bialek, Hykel (90+1. Huma), Gorčica, Rubý (90+1. Tomeček D.), Neumann


Znojmo získalo tři body v samotném konci zápasu

Ve 14. kole pátečního odpoledne se Frýdek-Místek představil na půdě rozjetého Znojma. Na začátku utkání přišel centr Rubého na zadní tyč, ale hlavička Massaniece pouze dolétla do připravených rukavic Škugora. O chvíli později musel poprvé zasahovat také Lasák, ale míč s jistotou vyrazil zpět do pole. Ve 28. minutě přišla největší šance domácích v první půli. De Almeida Parede Neto se po centru z rohu protlačil ke hlavičce, ale tu na brankové čáře reflexivně vyrazil válcovenský gólman.

Pět minut před poločasovou přestávkou přišla také velká příležitost Frýdku-Místku. Neumann skvělou přihrávkou do vápna našel zcela volně sbíhajícího Hykela, ale ten sám před brankářem vůbec netrefil míč! První část utkání tak branku nepřinesla.

Do druhé půle vstoupila Lipina velmi aktivně. V 50. minutě mohl po rohovém kopu využít zmatku v pokutovém území Massaniec, ale jeho přízemní pokus orazítkoval tyč! Desetiminutový tlak Válcoven nakonec posléze povolil. V 63. minutě se Neumann napřáhl zpoza šestnáctky, ale znojemský gólman nadvakrát míč zkrotil. Dvacet minut před koncem vytáhl Lasák další skvělý zákrok a to po střele z otočky De Almeida Paredeho Nety.

Fotbal postrádá logiku, což se potvrdilo v 87. minutě. Po jednoznačném tlaku Válcoven ve druhé části zápasu přišel lob Nety za obranu, kde z voleje zakončil přesně k tyči Rodrigo Abreu De Sá Vilela a zajistil tak domácím těsné vítězství 1:0. Znojmo tak pokračuje na vítězné vlně a v průběžné tabulce se dostává na 4. místo. Frýdek-Místek zůstává na 10. pozici.

1. SC Znojmo - FK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branky: 87. Abreu De Sá Vilela

Sestava ZNO: Škugor – Trajković (75. Friegrio), Ivanović (K), Carneiro Rodrigues, Neto De Sousa, De Almeida Parede Neto, Abdellaoui (65. Lukčo), Kilibarda (90+1. Pálfi), Rocha Santos, De Vasconcelos Adrian, Abre De Sá Vilela

Sestava FM: Lasák – Coufal, Massaniec, Velner (K), Neumann (73. Střelec), Janjuš (84. Halda), Obuch, Bialek, Hykel, Gorčica, Rubý