FK Frýdek-Místek - MFK Havířov 0:1

This text will be replaced
V generálce na novou sezónu přivítaly Válcovny nedaleký divizní Havířov. V dresu soupeře nastoupilo plno hráčů, kteří oblékali dres Lipiny a místní prostředí velmi dobře znají. To potvrdil také odchovanec Frýdku-Místku Jakub Teplý, který se postaral o jedinou branku utkání a protáhl vítěznou šňůru Havířova. Příští neděli se Frýdeckomístečtí vydají do Valašského Meziříčí kde odehrají předkolo MOL Cupu.
(20.7.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MFK Havířov
0:1


Komentář

V generálce na novou sezónu zavítal na Stovky divizní Havířov. Ten měl v sestavě plno hráčů, kteří působili v dresu Lipiny. Už v páté minutě mohl rozveselit domácí fanoušky Obuch, ale jeho prudká rána z první zamířila vedle. O chvíli později pálil na druhé straně z otočky Varadi, ale Lasák byl připraven. V 17. minutě Hajnoš skvělou přihrávkou uvolnil Kedroně, který se vtlačil do vápna, tam posunul míč Michlíkovi, ale jeho střela šla mimo.

Po půl hodině hry se Frýdek-Místek dostal do stoprocentní tutovky. Gorčica poslal excelentní přihrávku Kedroňovi a Valcíři se dostali ve dvou do samostatného nájezdu, mladý útočník se ovšem velké příležitosti zalekl a nepřesnou přihrávkou na Hykela akci zhatil.

Po změně stran pálil z dálky Hykel, ale jeho střela neměla potřebnou razanci ani směr. V 56. minutě se musel protáhnout Lasák, jelikož volej havířovského hráče mířila k tyči. V 65. minutě Massaniec nezachytil přihrávku na Jakuba Teplého a ten překonal střídajícího Vavříka - 0:1. Posléze centr Gorčicy z volného kopu našel Němce, ale jeho hlavička skončila v moci gólmana. Lipina se tlačila za vyrovnáním a po přihrávce Němce zakončoval Hykel, ovšem pouze do soupeře. Havířov tak zvítězil 1:0.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Dnes jsme odehráli kvalitní zápas s ambiciózním soupeřem. Střelecky jsme se neprosadili a to rozhodlo. Nejsem spokojen s nakládáním našich šancí, kdy samostatné nájezdy ještě řešíme nesmyslnou přihrávkou. Stalo se nám to dnes třikrát a i přesto, že šlo o přípravný zápas, tak to hráči musí řešit nekompromisně a nezbavovat se zodpovědnosti. V neděli nás čeká pohárové utkání a tam už si takové věci dovolit nemůžeme.“