FK Baník Sokolov - FK Frýdek-Místek 3:3

Dvougólové vedení jsme v Sokolově nakonec neudrželi i díky hattricku domácího Glasera.
12.kolo (22.10.2016) | B. Němcové 1780
FK Baník Sokolov - FK Frýdek-Místek
3:3


Komentář

Valcíři začali utkání na západě Čech hodně nešťastně. Už v 7. minutě totiž mohli jít do vedení, když se Hykel prosmýkl přes nedůrazného Ševčíka, ale v tutové pozici pouze pálil míč do vybíhajícího gólmana Belaně. Prakticky z protiútoku pak zastavil na levé straně hřiště kapitán Švrček unikajícího Provoda a rozhodčí Matějček po chvilce váhání přeci jen odpískal pokutový kop. Směr následné Nečasovy střely sice brankář Mihálek vystihl, na přesně mířenou ránu k tyči ale bohužel nedosáhl – 0:1.

Frýdečtí se z nepříznivého vývoje ale brzy oklepali. Na konci 18. minuty se na pravé straně hřiště dostal k míči Slaninka, levačkou načechral míč za obranu soupeře, kde si krásně naběhl Šumský a nejlepší střelec našeho týmu poslal hlavou míč do sítě – 1:1. Pro Šumského to tak byl již šestý gólový zásah v letošní sezoně. Ve 33. minutě nás podržel brankář Mihálek, který pokryl únik Provoda a jeho následnou přízemní střelu. Podobně si gólman Valcířů počínal o tři minuty později, kdy naopak na rohový kop vytáhl nepříjemnou dělovku aktivního Glasera. Nerozhodným stavem 1:1 nakonec první poločas i skončil.

To úvod druhého dějství začal pěkně zhurta. Už po pětatřiceti vteřinách hry zastavil Ševčík pronikajícího Hykela a penalta se pískala rovněž i na druhé straně. Míč si do rukou vzal Šumský, který následnou ranou k pravé tyči obrátil skóre zápasu – 1:2. Šumského gól číslo 7!! A Valcíři toho neměli dost. Ve 48. minutě zahráli domácí hráči rukou, Frýdečtí standardní situaci rychle rozehráli a Berežný upravoval již na 1:3!! Domácím viditelně začaly z nepříznivého vývoje téct nervy, což doložila zasloužená žlutá karta pro Glasera za zbytečný faul na Slaninku. Sokolov poté očividně přidal na obrátkách. Po gólu volala už šance Mejdra, kterou zlikvidoval Mihálek. V 69. minutě už ale naši fotbalisté kapitulovali. Po rohovém kopu se k míči dostal Glaser a tečovanou ranou propasíroval míč k levé tyči naší branky – 2:3. O minutu později si za faul na Glasera vysloužil žlutou kartu obránce Švrček, což znamená, že železný muž naší defenzívy bude chybět v domácím duelu s lídrem tabulky z Olomouce. Na začátku 77. minuty zahrál v pokutovém území rukou Ilko a pískala se penalta číslo 3. K míči se opět postavil Glaser, který tak zkompletoval svůj hattrick – 3:3.

Škoda, k prvnímu podzimnímu vítězství na hřišti soupeře jsme měli tentokráte opravdu blízko. V dalším kole hostíme na svém hřišti v sobotu 29. října od 14.30 hodin lídra druholigové tabulky – tým Sigmy Olomouc.

FK BANÍK SOKOLOV - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 3:3 (1:1)

Branky: 10. a 77. obě z pk, 69. Glaser – 18. a 47. Šumský (druhá z pk), 48. Berežný. Rozhodčí: Matějček – Pospíšil, Vít. ŽK: Glaser, Ševčík – Šumský, Švrček. Diváci: 450.

Sokolov: Belaň – Strada, Číhák, Ševčík, Mejdr (78. Machek) – Medvěděv, Vrtělka, Sadílek – Glaser – J. Dvořák II. (62. Kosak), Provod (93. Kodr). Trenér: Jiří Dreiseitl.

Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Berežný, Klabník, Švrček – Hykel (90. Vyskočil), Willweber, Šichor, Slaninka (69. Byrtus) - Šumský – Stratil (82. Nworah). Trenér: Miroslav Nemec.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B