1.SC Znojmo FK - FK Frýdek-Místek 0:2

Z jihu Moravy se body lehce domů nevozí. Valcířům se to ale v pátečním podvečeru podařilo.
14.kolo (4.11.2016) | MěS v Horním parku
1.SC Znojmo FK - FK Frýdek-Místek
0:2


Komentář

Pouze Opava a Frýdek-Místek se budou moci po podzimu pochlubit, že si z horké znojemské půdy přivezli tři cenné body. Valcířům se to podařilo hlavně díky aktivitě po změně stran. „Byl to těžký zápas. První poločas byl absolutně vyrovnaný, s výjimkou jediné naší hrubky, kterou jsme nabídli soupeři šanci," řekl po utkání hostující trenér Miroslav Nemec.

Ten tak měl na mysli tutovku domácího útočníka Yilmaze, který se řítil po Javůrkově přihrávce zcela sám na naší bránu, naštěstí zakončoval nepřesně. Stejně tak tomu bylo o pár chvilek dříve, kdy se do gólové příležitosti propracoval náš Nworah. Tomu dobře zmenšil střelecký úhel gólman Halouska a tak to Nworah zkoušel střelou na vzdálenější tyč - bohužel také vedle. Vyrovnaný průběh prvního dějství tak nakonec skončil bezbrankovým smírem.

Druhou půli jsme nemohli začít lépe. V 58. minutě dostal trochu více prostoru k zakončení Šumský a náš nejlepší podzimní střelec (dal už 8 branek) trefil přesně k tyči - 0:1! Domácí trenér musel na nepříznivý vývoj reagovat, takže sestavu stáhl jen na tři obránce a do hry poslal postupně Rybičku s Njirem (mimochodem dva nejlepší střelce domácích). Při domácí hře dopředu se samozřejmě otevírala okénka pro naše rychlé protiútoky. V 80. minutě nám jeden takový po Hykelově zakončení nevyšel. O sedm minut později se ale již Valcíři mohli radovat podruhé. Ke střele se odhodlal Ilko a Halouska se za míčem natahoval marně - 0:2.

„Soupeř neměl mnoho šancí, ale využil dvou střel ze šestnáctky, byl šťastnější,“ smutnil po utkání domácí obránce David Helísek. „Někteří hráči hráli nervózně, nepodali výkon, který od nich očekávám, zřejmě už se vidí někde na zimní dovolené, to si musíme vyříkat,“ čertil se kouč Znojma Radim Kučera. „Je to o rozhodování při šancích, my nějaké měli, ale nakonec je dal soupeř a tím nás dokonale ztrestal. Ke konci jsme riskovali, stáhli jsme hru na tři obránce a to je vabank. Buď vyrovnáte, nebo dostanete druhý gól,“ doplnil Kučera.„První poločas se hrál vyrovnaný fotbal. Po přestávce jsme však dění na hřišti již ovládli, vše měli pevně ve svých rukou a myslím, že jsme zaslouženě i vyhráli. Byť je nutno přiznat, že překvapivě,“ svěřil se po zápase trenér Frýdku-Místku Miroslav Nemec. Valcíři tak uspěli na hřišti svého soupeře po půl roce, kdy naposledy zvítězili nad Vyšehradem (1:0). „V minulých zápasech jsme několikrát ukázali dobrou formu, třeba v Sokolově jsme vyhrávali už 3:1, ale na výhru jsme nedosáhli. O to více nás tento výsledek těší a do dalších zápasů i posílí,“ zakončil Nemec.

Valcíře čeká v závěru podzimu už jen domácí představení. V sobotu 12. listopadu vyzveme ve Stovkách nejprve celek z Varnsdorfu a závěrečné defilé pak obstará derby s rozjetou Opavou. Do utkání s Varnsdorfem ale bohužel nezasáhne vykartovaný obránce Pavol Ilko, chybět by měl kvůli reprezentačním povinnostem i krajní záložník Tomáš Hykel.

1. SC ZNOJMO - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 0:2 (0:0)

Branky: 58. Šumský, 87. Ilko. Rozhodčí: Rejžek – Urban, Černý. ŽK: Cihlář – Slaninka, Švrček, Ilko, Termanowski. Diváci: 520.

Znojmo: Halouska – Mezlík, Svozil (77. Njire), Cihlář, Helísek – Šumbera (56. Nepožitek), Motal, Holub, Javůrek, Urbančok – Yilmaz (69. Rybička). Trenér: Roman Kučera.

Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Literák, Klabník, Ilko – Slaninka (64. Stratil), Willwéber, Šichor (81. Termanowski), Hykel - Šumský – Nworah (90. Krčula). Trenér: Miroslav Nemec.