1. SK Prostějov - FK Frýdek-Místek 1:0

Ve druhém utkání letní přípravy zavítal Frýdek-Místek do Kostelce na Hané, kde se střetl s druholigovým Prostějovem. V úmorném vedru padla jediná branka, kterou vstřelil domácí Zapletal. Ačkoliv si Lipina vytvořila několik příležitostí ke skórování, žádnou z nich nevyužila. Příští týden ve středu se Frýdeckomístečtí utkají na domácím hřišti se Vsetínem.
(10.7.2024) | Kostelec na Hané
1. SK Prostějov - FK Frýdek-Místek
1:0


Komentář

V extrémním horku odehráli fotbalisté Prostějova další přípravné utkání. V Kostelci na Hané přivítali Frýdek-Místek a zvítězili 1:0, přestože se jim herně příliš nedařilo a soupeř z MSFL je hodně potrápil.

Jediný gól střetnutí dal už v 9. minutě Michal Zapletal. Po rychlém průniku po pravé straně Hanáci centrem dokázali poslat míč do pokutového území a domácí hráč skvěle provedeným volejem prostřelil brankáře Lasáka.

Foto: 1skprostejov.cz

Především ve druhém poločase hosté Prostějov potrápili a měli několik dobrých příležitostí na vyrovnání. V zakončení jim ale chyběl větší klid a domácí i s patřičnou porcí štěstí těsný náskok ubránili. (zdroj: 1skprostejov.cz)

Ohlasy trenérů

Radomír Dian (1.SK Prostějov): „Po náročném tréninkovém bloku jsme přivítali nepříjemného soupeře, všichni hráči hráli ve velkém horku. Nastoupila trošku odlišná sestava, než v předchozím utkání, což byl záměr. Hru výrazně ovlivnilo počasí, zápas byl spíše o soubojích a náběhových věcí tam tolik nebylo. Ale splnilo to svůj účel a teď už budeme vše směrovat k prvnímu mistráku.“



Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Jsem rád, že jsme se mohli konfrontovat s druholigovým týmem. Z mého pohledu jsme byli Prostějovu rovnocenným soupeřem. Hráli jsme otevřenou partii, nikde nezalézali a aktivně presovali celých devadesát minut. Kluky chválím, že toto tempo vydrželi celý zápas, protože to díky tropickému počasí neměli jednoduché. Je škoda, že jsme nedokázali vyrovnat, šance jsme na to měli, ale trefili jsme pouze tyč nebo nám ke vstřelení gólu vždy chyběl kousek.“