Novým koučem A týmu byl jmenován Leoš Kalvoda

Již delší dobu se proslýchalo, že by novým trenérem našeho A týmu měl být brněnský rodák Leoš Kalvoda. Teprve víkend vše vzájemným podpisem smlouvy stvrdil.

Osmapadesátiletý zkušený trenér naposledy trenérsky působil v tehdy prvoligové Sigmě Olomouc. V říjnu ale u mužstva z Hané skončil a další půlrok pak strávil na jihu Moravy ve Znojmě, kde působil u tamní mládeže. „Představitelé znojemského celku mě poprosili, zda-li bych jim nepomohl s věcmi u mládeže. S příchodem nového přestupního řádu se musely řešit otázky převodu z hostování na přestupy, tak, aby se hráči stali kmenovými hráči Znojma,“ prozradil nový kouč Lipiny.

Ten přiznal, že nad nabídkou frýdecko-místeckého vedení příliš neotálel. „Do Frýdku se moc těším, jelikož druhá liga bude podle mě letos velmi atraktivní. A to nejen tím, že do ní spadli Olomouc a Baník. Co vím, budou se letos Budějovice snažit o návrat do nejvyšší soutěže, nevidím tam slabého soupeře,“ zdůraznil Kalvoda.

Ten se k týmu připojí už v pondělí, kdy hráčům A týmu začne příprava na novou sezonu. „Máme vytipováno několik hráčů, které bych velice rád viděl jak v tréninkovém procesu, tak i v praxi. I proto se budeme snažit domluvit další přípravná utkání, aby si všichni kluci zahráli,“ svěřil se Leoš Kalvoda.

Zkušený trenér rovněž prozradil, s jakou vizí do Frýdku přichází. „Chci s týmem hrát takový fotbal, který se bude všem líbit. Já jdu do každého zápasu s cílem zvítězit a přesně tohle budu vštěpovat do hlav i mým hráčům. Na remízy hrávat nechci, já jsem vítězný typ,“ usmál se trenér.

Áčku tedy pod jeho vedením začne příprava už teď v pondělí ve 14 hodin. Prvním přípravným zápasem by měl být duel se slovenským ligistou z Dunajské Stredy (hrát by se mělo v 17 hodin na stadionu v Bytči). „O den později bych rád sehrál přípravu s polským týmem Górnik Zabrze. Tam je ale vše ještě v jednání,“ naznačil případné doplnění herní přípravy nový lodivod Valcířů.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B