Zimní Tipsport liga ve Stovkách

V lednu příštího roku se odehraje další ročník Zimní Tipsport ligy. Jedna ze čtyř skupin se bude hrát také ve frýdeckých Stovkách.

Náš fotbalový klub bude jedním ze čtyř pořadatelů 20. ročníku zimního turnaje Tipsport liga 2017. Další skupiny se pak budou hrát ještě na umělých travách v Praze na Vyšehradě, v Mladé Boleslavi a Brně.

Účastníci Zimní Tipsport ligy 2017
Skupina A - Praha (Vyšehrad): Bohemians Praha 1905, FC Hradec Králové, 1. FK Příbram, FC MAS Táborsko
Skupina B - Mladá Boleslav: FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, FK Jablonec, FK Varnsdorf
Skupina C - Brno: FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, MFK Skalica (SK), 1. SC Znojmo FK
Skupina D - FM: MFK Frýdek-Místek, TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (PL), FK Poprad (SK), MFK Vítkovice

Doba hry
Všechna utkání Zimní Tipsport ligy se hrají 2 x 45 minut. Poločasová přestávka trvá 15 minut. Po dohodě obou družstev lze dobu poločasové přestávky zkrátit s výjimkou finále.

Střídání hráčů
Střídání hráčů v průběhu hry oznamuje pouze kapitán rozhodčímu. V utkáních Zimní Tipsport ligy je povoleno střídat 7 hráčů. Výjimky v počtu střídání jsou povoleny, vždy však po dohodě obou trenérů před jednotlivými zápasy.

Herní systém Zimní Tipsport ligy
Počet účastníků je 16 družstev, která jsou rozdělena do 4 základních skupin A, B, C a D po 4 družstvech. V základních skupinách se hraje systémem každý s každým. Hodnocení se provádí tak, že vítězné družstvo obdrží 3 body, v případě nerozhodného výsledku obdrží každé družstvo 1 bod. O konečném pořadí ve skupině rozhoduje vyšší počet získaných bodů.
V případě stejného počtu bodů rozhoduje:
1. Brankový rozdíl
2. Větší počet vstřelených branek
3. Vzájemné utkání
4. Los

Čtyři vítězové základních skupin A, B, C a D postupují do semifinále. Dvojice semifinále budou vylosovány. Poražení semifinalisté se dělí o třetí a čtvrté místo a vítězové semifinále sehrají utkání o první a druhé místo. Semifinálová a finálová utkání budou odehrána v Mladé Boleslavi.
Družstva, která skončí ve skupině na 2. až 4. místě, se utkají o pořadí následujícím způsobem (2A - 2B, 3A - 3B a 4A - 4B). Družstva ze skupin C a D už o konečné pořadí nehrají.
V případě, že semifinálová a finálové utkání skončí nerozhodným výsledkem v řádné hrací době, rozhodují o vítězi penalty.
Pokud vítězné družstvo základní skupiny neakceptuje postup do semifinále, postupuje družstvo, které se umístilo na dalším místě příslušné skupiny.

Ceny za umístění
* za každý bod, který družstvo získá v základní skupině, obdrží 7 000 Kč
* za každý bod, který družstvo získá ve finálové skupině, obdrží družstvo 20 000 Kč. Pokud utkání skončí remízou, obdrží každé družstvo 20 000 Kč a vítězné družstvo v penaltovém rozstřelu obdrží dalších 10 000 Kč.
* vítěz soutěže obdrží putovní pohár, družstva na 2. až 4. místě dostanou pamětní plakety* oceněni budou rovněž i nejlepší hráč, brankář a střelec soutěže