FK Frýdek-Místek - 1.SC Znojmo FK 1:3

V posledním domácím utkání se Válcovny utkaly se Znojmem. Hosty poslal ve dvacáté minutě do vedení Viegas. Krátce před hodinou hry sice srovnal Hykel, ale hned vzápětí vrátil Znojmo zpět do vedení Lukčo. Vítězství soupeře potvrdil Onyekachi. Frýdek-Místek tak prohrál 1:3. K poslednímu zápasu letošní sezóny odjede Lipina příští týden do Uherského Brodu.
31.kolo (8.6.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - 1.SC Znojmo FK
1:3


Komentář

Zápas od začátku nabízel tvrdý fotbal. První větší šanci měl v desáté minutě Hykel, který dostal fantastickou přihrávku z kopačky Rubého a navzdory obtížné pozici se mu podařilo zakončit, jeho střelu ovšem zablokoval znojemský obránce Ve 20. minutě se hosté dostali do vedení. Rafael Ferreira Viegas si navedl míč na levačku a ze střední vzdálenosti vypálil přesně k tyči - 0:1.

Krátce nato musel kapitán Velner odstoupit kvůli zranění nohy, což přinutilo trenéra Šrámka k prvnímu střídání. Ve 38. minutě zkusil štěstí z dálky Gorčica, jeho nebezpečný pokus ale nakonec minul branku překvapeného Rodrigueze.

V 59. minutě rozehrál Rubý rohový kop na přední tyč, tam si sběhl Tomáš Hykel a dokázal překonat znojemského gólmana - 1:1. Radost domácím ovšem dlouho nevydržela, neboť o tři minuty posléze pálil z dálky Lukáš Lukčo a na jeho famózní střelu do šibenice netřeba slov - 1:2.

Po sedmdesáté minutě Válcovny opět hlasitě bouchaly na dveře soupeře, Hykelova dělovka však skončila v rukavicích gólmana Rodrigueze a Ogbu ve slibné pozici přestřelil. V 75. minutě přišlo nedorozumění domácích ve středu hrací plochy, kterou hosté využili, když si Eze Silas Onyekachi poradil se samostatným nájezdem - 1:3.

V samotném konci zápasu ještě mohl snížit stav zápasu Janjuš, ale z malého vápna přestřelil svatyni Znojma. Frýdek-Místek tak na jihomoravské město opět nestačil a prohrál 1:3.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Z výsledku jsme zklamáni, ale dnešní zápas nám přesně ukázal, v čem zatím zaostáváme oproti nejlepším týmům v soutěži a to je schopnost skórovat. Vypracovali jsme si několik jasných šancí a ani jednou netrefili branku, soupeř měl vyloženou šanci, kterou proměnil a dvakrát udeřil střelou z dálky, tam je naše slabina. Do příští sezóny musíme jednoznačně posílit hráči, kteří touto schopností oplývají a potvrzují ji svými góly.“



Rui Miguel Félix Amorim Reis (1.SC Znojmo FK): „Spravedlivé vítězství pro lepší tým na hřišti. Parádně jsme drželi organizaci i bez míče, díky čemuž měl soupeř pořádně ztíženou hru. Ještě větší radost mi udělalo vidět výkony hráčů, kteří dostávali méně minut, a přesto ze sebe vydali maximum. V pátek nás doma čeká poslední zápas sezóny a moc bychom chtěli, aby nás fanoušci v co největším počtu hnali dopředu. Tahle parta si zaslouží bouřlivý aplaus!“