FK Frýdek-Místek - FC Hradec Králové 0:0

This text will be replaced
S exligovým Hradcem Králové jsme sehráli bezbrankovou partii.
11.kolo (14.10.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Hradec Králové
0:0


Komentář

Zápas s exligovým Hradcem Králové začala aktivně domácí jedenáctka. Již ve 3. minutě zahrávali Valcíři druhý roh, míč se dostal po nacvičeném signálu na zapomenutého Willwébera, který nebezpečně vypálil z hranice šestnáctky, ale Hradečtí míč srazili na další, již třetí roh. Přesto byli naši hráči stále aktivnější, Votrokům vázla spolupráce. V 11. minutě byl v obrovské šanci Varadi, který po chybě hostí uháněl na brankáře Otmara, ten vyběhl proti našemu útočníkovi, který jej přeloboval, ale bohužel míč mířil nad branku! Stále aktivní hráči Lipiny přehrávali hosty, kteří se nedostávali do žádných šancí. Ale ani naši borci se do zakončení nedostávali i přes větší množství autových vhazování a mírné územní převaze. Ve 26. minutě se odhodlal ke střele Matěj Biolek, ale rána z dvaceti metrů mu nesedla, a tak míč v klidu sebral pozorný Otmar. Ve 30. minutě měl Hradec první a jedinou šanci v první půli, kdy kopali přímý kop, ale pozorný kapitán Lipiny míč srazil na roh. Ve 37. minutě se položil do střely asi ze třiceti metrů ostrostřelec Lubo Willwéber, ale jeho jedovku zkrotil opět pozorný gólman hostí. Do konce první půle zahrávali Valcíři ještě několik rohů, ale nic z nich bohužel nevytěžili.

Do druhé půle však nastoupili aktivněji hosté a v 52. minutě poprvé kouzlil Buček, kdy zlikvidoval obrovskou šanci hostů. Od 60. minuty začalo na hřišti přituhovat. Několik ostrých zákroků hostí bylo oceněno žlutými kartami. Královehradečtí získávali převahu na hřišti, ale z centrů do vápna domácích nic nevytěžili, sbíral je opět spolehlivý Buček, který 77. minutě musel opět vytáhnout něco ze svého rejstříku čar a kouzel! Nejdříve zablokoval ránu Pajera a pak i dorážku Pázlera z malého vápna! To byly velice horké okamžiky v našem vápně. 

Atmosféra na hřišti houstla, Hradec chtěl odvézt všechny body domů, ale Valcíři bránili velice dobře. V nastaveném čase udělal na půlící čáře chybu Slaninka, míč mu vzal střídající Žondra a chtěl uhánět na naši branku. Slaninka ve snaze mu v tom zabránit se na něj pověsil a stáhl jej k zemi. Tuto situaci hostující hráč neunesl a loktem udeřil našeho obránce do tváře, za což správně uviděl od hlavního rozhodčího červenou kartu. V mírně rozjitřené atmosféře se pak zápas dohrál.

Další program FNL Valcířům velí odehrát dva zápasy na hřištích soupeřů. V neděli 22. října ve Varnsdorfu a pět dní na to, v pátek 27. října, v blízkých Vítkovicích, kde, jak věříme, přijede Lipinu podpořit co nejvíce fanoušků!

MFK Frýdek-Místek - FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Rejžek – Koval, Fišer. ŽK: Literák (4 ŽK), Slaninka – Schwarz, Shejbal, Pajer. ČK: 90+2. Žondra (HK). Diváci: 436.

Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka - Bilić (86. Krčula), Ondráček, Willwéber, Biolek (61. Grussmann) - Varadi (80. Velička) – Kovařík. Trenér: Josef Petřík st.

Hradec Králové: Ottmar – Pajer, Nosek, Bederka – Shejbal (89. Vlkanova), Zorvan (64. Žondra), M. Černý, Schwarz, Knejzlík – Martan (80. Súkenník), Pázler. Trenér: Karel Havlíček.