FC Hlučín - FK Frýdek-Místek 2:1

Letošní pouť národním pohárem skončila již ve 2. kole. Stopku našemu týmu vystavil třetiligový Hlučín.
(10.8.2016) | Hlučín
FC Hlučín - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Frýdečtí v domácím poháru končí již ve druhém kole, když nestačili na celek Hlučína 2:1 po prodloužení. Valcíři sice na hřišti třetiligového týmu vedli po šesti minutách hry zásluhou přesné Slaninkovy trefy 1:0, domácí ale dalšími dvěma kontry dokázali konečný výsledek zvrátit na svou stranu.

Už v 6. minutě se snesl do šestnáctky soupeře nadýchaný centr z pravé strany, který se snažil nabíhající Ruml prodloužit na zadní tyč. Tam se na poslední chvíli objevil dobíhající Slaninka, který přesně mířenou střelou nedal našemu bývalému gólmanovi Jirkovi Hlaváčovi šanci - 1:0 (viz. hlavní foto). Domácí celek inkasovaná branka nezlomila, i když v první půlhodině si více šancí vypracovali právě Valcíři. Ve 20. minutě se na pravé straně hřiště uvolnil Ilko, ale z jeho zpětné přihrávky zamířil Šichor pouze nad domácí branku. Po gólu volal i hlavičkový pokus Vyskočila z 29. minuty, ale ani jeho střela si cestu za záda domácího brankáře nenašla. A tak přišel trest na druhé straně.

Ve 35. minutě podnikli domácí rychlý protiútok po pravé straně, který vedl Lukáš. Ten následně poslal do naší šestnáctky prudký centr a na bližší tyči se dokázal přízemní střelou prosadit Jančík - 1:1. Další příležitosti si fotbalisté obou celků schovali až do druhého dějství. V 53. minutě byli domácí blízko druhé vstřelené brance, naštěstí se po centru Foltyna neprosadil zblízka zakončující Hudeczek. Když pak nepochodili v zakončení střídající hlučínští útočníci Szotkowski s Hanusem, skončilo pohárové utkání v základní hrací době remízou 1:1.

Vstup do prodloužení vyšel daleko lépe domácímu celku. Ten se totiž již po čtyřech minutách ujal vedení. Z pravé strany odcentroval Lukáš a nestárnoucí Hanus, který se mimochodem s hlučínským týmem loučil (odchází totiž hrát do Kravař), přesně mířenou hlavičkou rozhodl - 1:2. Valcíři se v následujících minutách snažili o vyrovnání, to jim ale bohužel dopřáno nakonec nebylo. "Ještě krátce před utkáním jsme se dostali do situace, kdy nám vypadli čtyři hráči základní sestavy. Postavili jsme to tedy na hráčích s menší vytížeností. Ti ale zvládli zápas fantasticky. No a že rozhodl Martin Hanus? Tak on nám vlastně vystřelil už druhý postup. Tím jen potvrdil, že je střelec od boha," pochvaloval si po utkání domácí trenér Milan Valachovič. Hodně zklamaný byl naopak náš kouč Miroslav Nemec, pro kterého to byla na lavičce Valcířů trenérská premiéra. "Byl to můj první zápas, takže jsem samozřejmě chtěl uspět. Nepovedlo se, což mě strašně mrzí. Vstup do zápasu nebyl z naší strany vůbec špatný, vedli jsme. Potom jsme ale promarnili další šance, což byla velká škoda. Soupeř nás pak dokázal potrestat a následně rozhodl zápas v prodloužení," smutnil po utkání trenér Frýdku-Místku.

FC HLUČÍN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:1 po prodloužení - 1:1 (1:1)

Branky: 35. Jančík, 94. Hanus - 6. Slaninka. Rozhodčí: Dubravský - Peřina, Boček. ŽK: Krejčí, Hanus, Hudeczek, Hlaváč - Petrovič, Klabník, Ruml, Prepsl. Diváci: 187.

Hlučín: Hlaváč - Hudeczek, Štefek, Massaniec, Galvas - Lukáš, Foltyn, Fišer (84. Holiš), Krejčí (65. Szotkowski) - Sasín - Jančík (75. Hanus). Trenér: Milan Valachovič.

Frýdek-Místek: Prepsl - Byrtus, Berežný, Klabník, Petrovič - Ilko (57. Hykel), Willwéber, Šichor, Slaninka (84. Krčula) - Ruml - Vyskočil (61. Nworah). Trenér: Miroslav Nemec.