FC Zlín - FK Frýdek-Místek 2:2

Valcíři sehráli další z přípravných duelů, ze Zlína si přivezli domů cennou remízu.
(24.7.2016) | Letná
FC Zlín - FK Frýdek-Místek
2:2


Komentář

Oba celky již se svou letní přípravou finišují. Přesněji řečeno, pro domácí ševce to byla v podstatě generálka před ligou. "Už před utkáním s Baníkem Ostrava jsme mluvili o tom, že chceme hrát s plným nasazením, udávat tempo hry a dostávat se do finálních situací. S Frýdkem chceme hrát podobným způsobem," uvedl na klubovém webu trenér Bohumil Páník.

Valcíři v prvním poločase předvedli výborný výkon a zcela po zásluze šli v poločase do kabin s dvoubrankovým náskokem. O první změnu skóre se ve 21. minutě postaral mladíček Bialek, který si vyskočil na centrovaný míč od Šumského. O chvíli později se vyznamenal brankář Mihálek, jenž zneškodnil šanci domácího Matějova. Krátce před přestávkou se dostal k míči Šumský a povedenou technickou střelou nedal Dostálovi ve zlínské brance šanci.

Po změně stran už ligista přeci jen zabral. V 65. minutě se podařilo Vukadinovičovi snížit na rozdíl jediného gólu. O sedm minut později již bylo srovnáno, ale branka domácího Bartolomea naštěstí pro jeho ofsajdové postavení neplatila. Ševci se ale dočkali v 76. minutě, kdy na konečných 2:2 upravoval Jordan. "S hrou v prvním poločase můžeme být spokojeni. Tam jsme podali výborný výkon. Po prostřídání už to nebylo ideální, ale tak už to zkrátka chodí. Hráli jsme proti ligovému soupeři, pro kterého to byla generálka. Nám soutěž začíná o týden později. Navíc jsem nemohl využít všechny hráče, na stoperu třeba nastoupil klučina, který teď vyšel z dorostu. Musím ale říct, že určitě obstál," řekl po zápase frýdecko-místecký trenér Leoš Kalvoda. "Byla to obrovsky užitečná generálka. Hlavně pro hráče, aby si přenastavili hlavu. Nejde jít na hřiště ze sedmdesáti procent, že se nic nemůže stát," uvedl trenér Zlína Bohumil Páník.

FC FASTAV ZLÍN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:2 (0:2)

Branky: 65. Vukadinović, 76. Jordan - 21. Bialek, 41. Šumský. Diváci: 880.

Zlín: Dostál (70. Holý) – Hubáček (46. Holík), Štípek (70. Kopečný), Poznar, Vukadinovič, Živulič, Matějov, Hájek, Pazdera (70. Bartolomeu), Hnaníček (46. Jordan), Juga. Trenér: Bohumil Páník.

Frýdek-Místek: Mihálek - Švrček, Bialek, Klabník, Petrović (64. Slaninka) - Hykel (60. Ilko), Šichor, Skwarczek, Šumský (64. Ruml) - Nworah (52. Krčula), Ivanov (60. Balajok). Trenér: Leoš Kalvoda.

(foto web Fastavu Zlín)