V neděli přijede Blansko

V 11. kole přivítáme na Stovkách Blansko. To se nachází na 11. příčce se 14 body. Lipina se se stejným počet bodů nachází na 10. místě, ovšem také s utkáním k dobru. Výkop utkání je v neděli 13. října od 10:15.

Čtyři neprohry v řadě

Soupeř z Blanska začal letošní sezónu dvěma výhrami, ovšem potom přišla série, kdy v sedmi zápasech získal pouze dva body. Na vítěznou notu se tak Jihomoravané vrátili až v posledních dvou kolech, kdy nejprve zvítězili na hřišti Hlubiny 2:1 a v minulém kole porazili béčko Slovácka 2:0. Branky v tomto utkání vstřelili Tomáš Feik a Dan Jambor. Se 14 body se tak Blansko nachází na 9. příčce tabulky. Nejlepším střelcem týmu je Dan Jambor s 5 góly.

Náš tým momentálně drží sérii 4 utkání bez prohry. Po výhře před 14 dny nad béčkem Zlína jsme v minulém kole remizovali na hřišti Zbrojovky Brno 1:1, branku vstřelil Anwar Imider. Před dnešním utkáním se tak nacházíme se 14 body na 8. příčce tabulky. Naším nejlepším střelcem je Tomáš Hykel se 3 zásahy.

Blansko je, dá se říct, již naším tradičním soupeřem. Bilance vzájemných zápasů vyznívá lépe pro nás – ze 7 utkání jsme zvítězili 4x, jednou utkání skončilo nerozhodně a 2x zvítězil náš dnešní soupeř. Poslední vzájemné utkání se odehrálo 31. 5., kdy jsme se na hřišti Blanska rozešli smírně 2:2. Za domácí skórovali Filip Kocůrek a Ondřej Porč, za nás se trefili Patrik Rubý a Adam Gorčica. K dnešnímu utkání trenér Martin Šrámek řekl: „Čtyři neprohry v řadě přičítám hlavně tomu, že se náš tým víc a víc sehrává. Teď nás čeká domácí dvojzápas Blansko-Hlučín, ale máme široký kádr a plánujeme zátěž rozložit, což by měla být naše výhoda. A na domácí zápasy se opět těšíme."