Šumský: První poločas jsme nezvládli

Jediným střelcem Valcířů do sítě žižkovské Viktorie byl záložník Nicolas Šumský

Když k nám v létě zavítal záložník Nicolas Šumský, mnoho fanoušků bylo zvědavo, jak si tento subtilní záložník ve Stovkách povede. Po sedmi odehraných podzimních kolech patří hráč, který si prošel například i mládežnickými akademiemi v AS Monaco, AS Cannes či River Plate, k nejlepším střelcům frýdecko-místeckého týmu. Dal již čtyři góly.

Nicolasi, proti Žižkovu jste patřil k nejlepším hráčům domácích, přesto asi za předvedený týmový výkon spokojeni nebudete?

Ten první poločas jsme absolutně nezvládli, pro mě je to až nepochopitelné. Před zápasem si něco řekneme a pak hrajeme úplně jinak. Musíme si to v kabině probrat a nějak se lépe na ty začátky zápasů připravit. Nebyl to první poločas, kdy se nám tohle stalo, podobné to bylo i v Táborsku.

Ve druhém poločase se vaše hra zlepšila, začali jste přeci jen více kombinovat, takže přicházely i šance. Vy sám jste se dostal do dvou velmi dobrých střeleckých pozic…

Při té hlavičce jsem určitě měl dávat gól. To byla, jak se říká, jasná tutovka. Při té druhé šanci jsem se snažil jejich gólmana přelobovat, což se mi sice povedlo, ale jejich obránce (Pimpara) se zodpovědně vrátil a míč z brankové čáry vykopl. Alespoň, že mi tam pak spadl gól z toho rohu, bohužel to bylo pro nás už pozdě.

Vzpomněl jste váš gól přímo z rohu. Teč tam tedy žádná nebyla?

Šlo to přímo na zadní tyč. Žižkovský gólman si buď na přední tyč nepostavil hráče, nebo mu odtamtud někde utekl. Zkusil jsem to prudce na bránu a vyšlo to.

V nastaveném čase jste šahali ještě po bodu, kdy Stratilova šance skončila bohužel na tyči…

Měli bychom se namotivovat na ty první poločasy, aby to vypadalo stejně jako po změně stran. Protože pak si myslím, že bychom neměli mít v druhé lize problémy s žádným mužstvem. Jen musíme hrát aktivně. Co se týče těch našich branek v posledních minutách zápasu, tak to jen ukazuje na naší mentální sílu. Teď to chce jí přenést do těch prvních poločasů. Zkrátka se lépe mentálně na zápas připravit.

Tabulka je od jejího prostředku směrem dolů vcelku vyrovnaná. I z toho pohledu je každé domácí ztráty škoda…

Škoda to určitě je, ale my se soustředíme pouze na sebe. Teď nás čeká páteční zápas v Českých Budějovicích a třeba přivezeme body odtamtud.

No právě…Valcířům se ale výsledkově na jihu Čech příliš nedaří…

Jak jsem říkal, pokud budeme hrát jako druhý poločas proti Žižkovu, tak bychom neměli mít problém hrát s žádným týmem ve druhé lize. Chce to ale, aby bojoval na hřišti jeden za druhého.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B