FK Frýdek-Místek - FK Varnsdorf 2:3

This text will be replaced
Série bez prohry byla přerušena, Valcíři padli po šesti duelech.
15.kolo (12.11.2016) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Varnsdorf
2:3


Komentář

Prognózy meterologů se ve Stovkách začaly naplňovat krátce před samotným začátkem. Do Frýdku dorazila zima, a to i se sněhem. Tím bylo zřejmé, že pro oba celky bude s přibývajícím časem stále horší a horší kombinovat. Jak se později i ukázalo, co si týmy nahrály v prvním poločase, bylo jejich velkou výhodou do půle druhé.

Valcíři vstoupili do předposledního domácího střetnutí na podzim odhodlaně. Už ve 4. minutě vyslal Šichor do úniku Nworaha. Ten se ještě před šestnáctkou zbavil kličkou hostujícího gólmana Koláře, ale do jeho následného zakončení se skluzem vložil varnsdorfský kapitán Zieris. Možná rozhodující moment utkání, jelikož při pohledu na snímek vpravo vyplývá, že kdyby náš útočník souboj s hostujícím gólmanem neustál, hráli by s největší pravděpodobností hosté v deseti. A jak už to tak ve fotbale bývá, přišla situace nedáš-dostaneš. V 8. minutě podnikl Varnsdorf rychlý protiútok. Rudnytskyy posunul na pravé straně míč Dordičovi, ten se u velkého vápna zbavil Willwébera a krásným centrem našel na zadní tyči úplně volného kanonýra hostí Jakubova - 0:1. Naštěstí se Valcíři z inkasovaného gólu brzy vzpamatovali. O dvě minuty později si na Slaninkův centr z levé strany naběhl Nworah a hlavičkou na zadní tyč nedal hostujícímu Kolářovi šanci - 1:1 (Peterova oslava gólu je na fotkách dole, gól pak na snímku vlevo).

Fotbalisté v bílých dresech ožili, snažili se najít nějakou skulinku v hostující defenzívě, Varnsdorfští ale pozorně bránili. Ve 35. minutě zahrávali hosté standardní situaci, míč se po několika odrazech dostal až k Zierisovi a ten přízemní střelou s pomocí tyče podruhé rozjásal své spoluhráče - 1:2. "Jak už to ve fotbale bývá, vždy se říká, že je kritických pět minut po vstřelení gólu a to jsme v úvodu střetnutí neudrželi. Dostali jsme gól, naštěstí po té naší druhé vstřelené jsme už vedení udrželi přeci jen déle. Domácí byli hodně nervózní, ztráceli míče, prakticky ta třetí naše branka vše rozhodla," podotkl po zápase varnsdorfský trenér Roman Veselý.

A měl pravdu. Snahu o vyrovnání domácím značně komplikoval terén, na kterém již byla malá vrstva čerstvě napadnutého sněhu. S tím se lépe vypořádali hosté, kteří měli ve své sestavě rychlostní typy. V 70. minutě podnikli hosté rychlý výpad na naší polovinu. Míč se z pravé strany dostal až Durdevići, ten si ve velkém vápně následně pohrál s Byrtusem a technickou střelou upravoval na 1:3 pro hostující tým. Domácí celek své zbraně rozhodně nesložil. V 81. minutě si na Šumského rohový kop naběhl kapitán Literák a hlavou poslal míč přesně k pravé tyči Kolářovy branky - 2:3. Ve zbývajících minutách základní hrací doby a ani ve třech nastavených, už Valcíři vytouženou třetí branku vstřelit nedokázali. "V první půli jsme individuálně nezvládli dvě situace, ze kterých jsme inkasovali školácké branky. My se naopak na gól strašně nadřeme. Do druhého poločasu jsme změnili systém hry, zkusili jsme míče nakopávat, což nám nevyšlo. Soupeř vstřelil třetí gól a my se pak už do zápasu nedostali. Musím ale říct, že my si dnes vyhrát nezasloužili, jelikož jsme nepodali dobrý výkon. Z naší strany tam bylo mnoho individuálních chyb," svěřil se po zápase domácí trenér Miroslav Nemec. Ten následně odpověděl i na otázku, co říkal prachbídnému výkonu krajního záložníka Termanowskeho. "Já bych to až tak neviděl, problém nebyl v Maciejovi. Naším záměrem bylo, že chceme vstřelit první gól a v podstatě pak budeme v zápase nějakou úrovní pokračovat. Jenže my naopak branku inkasovali a tím se všechno narušilo," řekl frýdecko-místecký stratég. "Zasloužené vítězství. Trochu nám bral vítr z plachet terén, který tady dnes byl, jelikož máme v týmu rychlostní typy a hlavně v závěru jsme mohli ty situace vyřešit lépe, ale právě ten terén nám stál v cestě. Je to škoda pro celý fotbal, protože si myslím, že na takovém terénu se nedá hrát nějaký kombinační fotbal. Bylo to tedy spíš o bojovnosti a morálce," dodal trenér Varsnorfu. Nepříznivá série s týmem ze Šluknovského výběžku má tedy pokračování. Snad tedy Varnsdorf konečně porazíme v jarní odvetě.

Valcíři se z domácí porážky musí rychle otřepat, jelikož už v sobotu 19. listopadu je znovu na domácí půdě čeká pekelně rozjetá Opava. Ta má na podzim formu, kterou se jí budeme snažit od 13.30 hodin rozhodně zastavit.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK VARNSDORF 2:3 (1:2)

Branky: 10. Nworah, 81. Literák - 8. Jakubov, 35. Zieris, 70. Durdević. Rozhodčí: Julínek - Vlček, Flimmel. ŽK: Nworah, Klabník, Willwéber (4 ŽK), Byrtus (4 ŽK) - Novotný, Kozma. Diváci: 727.

Frýdek-Místek: Mihálek - Byrtus, Literák, Klabník, Švrček - Termanowski (46. Stratil), Šichor (70. Vyskočil), Willwéber, Slaninka - Šumský - Nworah (65. Krčula). Trenér: Miroslav Nemec.

Varnsdorf: Kolář - Dordič, Zieris, Neuberg, Beránek - Rudnytskyy (39. Kozma), Richter, Novotný, Durdević (90+2. Kolár) - Jakubov, Fotr (77. Daníček). Trenér: Roman Veselý.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B