Nemec: Tým máme dobře nastavený

Moment ze závěru domácího zápasu s lídrem soutěže trenéra Valcířů mrzel, s bodem je ale spokojen.

Fotbalisté Frýdku-Místku byli blízko cenné výhry nad vedoucí Olomoucí. Hanáci v posledních devíti duelech po sobě neztratili ani bod, s mírným náskokem vedou druholigovou tabulku, takže ve Stovkách byli jasnými favority. Valcíři se v 74. minutě ujali Slaninkovým gólem vedení, o to ale bohužel přišli v samém závěru střetnutí, když si obránce Klabník vstřelil hlavou nešťastně vlastní branku. "Co už, chtěli jsme urvat tři body, což jsme také i svým výkonem na hřišti předvedli," sdělil krátce po utkání Miroslav Nemec. "Chtěli jsme vyhrát, to je jasné. Je mi líto, že jsme to těsné vedení nakonec neudrželi, ale tohle fotbal zkrátka přináší. Myslím si, že jsme ale odehráli velmi dobrý zápas proti výbornému soupeři. Pro mě však utkání splnilo všechna kritéria," dodal frýdecko-místecký stratég.

Ten se vzápětí zastal i nechtěně skórujícího Klabníka. "Nic jsem mu nevyčítal. To se už tak holt stává. Bylo to takové nedorozumění a on udělal, co udělal. Řeknu to takhle. Fotbal je pro lidi, hrají jej lidé a tihle lidé mají právo dělat chyby. Na standardky soupeře jsme byli dobře připraveni, bohužel jednu jsme nezvládli. Mě naopak těší, že jsme dali takový gól, což se odvíjí od naší hry. Byla to akce na jeden dotek s krásným centrem a ještě lepším zakončením," pochvaloval si gólovou situaci ze 74. minuty Nemec.

Skórující Martin Slaninka byl v té chvíli na hřišti sotva šest minut. "Dal gól, s tím tam opravdu šel. Ale já musím zdůraznit, že všichni tři střídající hráči splnili na hřišti pak to, co jsme po nich chtěli. Ani jeden z nich nezklamal," zdůraznil trenér, který se svým týmem neprohrál již pět utkání po sobě, a na to jsme ve Stovkách už dlouho čekali. "Když už na té vlně jste, tak se tam musíte udržet co nejdéle. My máme teď tým dobře nastavený," těší Nemce.

Valcíři mohli být tedy vůbec prvním týmem, který by v podzimní části Fortuna národní ligy Sigmu o body plně obral. "Tak my jdeme do každého utkání s cílem vyhrát jej a je úplně jedno, zda proti vám stojí Olomouc, Znojmo nebo Varnsdorf. Navíc je vždy pro vás větší motivací, když hrajete proti prvnímu celku tabulky. To vše bylo, bohužel jsme jen nezvládli závěr utkání. Teď se už ale musíme soustředit na další zápas, který nás čeká v pátek na jihu Moravy," uzavřel povídání Miroslav Nemec.